Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeee...

Znacie jakieś probootyki chroniące przed grzybicą pochwy podczas długotrwałego

Polecane posty

Gość eeee...

przyjmowania antybiotyków i chemioterapeutyków?

Gość eeee...
no ludzie, tyle tutaj tematów o grzybicy pochwy, nie pomożecie mi?:O

Biorę Lactobacil 20 szt.- 12pLN Lactiv 10 szt.- 9..PLN Stosuję też radykalną dietę, zero cukru i słodyczy.Pij jogurty i kefiry z żywymi kulturami bakterii. Powodzenia.

wystarczyłoby, żebyś właśnie poczytała choć chwilę w tamtych topikach.. ale lepiej iść na łatwiznę... ja stosuję lactovaginal, zalecała mi to moja ginekolog.... gdy tylko czuję, że coś zaczyna się dziać... aplikuję.. i profilaktycznie raz w tygodniu rano i wieczorem

Gość eeee...
Bo muszę iść do apteki i wyjść zaraz z domu, śpieszę się, nie mogę teraz czytać tych topików. Ale nigdy nie miałam i nie mam takich problemów, nawet nie wiem, co mam kupić. Biorę teraz Enterol i Lacidofil. Ale te preparaty chyba chronią układ pokarmowy... A czy te w/w stosuje się dopochwowo? Bo chyba z przewodu pokarmowego te bakterie do pochwy nie przenikną:/

Gość eeee...
Hej, ale takie środki jak Lactiv itd. chronią chyba układ pokarmowy... Jak te bakterie mogą się przedostać z jelit do pochwy?:O Przecież to niemożliwe. Chodzi mi raczej o środek dopochwowy. Cukru nie jem, jogurtów pić nie mogę, mleka tez nie, mam bardzo ostrą dietę, więc szukam czegoś, co się stosuje dopochwowo.

Zapytaj w aptece, wiem ,że dopochwowe są wyłącznie na receptę, tylko Tantum rose możesz dostać bez. Podałam osłonę do antybiotyku.

Gość eeee...
Nie no, bakterie kwasu mlekowe nie sa na receptę:O Nie mam grzybicy i nigdy jej nie miałam, ale biorę leki już od miesiąca i wolałabym jej nie dostać. Już sama poszukam🖐️

Gość l + l
lactovaginal dopochwowo laciibios femina doustnie i bedzie ok

Gość dobra więc postanowiłam
się podzielić tą wiedzą z Wami, skoro nie wiecie;) http://www.nazdrowie.pl/engine/index.php?id=461&page=leksykon_lekow_info Kupiłam w końcu taki preparat, bo ma więcej szczepów bakterii niż Lactovaginal. I ogólnie wydaje mi się dużo lepszy, pod względem składu. Tylko, że tam jest 6 globulek, a ja mam brać antybiotyk jeszcze 13 dni:/ Więc nie bardzo wiem, co i jak. Może będę używać co drugi dzień;) 🖐️

Gość ciecówa
myć sie trzeba , a nie wietrzyć