Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka123

ciąża i praca

Polecane posty

Gość majka123

Jestem w 3 miesiącu ciąży i mam dziś rozmowę o pracę. Mam zamiar powiedzieć na rozmowie o moim stanie ale nie wiem czy pójście na taką rozmowę ma w ogóle sens. Czy ktoś zna jakiś przypadek, że zatrudniono kobietę w ciąży. Najczęściej słyszy się, że je zwalniają.:((

o kurcze.Gratuluje ciąży,ale powiem ci,że nie słyszałam nigdy,żeby ktoś zatrudnił kobietę w ciąży:( Idź,kto nie próbuje ten nie wie.Tylko podejdź do tego spokojnie i nie denerwuj się w razie odmowy.

Gość majka123
Nie mam zamiaru się denerwować:)) Ja niestety też nie słyszałam o takch przypadkach:(

Gość polikoli
watpie ze ktos cie zatrudni jesli powiesz ze jestes w ciazy, ja bym nie mowila

Gość OLAIJULKA-KIELCE
JA TEZ WATPI BY KTOS CIE ZATRUDNIL W CIAZY NIE MOW NIC O NIEJ.

Gość najlepiej oszukaj
pracodawce :) a pozniej sie zdziw , jak nie przedluzy Ci umowy po okresie probnym :) i pozniej miej pretensje, ze nikt nie chce mlodych kobiet zatrudniac :O

Gość Witaminka123
Ja nie będę oszukiwała, jestem dopiero w 6 tygodniu ale, okropnie sie czuję. Zawroty głowy, wymioty i cały czas sennosc ni ma sensu żebym kłamała bo i tak wszystko bardzo szybko wyjdie na jaw, choc tez mi doradzali zeby nic nie mówiła, przeszła okres próbny a póxnij mnie nie zwolnią.ale to głupota.

Gość majka123
Ja tez nie mam zamiaru kłamać. To nie ma sensu. Nie mogłabym potem pracować w miejscu gdzie wszyscy patrzyliby na mnie jak na oszustkę. Poza tym zamknęłabym sobie tam już drogę na zawsze. Jeśli powiem prawdę to po porodzie i odchowaniu dziecka mogę spokojnie się starać o tą samą pracę. Kłamstwo ma krótkie nogi. Tym bardziej, że to 12 tydzień więc już trochę widać. Dodam też, że jest to praca lektora więc w grę wchodzi pare godzin dziennie, nie 40 tygodniowo, więc może się uda:)

Gość majka123
witaminka o jaką pracę się starasz?

Moja siostra powiedziala, że jest w ciąży, a jej przyszły szef stwierdził, że to nie szkodzi. Została przyjęta. Nie zawsze jest więc tak źle. Pewnie nie dadzą ci od razu umowy na czas określony, więc ważne jest czy masz zamiar pracować czy iść na L4. Jeżeli uciekniesz od razu na chorobowe to raczej nie masz szans, ze przedłużą ci umowę.

Gość majka123
nie mam zamiaru uciekać. Szukam pracy bo na prawdę chcę pracować. Przeraża mnie wizja siedzenia w domu do końca ciąży. Po ciąży nasiedzę się w domu. Choć nie ukrywam, że już planuję co zrobić po porodzie by ten czas urozmaicić. Pewnie pójdę na jakieś kursy.

To życzę powodzenia na rozmowie :) Wiesz, myślę, że to będzie w pewnym sensie dla ciebie test, jaki jest przyszły pracodawca.

Ja zostałam zatrudniona u progu piątego miesiąca. Ale wydaje mi się, że jestem raczej wyjątkiem od reguły. Zawsze możesz zabrać dyktafon na rozmowę - powiedz o ciąży i jeśli ktoś głośno i wyraźnie powie, że Cię nie zatrudnia z powodu ciąży możesz iść z tym do sądu pracy. Wygrana w kieszeni. Moment, wróć... zapomniałam, że czwarta rzeczpospolita skończyła się tydzień temu.

Hmmm, sądy to miejsce gdzie się ogłasza wyroki a nie wymierza sprawiedliwość. Jeżeli masz dużo nerwów do stracenia i sporo czasu, to polecam sąd pracy! November rain - czyli uważasz, ze w IV RP sądy dzialały sprawnie a temida była ślepa? Chyba zbyt się nasłuchałaś kampani wyborczej :p