Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieciekawie...

Sepsa we Wroławiu??to prawda??

Polecane posty

Gość Nieciekawie...

Czy to prawda,ze juz we Wrocku są chorzy na sepse??Wie ktos może??

Gość Nieciekawie...
oczywiście chodzi mi o miasto Wrocław.Szybko pisałam i zrobiłam bład w temacie.

Gość mam tak
najpierw był Krak,teraz Wrocław-prawda

Gość Nieciekawie...
o kurcze...no własnie cos słyszałam,ze jest kilka przypadków,ale nie wierzyłam.

wszedzie co jakis czas niestety zdarzaja sie osoby z sepsa. Tylko nie zawsze to tak nagłaśniaja. o malych miastach gdy ktos na to umrze jakos w tv rzadko sie slyszy...

Gość kompotierka
w nysie tez panowala, zmarlo kilku studentow, ale teraz juz sie uspokoilo nic sie na ten temat nie slyszy

Gość ja nie mieszkam ani
we wroclawiu aniw krawkowei a spesa tez u nas jest to normlana choproba tylko wczesniej o niej nie bylo tak glosno!! wazne jest zeby jak najszybciej sie zglosic do elkarza i podac odpowiednie leki!! na grype tez ludzie umeiraja i nikt nie robi takiej afery a grypa sie mozna zarazizc duzo szybciej niz ta slynna sepsa ludzie najpierw sie czegos dowiedzice a dopiero pozniej robcie afere!!

Gość kompotierka
sorry ale grypa jest o wiele latwiejsza w wyleczeniu, nie to co sepsa. i nie ma tyle zgonow co na sepse chyba z ksiezyca spadlas

Zarazić się można droga kropelkowa- tak to sie nazywa? w kazdym badz razie zagrozeniem jest picie z jednej butelki , gryzienie jednej kanapki.. chociaz w przypadku z ktorym ja sie spotkalam zmarla dziewczyna ale wczesniej nie zarazila nikogo- nawet całowaniem ani wspólnym żuciem gumy. Ale trzeba brać antybiotyk osłonowo gdy istnieje takowe zagrożenie.

Gość ja nie mieszkam ani
mam dwoch znajomych ktorzy pzreszli sepse i zyja!! jedna jeszcze lezyw szpitalu ale jest z nia jzu wsyztko ok!! byl u nas sanepid i wsyztko tlumaczyl dostalismy ulotki i tam wszytko pisze! zarazic sie mozna przez sline ale pzrez dluzszy kontakt a nie pzrez samo pzrebywanie z dana osoba Jesli chodzi o grype to latwiej sie ja leczy bo srodki an nia sa ogolnodostepne i ludzie czesciej ida z grypa do elkarza a jak ktos sie zglasza do lekarza przy spesie juz z wybroczynami no to sorry;/

Gość kompotierka
dziwne tylko ze w nysie zmarlo kilku studentow, napewno zarazali siebie nawzajem niekoniecznie przez sline

Gość bo to
przez lekarzy jak sie połapią ze to sepsa to jest za póżno,bo objawy sa podobne do grypy;(

Gość kompotierka
w nysie zmarlo kilku studentow z tej samej uczelni, napewno zarazali siebie nawzajem a nie przez sline. a sepsa moze na poczatku sie niczym nie objawiac mimo ze ja masz. jak zacznie sie objawiac moze byc juz za pozno. rozni ludzie rozne organizmy :P