Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyczutka

matura z biologi

Polecane posty

Gość tyczutka

chodzi mi o rozszerzenie z tego przedmiotu czy matura jest z niego bardzo trudna?na co powinnam zwrocic uwage?i jezeli na wybranym kierunku studiow brane sa rozszerzenia np. z biologi lub geografii to oba przedmioty licza sie tak samo ?chodzi mi o punktacje czy np lepiej wypada osoba ktora zdala mature z biologi?jezei np.zdam na 70% biologia rozszerzenie i ktos zda geografie 76% to z ta osoba przegrywam?

Gość tyczutka
halo ktos mi odpowie?

Gość jonka09
Słuchaj, w sieci nie znajdziesz zadnej pomocy. Mysle ze powinnas jesli juz to wybrac sie do platu. zobacz stronke http://www.platu.pl/

slyszalam o platu i tez jestem zdania ze w sieci sie wiele nie znajdzie ani nie nauczy, lepiej isc na jakies kursy badz korepetycje.

Ameby (Amoeba), czyli Pełzaki rodzaj protistów. Formalnie nazwa ta dotyczyć powinna wyłącznie przedstawicieli rodzaju Amoeba, w praktyce odnosi się też do podobnych organizmów, np. Entamoeba histolytica organizmu wywołującego czerwonkę amebową. W skrajnym przypadku zakres stosowania tej nazwy dotyczyć może całej supergrupy Amoebozoa. Ponadto nazwy "ameba" i "pełzak" potocznie używane bywają do określania postaci ameboidalnej (pełzakowatej), czyli pewnego typu budowy organizmów jednokomórkowych, reprezentowanego właśnie przez ameby, ale także różne zupełnie niespokrewnione z nimi pierwotniaki, np. z supergrupy Rhizaria.