Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z motyką na słońce

tyle za projekt????

Polecane posty

Gość z motyką na słońce

witam wszystkich. Chciałabym się poradzić was w ważnej dla mnie sprawie. wytłumaczę wam po krótce: kupiłam dom do remontu, osoba która nam go sprzedała początkowo miała zamiar sama tam zamieszkać więc zrobiła projekt i właśnie o ten projekt mi się rozchodzi. Może nam go odsprzedać twierdzi za dała za niego 3500 tyś. projekty domów np. na muratorze kosztuję ok 2000 tyś więc nie wiem czy ona mogła tyle dac?? dodam,że pan ,który robił ten projekt zrobił bardzo dokładne wyliczenia ile materiałów na co potrzeba itd.kilka razy musiał się fatygowac sprawdzić wszystko w jakim jest stanie itd. czy taka cena jest dobra

Gość a-----------
ja jestem architektem wnetrz, za projekt bierze sie zwykle 50 zl za metr kwadratowy,(tyle biora firmy) ile metrow ma ten dom?

Gość z motyką na słońce
teraz ma 0k. 80 m2, ale w projekcie mamy jeszcze dobudówkę w sumie będzie ok 115

Gość budowlaniec
1200zł z wszystkimi obliczeniami:)

Gość Dżizys
ale projekt remontu mieszkania wymaga wiecej pracy i myslenia niż nowego domu/mieszkania.

koszt projektu typowego to około 2200 z vatem do tego należy doliczyć 2-3 tysiaczki za adaptację przez osobę uprawnioną(architekta z uprawnieniami) czyli cena już rośnie do ponad 4 tysiaczków. Tak szybko rachując uważam że taki zakres projektu za cenę 3500 to i tak mało. Cennik branżowy mówi o 5-10% kosztów inwestycji więc przelicz sobie ile powinnaś zap[łacić za dokumentację. Poza tym kosztorys jest odrębna sprawą za, którą dodatkowo sie płaci. Więc cena 3500 to cena i tak zbyt niska.