Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JESTEM Mąąądra

BIERZESZ TABLETKI?A MYśLISZ O SWOJEJ PRZYSZłEJ CIążY?

Polecane posty

/ sarkastyczna cyniczka/ to przepraszam bardzo ,pomylilam sie. I dzieki za odpowiedz. teraz jestem juz spokojna ze po odstawieniu tabl. spokojnie zajde w ciaze. :)

Gość zaskakujecie
Brałam anty około dwóch lat, po odstawieniu po około rocznej przerwie świadomie postarałam się o dzidziusia, zaszłam w pierwszym cyklu, drugie dziecko urodziłam po dwóch latach od pierwszego, też planowane, zaszłam wtedy w drugim cyklu po decyzji postarania się o drugiego dzidziusia. Więc nie mówcie, że piguły powodują bezpłodność, myślę że całkowicie inne czynniki powodują to, przede wszystkim zanieczyszczenia i chemiczne nafaszerowane hormonami jedzenie. Pozdrawiam

Gość najlepsza jest
po odstawieniu tabsów jest wieksze ryzyko zajścia w ciążę czy któras z was wie, po jakim czasoe to większe ryzyko spada do "normalnego"?

Gość karabiniera
Ja już tu ktoś napisał - CIEMNOGRÓ i to aż do bólu. Jestem rpzerażona czytając wypowiedzi niektórych młodych kobiet. Czy wy do lekarza nie chodzicie??? Skąd czerpiecie wiedzę? Od babci? Z Big Brathera??? Uświadamiacie mi, jak bardzo trzeba przyłożyć wagę do edukacji naszych dzieci, szczególnie dziewczynek, zeby potem nie miały takiego stanu świadomości, jak niektóre wypowiadające się tutaj. Ja brałam tabletki nieustająco przez 5 lat! Zaszłam w ciążę od "pierwszego strzału" :) I nie ja jedna :) Przestańcie więc tu agitować i pisać pierdoły, bo jak ktoś zauważył, to forum czytają różne młode osoby i strach pomyśleć, zę to forum moghło być ich źródłem informacji....

Żyj chwilą: Jedna uwaga - pamiętaj żeby raz na jakiś czas zrobić sobie przerwie w tabletkach. Mój ginekolog zalecał miesięczną przerwę raz na pół roku lub 2-miesięczną raz na rok. To pozwala jajnikom \"odżyć\".

Gość hkgkgitit
2 oibozy?? te co biorai nie?? no cóż ja kiedyś brałam pigułki i to długo 3,5 roku... teraz już nigdy bym ich nie wzieła ale to JA!!! Ja bo sie źle po niuch czuję bo mój organizm ich nie toleruje, żadnych... i że mam wszystkuie skutki uboczne z ulotki - wszstkie!!! M

wg mnie miesięczna przerwa to w ogole jest bez sensu.... przerwa powinna trwać conajmniej 3 cykle, żeby organizm w ogole poczuł, że coś sie stało... tak to sie tylko zamiesza

Gość hkgkgitit
zjadło mi posta.... powiem tylko tyle pigułki to najskuteczniejsza metoda antykoncecyjna ale czy najlepsza?? to juz kwestia dsykusyjna Do dziewczyn biorących pigułki: pamietajcie o swoim zdrowiu, badajcie sie regularnie róbcie badania nawet za swoja kasę i obserwujcie wasz organizm czy dobrze toleruje pigulki... jesli nie to męczcie gin o pomoc... TYLE i AŻ TYLE... I mówi to osoba której igułki wogóle nei słuzyły... wogóle

Gość najlepsza jest
czy ktoś zna odpowiedź na moje wcześniej postawione pytanie? a bajki na temat tej szkodliwości tabletek i późniejszych konsekwencji dotyczacych niemozliwosci zajścia w ciążę bedą rozpowszechniane aby "odstraszyć" dziewczyny od stosowania piguł czy w ogle antykoncepcji

ryzyko po odstawieniu nie jest super wielkie- przeciez owulacja jest jedna nie? tylko chodzi o to, że 1. jest wieksza szansa na ciąże mnogą i 2. cykle mogą byc nieregularne na początku i nie wiadomo kiedy bedzie owulacja wiec w dniach potencjalnie niepłodnych mozna zajść

Gość Agata*86
Ja sie badam regularnie.Co pół roku robie cytologie,wiec dbam o siebie.

A propo tego co napisala / najlepsza jest/ po co zachecać dziewczyny do tego zeby przestaly sie zabezpieczac?? Po to zeby bylo wiecej niechcianych dzieci???? Nie rozumiem....

Gość lulaaa
Czy Pani która założyła ten temat ma partnera? czy współżyje? jeśli tak to jak się zabezpiecza? prezerwatywy? to gratuluje z niepełnej ochrony a przede wszystkim niepełnej przyjemności ze stosunku, wszystkie inne metody są równie skuteczne co przyjemne, także koleżanko- przestań zamartwiać się naszymi organizmami a lepiej popatrz na swoje 'niewygody' z nie brania tabletek.

Zgadzam sie z tym w 100%. Kiedyś z chłopakiem uzywaliśmy prezerwatyw i nic TYLKO STRES. A przy tabletkach jest spoko. Żadnego stresu tylko przyjemność.

każdy ma swoje zdanie ale dla mnie tabletki to super wybór mamy z meżem samą przyjemnośc i zero stresu a co do ciazy to zależy od organizmu ja brałm 3 lata tabletki odstawiłam i zaszłam bez problemuy w ciąże , która przebiegałm super syenk urodził sie zdrowy teraz tez wróciłam do tabletek

każdy ma swoje zdanie ale dla mnie tabletki to super wybór mamy z meżem samą przyjemnośc i zero stresu a co do ciazy to zależy od organizmu ja brałm 3 lata tabletki odstawiłam i zaszłam bez problemuy w ciąże , która przebiegałm super syenk urodził sie zdrowy teraz tez wróciłam do tabletek

10 dni temu wspolzylem z dziewczyna,byl to stosunek przerywany.mieisaczke miala dostac 29 paz,lecz nie dostala wiec 30 zrobila test wynik pozytywny:( chwile po tym jak z rana zrobila test poszla do lazienki i dostała plamienia,jestem zlamany ze ona jest w ciazy,wizyte do dzis ma lekkie plamienie taki maly he okres,czy ona jest w cziazy i czy test mogł klamac dodam ze powiedziala mi ze ma torbiel na jajniku czy to moze byc przyczyna tego ze test wyszedl pozytywny,nie wiem moze na sile szukam pocieszenia ze nie jest w ciazy ale tak bardzo sie boje,prosze o odpowiedz

jak test oszukuje to raczej wtedy gdy jest negatywny- pozytywny najczęściej faktycznie wskazuje na ciąze, a plamienia sie czasem zdażaja w pierwszych miesiącach ciązy, moja mama miała przez pierwsze 4 miechy ciąży plamienia dokładnie w terminie gdy powinna dostawac okresu... na 99% Twoje dziewczyna jest w ciąży.