Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_127

znowu OKRES i znowu BRZUCH mam jak kobieta w ciąży - 85 cm !!!to chore przecież!

Polecane posty

Gość kasia_127

dziewczyny, jak to jest u Was? aż zmierzyłam sobie brzuch i naprawdę mam tyle w tym najbardziej wystającym miejscu:O masakra, a normalnie mam w talii jakieś 62cm:O i tak co miesiąc:( czy to nie jest oznaka czegoś niedobrego co dzieje się w organiźmie?

Gość kasia_127
żadna z Was nie ma takiego problemu jak ja? nie macie tak nadętego brzucha podczas @? w takim razie to chyba naprawdę coś niepokojącego:(:(

Gość gdzie sie podział autor
cooooooooooo???????????? 23 cm masz więcej w pasie podczas okresu??????????????????????nie żartuj sobie:|

Gość gdzie sie podział autor
to ponad 30% tego ile masz wtalii na codzien:| nie wierze w cos takiego:|

Gość kasia_127
sama też nigdy nie uwierzyłabym w to gdybym nie widziała, ale tak właśnie jest i dlatego zwracam się tutaj z zapytaniem do kogokolwiek czy ktoś też ma taki problem:(

Gość kasia_127
DOKŁADNIE!!! właśnie tak to wygląda, ale to chyba nie jest normalne? zawsze podczas @ wolałabym żeby nikt mnie nie oglądał, bo nie dość, że czuję się jak zbity pies, jestem blada, podkrążone oczy, ogólnie mówiąc - jak z krzyża zdjęta, to jeszcze ten wielki brzuchol:O i tak co miesiąc prawie tydzień wyjęty z życiorysu:( no ile można???????

Gość Langwedocja
Ja też :( Może nie 23 cm więcej, ale brzuch spuchnięty okropnie, czuję się i wyglądam tak, jak w piątym miesiącu. Masakra 😭 A po paru dniach znów ok.

Gość kasia_127
czyli jednak nie jestem sama? to zawsze jakieś pocieszenie:)

Gość kasia_127
a czy którakolwiek z Was pytała może gina czy to nie jest objaw czegoś niepokojącego?

Gość Irmela
dziewczyny, u mnie jest to samo, co miesiąc wygladam jak wieloryb:( i tyje nie tylko na brzuchu, takze na pupie i udach, puchne niemalze wszedzie:(:( nie mam pojecia co z tym robic...

Gość Langwedocja
jesli Cię to pocieszy, to siła nas! :D Podobno pomaga na to picie naparu z nagietka, ale efekty widać po pełnym cyklu albo dwóch. Nigdy tak długo nie wytrwałam. Może którejś z was się uda, ja prowadzę cholernie nieregularny tryb życia, picie ziółek dwa czy trzy razy dziennie to nie dla mnie...

Gość kasia_127
ja przed @ jestem po prostu niemożliwa, bo też irytuję się z byle powodu, krzyczę na wszystkich, płaczę z byle powodu... kurczę no, tak chyba nie powinno być, bo to przecież człowiekowi żyć nie daje praktycznie przez pół miesiąca:(

Gość kasia_127
a ten nagietek to 3 razy dziennie trzeba pić??? kiedy? przez cały miesiąc???

Gość Langwedocja
dwa lub trzy razy dziennie przynajmniej przez ostatnie dwa tygodnie cyklu, a najlepiej przez cały cykl. Podobno mniej się puchnie, organizm mniej zatrzymuje wodę, bóle są słabsze, PMS też i okres trwa krócej. Ginekolog i położna mi polecali, ale jakoś nie daję rady, zawsze zapominam, albo gdzieś wyjeżdżam, albo jestem na mieście i nie dążę wypić. No i zrezygnowałam :(

Gość kasia_127
hmmm, no rzeczywiście to może nie być takie proste skoro najlepiej parzyć trzeba to i pić 3xdziennie:O ale warto spróbować:) w zielarskim pewnie trzeba kupić ten nagietek? a co w ogóle mówili o tym (chodzi mi właśnie o to puchnięcie i całe napięcie przed @) ta położna i ginekolog?

Gość Langwedocja
organizm zatrzymuje wodę, trzeba ograniczyć sól, ostre przyprawy. A poza tym powiększa się i puchnie macica, jajniki. U niektórych nieznacznie, a u innych bardzo mocno. To niesprawiedliwe, ale nic na to nie poradzisz, często dostajemy to w prezencie od mam, dziedzicznie.

Gość Langwedocja
Ja od liceum ważę parę dwa dni przed @ i przez pierwsze dni okresu 2-3 kg więcej niż zwykle. I tak co miesiąc!

Gość kasia_127
ja nie pamiętam czasów bym @ przechodziła inaczej:O

Gość justa333
myślałam ze jestem sama, co miesiąc jakies głupie schizy mam ze cos ze mna nie tak,zawsze z 2 tyg przed okresem mam brzuch jak bym jadła nie wiadomo ile i nadodatek boli jak nie wiem co,czy ktos ma taki ból równiez?bo zastanawiam sie czy mam isc do lekarza?

Gość Irmela
Justa333, uwazam, ze powinnas isc do lekarza - nie powinno Cie bolec! ile Cie boli>? jak krotko tylko, i 2 tygodnie przed okresem, to w porzadku, wlasne wtedy jest owulacja, ale to tez nie powinno mocno bolec.. a bierzesz jakies tabletki anty? któras z was w ogole bierze Jasmin? podobno likwiduja opuchlizne, ja bralam Cilest, ale jakos nie widzialam roznicy jesli chodzi o tycie w czasie okresu...:/