Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yu chin

nękanie telefonem

Polecane posty

Helo, prosze o wasze rady. Ktos regularnie do mnei wydzwania, czasme rzuca obrzliwy tekst, zazwyczaj nic nie mowi. W zwizku z tym ze robi to czsto jest to bardzo uciażliwe. 1. Moj operator nie moze zablokowac tego nr 2. Nie moge swojego zmienic gdyż wygrany przez bliska osobe jako darmowy Z gory dzieki. HCoc pewnie nie ma rady. Dzwoniący nr jest z orange

Gość łot
idz na policje, zgłoś ze ktos ci grozi i napastuje cię przez tel możesz trochę podkolorować żeby policja potraktowała cię poważniej oni mogą namierzyć gnoja; jak policja będzie sie wykręcać od interwencji popłacz się powiedz ze czujesz się zagrożona, boisz sie z chaty wychodzić itp. Może na wszelki wypadek poczytaj sobie kk na temat groźby karalnej, nie pamiętam który art, chyba 144, jak rzucisz policji paragrafem powinni cie potraktować serio

Gość łot
PS. innej rady nie ma. chyba ze masz znajomego szkieła który to załatwi, namierzy i ukarze gnoja.

Gość łot
żartujesz? co powiedzieli? jak cie raz olali, to chodz do nich do skutku mów, rób sceny, że jest coraz gorzej itp, aż w koncu coś zrobią nie masz jakiegoś znajomego w policji, kto mógłby ci namierzyć tego frajera? albo w orendżu kogoś? jeżeli nie, to nie wiem, musisz znaleźć kogoś kto to dla ciebie zrobi.... albo wywiad wśród osób które mają twój nr, czy nie dawały komuś ostatnio twoich namiarów itp. przeanalizuj kto to może być, zrób listę podejrzanych, nie wiem co jeszcze.......

Gość jagooo
zadzwon z innego numeru do tej osoby i spytaj o co chodzi

na policji powiedizli - tylko udowodnione grozby. Om mi nie grozi, om mnie wkurwia, dzwoni i dzwoni. ja juz nie jestem nastolatka, to nie adortator, nie zazdrosna zona, bo kochanka nie mam. A jesli zadwonie z innego tel to o co mam zapytac? Przeciez po glosie nei rozpoznam prawdopodobnie :/

Gość jagooo
moze poprostu powiedz ze dostajesz niegrzeczne telefony z tego numeru i nie zyczysz sobie takich akcji...jesli to sie powtorzy to zglosisz to na policje... postrasz tego kogos zobacz jaka bedzie reakcja

Gość moja koleżanka
miała podobna sytuacje i poszła na policje i po ich interwencji ta osoba przestała do niej dzwonic

kup sobie telefon z systemem operacyjnym np któryś z tej listy http://www.symbianos.pl/S60v2/ i wtedy instaluje się program do tworzenia czarnej listy. Wtedy może sobie dzwonić i dzwonić, a Ty masz święty anielski spokój ;)

dziekuje wam za rady i chec pomocy. Niestye juz straszylam. Mialam nadizje ze ktos rzuci jakims paragrafrem, niestey nie wierze w dobre checi policji, i jesli przyjde jeszcze raz z niczym to znowu mnie spuszcza na drzewo. Tak czy siak -dzieki :)

Gość łot
no tak faktycznie, to trzeba udowodnić prościej jest w przypadku esek z pogróżkami same w sobie są dowodem, a w przypadku telefonów byś musiała gada nagrać jak zadzwoni i zacznie bluzgać to dyktafon do słuchawki. może faktycznie zadzwonić z innego nr, choć wiem ze z reguły takie mendy nie odbierają takich telefonów z numerów których nie znaja kumpela miała podobna sytuacje, dzwoniłyśmy z kilku różnych nr i nie odbierał ten ktoś. Co innego jak później zaczeła dostawać smsy z pogrózkami. to dowód sam w sobie, na "piśmie" ze tak powiem.

cos znalazlam na jakims forum, zaraz to sprawdze dokladniej. Kodeks wykroczeń Art. 107. Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi, - podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1 500 złotych albo karze nagany.

Gość łot
oooo widzisz już coś możesz wrzucić też w googla coś w stylu: groźba, dręczenie itp