Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaa......

Krwawienie z odbytu

Polecane posty

Gość zmartwionaa......

Moj maz (22 lata) krwawi z odbytu przy wyproznianiu, krew jest swieza, jest jej dosc sporo, tak, ze zabarwia wode w muszli. Samo oddawanie stolca nie jest dla niego bolesne, bolu brzucha nie ma, ani innych dolegliwosci, jedyna taka rzecza jest swedzenie przy odbycie oraz zaczerwienione wejscie przy jego wejsciu. ach i jescze jedno. jezeli czuje ,ze chce sie wyproznic musi szybko isc do toalety, ma problemy z przytrzymywaniem stolca, ale jak na razie nie zdarzyla sie sytuacja by go nie utrzmal. Prosze pomozcie, co to moze byc. Wiem,ze wizyta u lekarza jest konieczna, ale poki co nie ma takiej mozliwosci (przynajmniej przez 2 tygodnie) a ja sie bardzo martwie. Z gory dziekuje

Gość sądze że...
że nie ma na co czekać. to moze być wiele przyczyn. polip albo hemoroidy.coś takiego miała moja koleżanka. ale może to byc coś znacznie gorszego.

Gość to moga byc HEMOROIDY
CHOCIAZ WTEDY JEST RACZEJ DOSC DUZY BOL PRZY KUPIE.:O

Gość zmartwionaa......
dopiero przed chwilami o tym powiedzial, mowi, ze ma to od okolo miesiaca

Gość I JESZCZE NIE BYL U LEKARZA

Gość Rak jelita grubego
ja bym nie czekał 2tyg... bo może być za późno :(

Gość DA GROSSE PISSEN
dlatego na meza bierze sie osobe heteroseksualna a nie biseksualna.

Gość zmartwionaa......
juz mu prawie zabukowalam bilet ale on sie upiera,ze nie chce. A tutaj mowi,ze nie pojdzie (mieszkamy poza granicami). Nie wiem jak go zmusic

Gość jesteś nieodpowiedzialna
Zamiast zasięgać rady na kafeterii, natychmiast wyślij go do lekarza.

Gość Rak jelita grubego
DA GROSSE PISSEN buraku

Gość nie straszcie jej
najpierw trzeba zrobic badania i koniecznie isc do lekarza.mojej znajomej curka tez miala krew zawsze w stolcu a wszystkie badania byly O.K.jest zdrowa.

Gość smiac mi sie chce
no no ..curka...moze miala badania ale Ty na pewno slownika w reku nie mialas.

Gość DA GROSSE PISSEN
burak ze mnie.

Gość zmartwionaa......
dzieki za wytykanie bledow, ale jestem bardzo w tej chwili zdenerwowana i nie jestem w stanie skupic sie na ortografii

Gość zmartwionaa......
tak tylko,ze to krwawienie pojawilo sie okolo miesiaca temu, wczesniej bylo ok

Gość wycielam skads
Maximus200 Ja tez zauwazylem jakis czas temu krew w kale, dzis znowu. Mam 22 lata. Od jakiegos czasu mam problem z wyproznianiem. Krew pojawia sie na koniec, doslownie kilka kropli. Stolce sa wezsze niz zazwyczaj. Siostra mojej babci umarla jakies 2 lata temu na raka jelita grubego. Moze to byc genetyczne? A o czym moze swiadczyc zgrubienie na rece, taka kulka jakby? Moze to byc jakis guzek? Ja to ogolnie kiepsko sie czuje, mialem powiekszone wezly chlonne i ogolnie napuchniety bylem jakis czas temu (teraz chyba wszystko w normie), czesto mnie cos pobolewa, to lokiec, to kolano, kregoslup, caly czas mi w kosciach strzela, w okolicy serca czasem czuje bol. Nie jest to silny bol i szybko przechodzi, ale jednak. Poza tym cos brzuch mnie ostatnio boli, a wyniki watroby aspat i alat mam nieco podwyzszone. Jakie badania moze lekarz zlecic? Schudlem tez od kwietnia ponad 10 kg. Myslalem, ze to po odstawieniu silowni i z powodu "uzywkowego" trybu zycia, ale tak chudy jak teraz to nie bylem od paru lat.

Gość riojwdooidaoijd
to lekarza... na kafe to się dużo dowiesz :(

Gość musi isc do lekarza
wyslij go natychmiast do lekarza te problemy z powstrzymanie stolca baardzo zle swiadcza!!!To moze byc wszystko albo nic.

Gość zmartwionaa......
Dzieki wielkie, chcialam tylko sie rozeznac. Udalo mi sie go namowic zeby chociaz do mamy jutro zadzwonil, dalej sprawdzam bilety

Gość do wycialem skads
Wygląd stolca może czasami naprowadzić na właściwe rozpoznanie ze względu na swoją zmniejszoną średnicę przypominając kształtem ołówek. "Ołówkowate stolce" są spowodowane zwężeniem światła jelita przez rosnące masy nowotworowe i częściowo już w tym odcinku pozbawioną wody, uformowaną konsystencją stolca. Ludzie idzcie do lekarza!!!!takich rzeczy sie nie lekcewazy!!!

Gość spokospoko
Do początkowych objawów nowotwórów jelita grubego należy m.in obecność krwi utajonej w kale. Krwi tej nie zobaczymy gołym okiem, potrzebne jest przeprowadzenie próby benzydynowej w laboratorium. Dochodzi do tego ciemny stolec (nawet czarny) a te "cieńkie" stolce fachowo nazywają się stolcami ołówkowatymi, często zaparcia. Obecność krwi świeżej sugerować może: pęknięcie mniejszych lub większych żylakó odbytu, wrzodziejące zapalenie jelita grubego (zaparcia, biegunki z krwią i ropą), zespół Crohna Leśniawskiego itp. W przypadku nowotworu krew świeża w kale pojawia się zazwyczaj w końcowym okresie choroby kiedy nowotwór nacieka rozlegle błonę śluzową jelita i może prowadzić do jego perforacji. Badania: USG jamy brzusznej, kolonoskopia, sigmoidoskopia,badanie w kierunku krwi utajonej w kale To tyle

Gość zmartwionaa......
dzieki wielkie

Gość spokospoko
nie ma za co:)

Gość madzia1221
hejka zmartwiona .... wiem co to moze byc :) moj brat jak sie wypróżniał to właśnie jego kał tak wygląda. a juz pisze co i dlaczego i skąd najprawdopodobniej. Moj brat chciał troche przypakowac wiec sobie kupił na internecie białko na przyrost miesni i oczywiscie ćwiczył pozniej jednak właśnie mu sie to przytrafilo a z tego powodu ze sie przebiałkował nie bede pisała co mu groziło.... teraz moj brat pije siemie lniane na poczatku to okropne ale pozniej sie przyzwyczai niech sobie wprowadzi diete zeby nabiału mniej jadł i pił siemie lniane. moj brat nie je nabilu bo go brzuch boli mial badania przeróżne lewatywe itd i własnie chwali sobie siemie lniane pozdrawiam

Poszukaj w necie akupresurę skoro nie możecie pójść do lekarza. Po porodzie miałam problem z hemoroidami i ta metoda pozbyłam się go. Zwłaszcza polecam akupresurę ucha.