Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majkkaaa

dajcie prosze linka gdzie moge oblicZYć dni płodne

Polecane posty

Gość dni płodne nie
nie zawsze tak jest że mozna je obliczyć ,czasem mozna sie grubo pomylić,najlepiej sprawdzić kiedy pojawia sie sluz, masz to sa dni płodne,nie pojawia sie wcale to nie masz owulacji .

Gość upppppppppp
wpisz w googlach hasło KALKULATOR PŁODNOSCI .

Gość majkkaaa
w tym problem...ze nie mam śluzu obserwuje dokladnie i go nie mam

Gość dni płodnych NIE OBLICZA SIĘ
tylko OBSERWUJE!!!

Gość a w ogole to dlaczego
chcesz "obliczyc" dni płodne Ich sie NIE OBLICZA tylko obserwuje, ajk juz zauwazono powyzej. W celu odłozenia jak i starania pomocna jest samoobserwacja, tj. mierzenie temperatury zaraz po przebudzeniu pod jezykiem, w pochwie lub odbycie oraz obserwacja sluzu szyjkowego A wszystkiekalkulatory plosnosci w necie to zwykle KALENDARZYKI - normalnie ciemnogrod :(

Gość kiedy to
jak nie ma śluzu to prawdopodobnie ni masz owulacji ale mozna to sprawdzić jeszcze testem na owulacje

Gość Kasia odpowie
pamietaj że są 3 fazy ... cykl trwa 28-34 dni .... i taki dzień kiedy rozpoczyna Ci się okres to zarazem pierwszy dzień cyklu trwa około 4-6 dni i po okresie występują dni prawdopodobnie nie płodne bo 9 dzien cyklu to już ryzyko gdyż w 14 występuje owulacja i plemniki mogą w dogodnych warunkach odczekać do owulacji i zapłodnić komórkę następnie 9 dni po owulacji dla bezpieczenstwa odczekac bo niewiadomo kiedy nastapiła owulacja moze wystąpic 14 15 16 zalezy od organizmu Natomiast faza 3 jest całkowicie pewna niepłodna są to 3 dni do ewentualnej miesiączki....mogą tą metode stosować dziewczyny które są pewne że okres wystąpi za 3 dni czyli te które mierzą temperature bo tuż przed okresem zaczyna spadac w dół i wiadomo że na dniach wystąpi okres .... Mam nadzieje że wszystko jasno napisałam