Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzony tym faktem

Już prawie dwa lata jestem bez pracy i nie zanosi się na zmiany.

Polecane posty

Gość wkurzony tym faktem

Chciałbym gdzieś pracować, bo taka dziura w CV też powoduje, że nikt mnie nie chce zatrudnić. Wszyscy pracodawcy pytają się doświadczenie, a tego niestety nie mam :-(

Gość mój facet też
szukał ponad rok pracy chciał znaleźć normalnie ale też jest absolwentem bez doświadczenia - uciekł się do znajomości... szukaj pracy nie w gazetach a u znajomych i poznawaj jak najwięcej wpływowych ludzi... niestety takie życie magistrów w tym kraju

Gość ulka M
magistrów ---ktorzy maja swistek z płatnej uczelni gdzie kazdy jak zapłaci ma wykształcenie mimo braku wiedzy i jakichkolwiek umiejestnosci hahahahha

Gość mój facet też
wg Ciebie każdy magister w takim razie z państwowej uczelni nawet uczciwie uczący się zdobywa umiejętności praktyczne na uczelni? niby gdzie na paru godzinach ćwiczeń tygodniowo na których niewiele można zrobić czy na 3 tygodniach praktyk na których parzy się kawę?

Gość wkurzony tym faktem
Z ulką M nie ma co gadać. Jej się nie przegada. To typowy przykład zwolenniczki PiS :-)

Gość ulka M
skoro umiesz parzyc kawe bo tego cie uczyli ,spytaj o prace w kawiarni

Gość ulka M
a ty jestes zwolennikiem PO? w takim razie czym jestes wkurzony?Po wygrało wybory wiec praca powinna juz na ciebie czekac nie czeka?

Gość gqqqqq
ludzie z wyzszym wyksztalceniem nie wypisuja taki bzdur jak Po ma wam od razu prace zapewnic??? poza tym idz gdzie kolwiek do roboty a nie truj dupy

Gość ulka M
ludzie z wyzszym własnie takie bzdury potrafia pisac nie wiem czemu ma to słuzyc jesli ktos jest super specem nie musi szukac pracy bo ja ma mamy ponoc brak fachowców z uwagi na masową emigracje

Gość po nie zalatwi od reki tegoco
pis psul miesiacami... btw zauwazylam,ze najwieksze problemy z praca maja ludzie po piodstawowce z kursami albo ci, ktorzy od razu chca dostac wymarzona prace. zadnego sprzatanai,kelnerowania. od razu by chcieli fotel dyrektora:)

Gość PO kłamało
nie załatwi od reki? a obiecane cuda? maiło zyc sie lepiej a jak ma sie zyc kepiej skoro mysla o likwidacji zasiłku dla bezrobotnych

Gość mój facet też
tak właśnie widzę że czytanie ze zroumieniem to twoja mocna strona - na studiach przez 5 lat uczyli mnie jak się parzy kawę. pogieło Cie kobieto - praktyki tak zazwyczaj wyglądają spytaj studentów co drugi Ci to powie - więc skąd mają brać te zajebiste umiejętności które Ty z pewnością posiadłaś już w liceum skąd ludzie mają być od razu super specami - każdy musi się gdzieś fachu nauczyć a ten proces trwa i wymaga oprócz teoretycznego przygotowania też praktyk w firmach czy innych instytucjach zależnie od specjalności; jak się uczniów/studentów i absolwentów wszelkich szkół nie będzie wspierać i pomagać w znalezieniu tej pierwszej pracy NORMALNIE i LEGALNIE to ja nie wiem gdzie my zajdziemy, i tak już żyjemy w wystarczającym absurdzie a pracami typu kelnerowanie i sprzątanie można się zająć oczywiście jeśli właśnie o tym marzymy, czemu nie, ale jak ktoś studiuje dajmy na to medycyne to nie chce mieć w cv potem po studiach 5 lat doświadczenia zawodowego jako salowa bo nikt jej już później poważnie nie potraktuje nie sądzisz? najlepiej od razu załapać się gdziekolwiek za marny grosz ale gdzieś gdzie dalej będziesz mógł uczyć się swojego zawodu zgodnie z wykształceniem... i w pełni rozumiem ludzi którzy nie dają za wygraną i wciąż szukają tej odpowiedniej pracy tak, po wygrało tydzień temu i już wszyscy od tygodnia powinni mieć zajebistą pracę co nie? no niektórzy cięzko myślą naprawdę

Gość ulka M
to ty chcesz isc pracowac czy chcesz sie uczyc pracowac?

Gość ulka M
tak od tygodnia miało byc lepiej i co?

Gość weronikao
A jakiej szukasz pracy moge zapytac? Bo chyba nie kazdej ktora sie znajdzie, bo tego (choc malo ambitnego jest mnóstwo). Ja jak szukalam pracy (ponad miesiac) to dostalam propozycje pracy w sklepie, w hotelu itp nie bralam tego bo szukalam czegos bardziej ambitnego- i znalazłam. :) A Ty czego szukasz?

Gość mój facet też
ulka bez kitu ciężko z myśleniem u Ciebie - powiedz sama czy od razu po studiach wszystko umiałaś i czułaś się pewnie w pierwszej pracy? albo lepiej czy sama zaczynałaś od sprzątaczki tak jak to teraz propagujesz? oczywiście że chce iść pracować ale i ja i pracodawca wiemy że najpierw będę się musiała przyuczyć - i pracodawcy unikają absolwentów jak ognia bo trzeba im wszystko pokazać - i wolą zatrudniać głąbów tylko dlatego że to bratanek żony brata jego stryjka.... a ostatniej twojej wypowiedzi nawet nie chce mi się komentować