Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulka M

Nowy minister pracy planuje zniesienie zasiłkow dla bezrobotnych

Polecane posty

Gość ulka M

i bardzo dobrze !!! Boni eM tak trzymaJ! z jakiej okazji nieroby maja cos dostawac

Gość jakie nieroby
? :-O Że ktoś jest bezrobotny, to nie znaczy że jest nierobem! Ja nie dostaję co prawda zasiłku, ale jestem bezrobotny już prawie od dwóch lat. Chciałbym pracować, ale niestety mój PUP nie ma mi nic do zaoferowania!

Gość ulka M
PUP ??? a sam nie szukasz tylko na PUP liczysz? praca jest wszedzie i ma racje Boni ze ten chory zwyczaj zniesie

Gość ulka M
nie dostajesz zasiku i zyjesz ? no wiec da sie

Gość jakie nieroby
Szukam, ale w dwudziestotysięcznym mieście nie jest łatwo o pracę. Najczęściej poszukują mechaników, sprzedawców oraz barmanów i to najczęściej po zawodówkach, a jak ja mam wyższe wykształcenie, to wcale nie jest łatwo znaleźć pracę

Gość jakie nieroby
A żyję tylko dlatego, że mieszkam z rodzicami.

Gość jest część ludzi
którzy aktywnie poszukują pracy i im chwilowy zasiłek by się należał; ale większość to faktycznie nieroby które zasiłki przepijają i im nie dałabym ani złotówki. niech rząd wreszcie zaopiekuje się ludźmi nie tyle wykształconymi co po prostu uczciwymi, pracowitymi i ambitnymi, a nie chlejusami którzy utrzymują się z zasiłków, lewych rent i co rocznego becikowego

Gość ulka M
wyzsze masz ? hahahha myslisz ze jestes ewenementem? pracuje u mnie dziewczyna - mgr ekonomii -jest sprzataczka i na serio swietnie sprzata 4 lata szukała "odpowiedniej "pracy az w koncu wzieła sie do roborty chce ci tylko oswiadczyc ze dzis juz nikt nie kształci sie w zawodówce bo nawet najciezsze młoty pchaja sie na studia i co dziwne koncza je pracuja potem na stanowiskach do których wystarczy wykaształcenie gimnazjalne

Gość ulka M
co roczne becikowe to zasługa PO

Gość jakas elka n
ale bzdety-bezrobotni przepijaja zasilki? zeby dostac zasilek trzeba przedtem rok przepracowac wiec jesli ktos chla nalogowo to nawet roku nie przepracuje a pozatym zastanow sie jak by ciebie zwolnili z pracy to tez bys chciala jakos przezyc dopoki pracy nie znajdziesz u nas zasilek to i tak grosze na zachodzie to rownowartosc pensji ktora zarabiales

Gość jest część ludzi
a czy to dla Ciebie nie jest ulu oczywiste i zrozumiałe że mgr ekonomii przez 4 lata szukała pracy w biurze? powinna wg Ciebie na start czepić się byle czego? w pełni rozumiem tę dziewczynę, bo nie po to się uczyła 5 lat żeby być kelnerką albo właśnie sprzątaczką - przecież w cv potem jak dalej będzie szukać lepszej pracy to ją wyśmieją. to zrozumiałe więc że chciała na pewno przynajmniej na parę miesięcy żeby gdzieś ją przyjęli za psie pieniądze, żeby tylko miała jakieś doświadczenie w swoim fachu. ale oczywiście w tym kraju tak się nie da, tylko układy i układziki a bezrobotni tak jak napisałam część powinna dostać zasiłek - ci którzy od razu po zwolnieniu nie dają za wygraną, naprawdę szukają kolejnej pracy, po to aby przetrwać ten ciężki okres. ale masa ludzi żeruje na państwie bo tak im wygodnie - dostaną zasiłek jeden drugi, dostaną lewą rente i na mózgo*eba starczy. tylko jak to sprawdzić kto jest uczciwy a kto nie

Gość PO kłamało
ale oczywiście w tym kraju tak się nie da, tylko układy i układziki ano tak ale zwaz na to ze ludziom to odpowiada nie głosowali w wiekszosci na pis który chciał walczyc z korupcja

Gość PO kłamało
ale oddali swoje głosy na PO znajac juz szczególy afery łapowkarskiej p.Sawickiej i p .Piskorskiego

Gość jest część ludzi
nie chcę się wdawać w politykę, nawet najlepsze rządy nie wyplenią łapówkarstwa jeśli to siedzi w naszych głowach, w naszej mentalności - ludzie sami muszą zachcieć coś zmienić i docenić uczciwość i kompetentnych pracowników, a do tego jeszcze bardzo daleka droga.

Gość rety y
ludzie sami muszą zachcieć coś zmienić? własnie pokazali jak chca to zmienic i oddali głosy na skorumpowana platforme

Gość a jest już nowy minister
pracy? w ogóle powstał już nowy rząd? :P:P:P

Gość jest część ludzi
nie wchodzę w politykę, ludzie sami bez względu na to z którą partią sympatyzują, gdyby chcieli to sami jako pracodawcy urządzaliby normalnie rekrutacje, bo to tylko z korzyścią dla nich na dłuższą metę; ale wolą zatrudniać i przyuczać głąbów tylko dlatego że ktoś odpalił im pare tysięcy

Gość zauważcie
Ze osoby które szukają pracy jako osoba fizyczna znajdzie ją bez problemów,a osoby po studiach siedzą w domu i nie ruszą się do pracy bo jak można 5 lat studiów i byle jaka praca.To poniżej ich godności chyba że sytuacja jest juz naprawde ciężka łapią się czego mogą.Robią studia nie ważne jaki kierunek ważne aby były zaoczne a potem chcą super prace, ale chyba nie tędy droga.

Gość rety y
Robią studia nie ważne jaki kierunek ważne aby były zaoczne i aby sie nie przemeczac jak wiec potem maja miec prace inna niz sprzatanie czy mycie naczyc w anglii?

Gość skad ta informacja
o zniesieniu zasilkow, daj linka