Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja też z krakowa

kawa wypłukuje z organizmu magnez czy żelazo?

Polecane posty

Gość ja też z krakowa

bo nie wiem, czego niedobory uzupełniać...zaraz pędzę do apteki:)

Gość ja też z krakowa
eee...poważnie? a takie drganie powieki spowodowane jest brakiem czego, bo juz sie zakręciłam...?a od kilku dni szarpie mi powieką...

Gość ja też z krakowa
chlera, ale jesteście pomocne:D mówić mi tu szybko, bo kupię zły środek, i bede sie faszerować na Waszą odpowiedzialnośc niepotrzebnie:D

Gość a pamietacie...
laksigen polecam :P

Gość jak drga ci oko
to brak magnezu wypłukuje wapń

Gość jak drga ci oko
kawa zmniejsza przyswajanie żelaza

Gość ja też z krakowa
dzięki wielkie, piję ostatnio sporo kawy, a tą powiekę mi wyrwie chyba niedługo:) kupię magnez na początek... Dzięki za pomoc👄

odstaw szybko kawe! radze naturalny magnez, gorzka czekolada, orzechy, mleko, dobry jest takze magnez rozpuszczalny Pluszzz

Tak naprawdę kawa odpowiada za większośćchorób w dzisiejszym świecie. Nie wiem czy wiecie, że jej działanie może się przenosić również drogą płciową, zwiększa przede wszystkim możliwość zachorowania na choroby grzybicze układu moczowego, ale co najważniejsze i co pewnie już wielu czytelników zrozumiało - to co napisałem powyżej to po prostu kolejna bzdura jaką tu wyczytałem :-) --------------- Radzę się zastanowić dobrze nad swoim podejściem do informacji z wszelkich rodzajów forów internetowych, gdyż rewelacje na nich powielane zwykle nie mają żadnego potwierdzenia w faktach naukowych. Jak się dobrze zastanowić to zwykła woda mineralna również wypłukuje z organizmu magnez i nie tylko. A czy ktoś zbadał co bardziej wpływa na to wypłukiwanie? Może woda jest groźniejsza pod tym względem? Nie dajcie się zwariować,bo lekomania jest o wiele groźniejsza od kawy czy papierosów, a przyjrzenie się temu co jemy wystarczyć powinno, żeby organizm sobie dobrze radził. Tak naprawdę przy dobrym odżywianiu, zdrowy organizm nie potrzebuje żadnych tabletek. A zanim zaczniecie coś brać to się zastanówcie czy Wam tego brakuje (najlepiej żeby to wyszło w badaniu laboratoryjnym). Bo nadmiar też nie jest dobry, a te wszystkie niedobory to po prostu efekt marketingu tych wszystkich preparatów.

Niczego kawa nie wypłukuje, najwyżej utrudnia wchłanianie, ale żeby spać spokojnie to ci którzy się obawiają powinni pić Astrę niskodrażniącą, wtedy można i kilka filiżanek dziennie pić i nic złego się nie dzieje.

Gość zdrowa-kawa
No to taka ciekawostka dla obawiających się kawy: Astra Niskodrażniąca posiada walory zdrowotne, których nie posiadają inne kawy – m.in. pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu. Chętnie spożywana jest również przez osoby z tendencją do występowania dolegliwości gastryczno-sercowych.

mi lekarz mówił że kawa wypłukuje potas i dobrze gu uzupełniać pijąć np sok pomidorowy

Gość serenty
Stopień, w jakim kawa wypłukuje magnez czy potas jest niewielki i występuje tylko przy nadużywaniu kawy.

Gość Paula2510
tak, wypłukuje

Gość widia
niektórym to z pewnością szare komórki wypłukuje:)

Gość moolka
Z pewnością, a jak tak się boją to czemu nie zaczną pić astry :)

Gość Kawa wypłukuje magnez

Gość Paffeu
Hej, Ja dorzucę jeszcze 2 grosze od siebie: Testy z krwi na magnez, potas i jeszcze kilka innych pierwiastków to tak jakby badać płuca kluczem francuskim. Większość (50-90% zależnie od pierwiastka) z tych pierwiastków znajduje się w przestrzeni (płynie) międzykomórkowej, w kościach... w każdym razie poza osoczem. Dopiero przy naprawdę skrajnych niedoborach wyjdzie cokolwiek z krwi. Jeśli naprawdę uważacie, że coś jest nie tak z waszymi mikroelementami zróbcie badania włosa 200-300 złotych i macie dużo pewniejszą analizę. Picie napojów gazowanych, coli, kawy, fast foody stres, "szybkie życie" predysponują do zaburzeń gospodarki mikroelementami, warto się więc zainteresować. Ja sam wpędziłem się w nerwice przez niedobory pierwiastków i to całkiem szybko.... wychodzenie z niej niestety już takie szybkie nie jest. Odżywiajcie się dobrze, wychodźcie na zewnątrz, nie siedźcie przed kompem całymi dniami! zdrówka!

Gość nadchodzipiątek
Ja tam lubie się naje*ać ...

Gość a ja mam za to
100 % niedoboru witaminy B12