Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niemiecki

naturalne poronienie??

Polecane posty

wytłumaczcie mi na czym polega naturalne poronienie?? kiedy ono moze nastapic i dlaczego?? moze byc tak ze kobieta tylko miesiac jest w ciazy?? a potem straci dziecko??

Gość chyba chodzi Ci o poronienie
SAMOISTNE, tak?

no niestety tak właśnie może być:O

Gość kalinka3
ja tak stracilam ciaze,przez niedoczynnosc tarczycy,brak hormonu tarczycy.tak jakby poplynelo moje malenstwo z okresem,jest tez wiele innych przyczyn

Gość kalinka3
a tak przewaznie sie dzieje jak zarodek ma wade genetyczna i cialo usuwa samo takiego zarodka

Gość kalinko a skąd wiesz
że to przez hormon tarczycy straciłaś ciążę?

ale mozecie mi opisac \"to\" jeszcze dokladniej? to znaczy załozmy ze kobeta jest w ciazy ,dajmy ze miesiac no i nagle poronila. Jak to wyglada?? jak ona to odczuwa? wie ze akurat to sie satlo danego dnia? (czy nie wiem jak to okreslic)

Dlaczego, tego lekarze do końca nie wiedzą - przyczyny mogą być różne. czasem jakaś bakteria, niewydolność ciałka żółtego, niewydolność macicy, za wysoka prolaktyna, stres itd. W dużej części przypadków jest to po prostu kwestia źle dobranego materiału genetycznego - komórka jajowa lub plemnik są wadliwe lub wadliwie się łączą i organizm pozbywa się \"nieudanej\" próby.

Gość chyba chodzi ci o poronienie
jeśli dochodzi do poronienia samoistnego to zarodek usuwa się wraz z miesiączką

Gość poczytaj tutaj
usuń spacje z linku :O

jednak większość kobiet nigdy nie wie czy doszło do poronienia samoistnego czy też nie, bo trudno żeby co miesiąc wykonywać testy ciążowe zwłaszcza, gdy o dziecko nie starasz się akurat; prawda jest taka, że tego typu poronienie każda kobieta przechodzi przynajmniej raz w życiu

ja niestety też wiedziałam, bo zrobiłam wcześniej test:( nie wiem jak było w przypadku innych kobiet, ale krwawienie, które się pojawiło nie było u mnie typowym krwawieniem miesięcznym, bo było bardzo intensywne i trwało bez przerwy całe 7 dni

u mnie to był pierwszy dzień 7-go tygodnia licząc od dnia ostatniej miesiączki

a ze mnie znowu lało się przeokropnie:(

Gość ja to jaaa
u mnie 9-ty tydzień ciąży i zaczęło się jak zwykły okres. Na drugi dzień wyleciało coś takiego okrągłego jak skrzep, ale nie był płaski, na trzeci dzień zaczęły się skurcze. Przeżyłam to strasznie :(

U nas tez był dramat. Niby to sam początek, ale zdążyliśmy już oszaleć z radości, zwłaszcza że staraliśmy się bardzo długo. Teraz znów się udało - jestem w 11tygodniu i nie potrafię się tak cieszyć - niby się cieszę, ale tkwi we mnie strach że to się znowu stanie, boję się \"przywiązać\" do tej ciąży. Nikomu nie życzę takich doświadczeń.

Gość ja to jaaa
sarkastyczna - gratuluję, zobaczysz wszystko będzie dobrze :) Wiem co masz na myśli mówiąc, że nie umiecie się już cieszyć tak samo jak za pierwszym razem. Ja tak jak pisałam pierwszą ciążę poroniłam, po 6 miesiącach zaszłam ponownie, całą ciążę przeleżałam, bo była zagrożona. Ale pomimo tych wszystkich tródności donosiłam i urodziłam zdrowego chłopczyka, który dzisiaj ma już 17 latek :)

Gość ja to jaaa
oczywiście chciałam napisać trudności :)

no tak... ja miałam w dwóch przypadkach ok. setki w 32 dc, mimo że owu mam późno to też mi się nie udało :-( tylko że strach nie pozwala mi znów się starać :-( Przynajmniej tyle że obeszło się bez czyszczenia Powodzenia życzę :-)

sarkastyczna---------> rozmawiałyśmy już kiedyś:) bardzo mocno życzę Ci by tym razem wszystko było w porządku i byś urodziła zdrowe dziecko:)

w moim przypadku macica też oczyściła się sama całkowicie, na szczęście:)

intima------> jak Ty to mówisz - głowa i cycki do góry;) musi być dobrze:)