Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczona jestem

to se teraz rolnicy poszaleja

Polecane posty

Gość zniesmaczona jestem

juz teraz jak cwok zostanie ministrem gospodarki to nie beda płacic zadnego KRUSU nawet 1 gr Nic ,zero wszsytko bedzie miasto wiosce fundowało juz teraz wygladało to tragicznie a teraz co bedzie...strach sie bac i co wy na to "inteligentni i wykształceni "wyborcy PO?

Gość zniesmaczona jestem
jakie brednie? skoro nie wiesz o kim pisze nie odzywaj sie

Gość zniesmaczona jestem
uraziłam ci prosze wioski? ojej:D

Wiesz co?Żal mi ciebie. Jeżeli zakładasz topik na Forum Publicznym to każdy ma prawo się dopisac.Skąd wiesz,że nie wiem kogo masz na myśli?I dlaczego mam się nie odzywać? Cieszyn,nie jest wsią(to do twojej wiadomości). Miasto wsi będzie wszystko fundowało................ Ciekawe,co będziesz jeść,jak rolnicy przestaną dostarczać do miasta żywność.Pewnie asfalt z ulic!:D ♥♪♫

Gość zniesmaczona jestem
napisałas to tak jakby oni dostarczali za darmo jedzenie moja droga --oni biora za to dobre pieniadze zarabiaja jak kazdy inny człowiek czasem duzo w iecej a za opieke medeyczna praktycznie rzecz biorac nie płaca a jak juz płaca to duzo mniej od kogos kto pracuje poza rolnictwem teraz beda miec juz wszystko za friko jak mega wsiok dorwie sie do koryta przy którym nie był ho ho ...dosc długo

Gość gościu z wawy
wtrące się do dyskusji Prawda lezy jak zwyke po środku. Fakt że nie ma co liczyć na pełną reformę KRUS Ale jest szansa na podwyższenie składki najlepiej zarabiającym rolnikom. PIS i PO w tym się zgadzają. Lepsze to niż nic. Nikt przed PO w ogóle nie brał pod uwagę reformy KRUS Jesli chodzi o bogactwo rolników to jest to tak jak u obywateli miast zależne od wielu czynników. Generalnie 50% rolników ciężko pracuje i żyje skromnie około 30-35% ma duże godpodarstwa i otrzymując do nich dotację mają w miare dostatnie życie. Ci powinni płacic podwyższoną składkę KRUS No i ostattnie 15 % to rolniczy przedsiębirocy mający duże majątki porównywalne z włascicielami przediśbiorstw przemyslowych. Ci bezwzględnie powinni płacic wysoki KRUS jak i dodatkowo podatek dochodowy Problem naszego państwa polega właśnie na nierównym traktowaniu obywateli. Mówi się że bogaci powinni płacić większe podatki, ale zapomina się ze wśród tych bogatych jest wielu rolników

Trzeba zreformować ZUS i tu szukać oszczędności. W krusie??! Ludie pracują po 60 lat i 700 zł za to dostają!!!

Moja matka właśnie dostałą z zusu 600zł, więc jak widzisz może być jeszcze mniej. Poza tym nie przesadzaj z tą najwyższą krusowską 700pln. Mój mąż był kiedyś listonoszem na wiosce i te emerytury były znacznie wyższe niż Ty tu piszesz. No, chyba że od tamtej pory jakieś obniżki były.

Gość oj ludzie ludzie ludzie
Piszecie tak, jakby rolnicy byli łaskawcami, którzy dostarczają nam żywności. Niestety ale przy obecnym systemie sporo za tą żywność przepłacamy, bo fundujemy im dopłaty, krusy i jeszcze ceny rosną z dnia na dzień. Znieść cła na import żywności i już! Wolę jeść zagraniczne jabłka, ale za to 5 krotnie tańsze...

A tak swoją drogą, to ZUS jest bankrutem i żadne reformy tego nie zmienią. Jeśli ktoś liczy na emeryturę za 10 lat, to może się zdziwić 🖐️

No dobra, pomyliłam się. Właśnie go zapytałam i odpowiedział, że rzeczywiście przeważnie było to ok. 700zł, chociaż zdarzały się i wyższe.

Gość było jest i będzie
Proponuję w takim razie zakupić gospodarstwo na wsi lub też założyć własne i rozpocząć uprawę,ludzie myślicie że to naprawdę jest takie proste?? Nie ujmuję oczywiście niczego ludziom zatrudnionym w firmach,biurach czy urzędach ale praca na roli to naprawdę ciężki zapierdziel i to czasem 7 dni w tygodniu,gdzie pracują całe rodziny,lae widać niektórzy nie potrafią tego zrozumieć:/

Gość było jest i będzie
A kwestia przepłacania za żywność wyprodukowaną na wsi to raczej problem pośredników,których jest z resztą coraz więcej i nim np.warzywo czy owoc trafi od producenta do konsumenta pokonuje długą drogę,a każde kolejne ogniwo tego "łańcucha" na tym zarabia...

Posłuchaj, czy sądzisz, że np. sprzątaczki zarabiające marne grosze mniej zapierdalają od rolników? Dlaczego mają one i tysiące innych ciężkich i kiepsko opłacanych pracowników, fundować cokolwiek ze swojej wykańczającej pracy rolnikom? To że praca rolnika jest ciężka nie usprawiedliwia jeszcze robienie z tej grupy świętych krów, kosztem innych grup zawodowych. Pora się po prostu przekwalifikować!

Jak to co fundują? A jak myślisz z czyich podatków jest opłacany KRUS i dopłaty? Właśnie z pensji tych ludzi!

Gość sama nie wiem już
hm pora się przekwalifikować? brzmi ciekawie,ale jak Ty to sobie wyobrażasz?

Gość .jkdfhljsbfhvljdaghljdkgfshg
buachacha, dobre!!! Z tych składek rolników to krus by nie był w stanie opłacić nawet 1/3 swoich pracowników, nie mówiąc już o wypłacaniu jakichkolwiek świadczeń :D:D:D

Gość .jkdfhljsbfhvljdaghljdkgfshg
chociaż pracowników jest w stanie opłacić :D

Gość ksdjfgdfdgdfshdfhg
sytuacja zusu jest tragiczna - owszem. Jeszcze bardziej tragiczna jest sytuacja krusu, który, gdyby nie zus, wogóle nie miałby szans przetrwania.