Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w morde jesza

KOMPUTEROWCY !!!!!!

Polecane posty

Gość w morde jesza

mam 3pytania 1. co to znaczy ze pamiec wirtualna jest za niska?? czy mam za duzo plików?? jest kilkadziesiąt zdjec, troche plików tekstowych i moze ze 200 muzycznych, a pamiec mojego kompa to 10 GB. czy moze to byc spowodowane bombą dekompresyjną? kiedys mialam avasta, teraz uzywam arcavira 2007, pousówał wszytskie wirusy których nie znalazł avast, nie mam pojecia czy ta bomba tez została usunięta bo nie wyskoczył zaden komunikat, ostatnio skanowałam i nie mam zadnych wirusów i juz nic nie sciągam 2. dlaczego przy starcie odtwarzania filmów (nie oryginalnych) komp sie automatycznie wyłącza?? potem juz normalnie odpala. filmy sciagnoł kolega z netu i mi pozyczyl, czy one tez mogą byc zawirusowane?? ale na jego kompie sie nic nie dzieje:O 3. co mogo byc przyczyną szwankowania stacji odtwarzacza a zarazem rozpierdzielenia płyty? na płycie napewno nie było zadnej skazy, plyty przechowuje w specjalnym albumie i przed kazdym włozeniem sprawdzam czy nie jest chociazby brudna, a muzyka z plyty leci sobie juz godzine i nagle uslyszalm trzask podobny do tłuczonego szkła i przestało działac, potem nie chciało mi sie otworzyc, stacje otworzylam drutem otwieram a tam plyta rozwalona na drobny mak, a kawałki były powbijane w niektóre czesci stacji, niektóre głęboko utkwiły ale jakos doczyscilam, plyta zawsze sie odpalała i nie wiem co sie moglo teraz stac, wszystcy mówia ze napewno miala skaze taka której niewidac:O to po cholere ja dbam o plyty zeby potem mialo mi sie i tak wszystko rozpierdalac:O jakby ktos znalazł chwile czasu to prosze wyjasnic o co komputerowi chodzi

Gość sabrinaaaa czarownica
Ad1. Masz za mało pamięci RAM ,gdy ona się kończy komputer zaczyna używać dysku jako RAM a,że i ten limit jest najwyraźniej za mały u ciebie to komputer automatycznie go zwiększa http://pl.wikipedia.org/wiki/Pami%C4%99%C4%87_wirtualna

Gość Sterniczka z Orłowa
sądząc po pojemności twojego dysku to jest bardzo stary komputer ,radzę zainwestować w nowy ,każdy sprzęt ma swoją żywotność a twój chyb umarł jakieś 4 lata temu :o

Gość mądry gościu
potwierdzam sałaby i stary sprzet, bez szans na modernizację pogdaj z kim kto w tym siedzi żeby ci złożył cos taniego

Gość w morde jesza
dzieki sabrina, ledwo zrozumialam to z wiki:) ale jak pokopiuje na cd pliki to ma sie rozumiec ze pamiec tez sie zwolni?? sterniczka rozumiem ze ty inwestujesz w nowego kompa co rok... a mój jest jeszcze na gwarancji wiec sie nie udzielaj jak nie masz pojecia

Gość obskurna ta sofa
10GB w dzisiejszych czasach? Jak najbardziej da się zrobić wiele ze starym sprzętem, ale trzeba zainwestować. Dużo. Dlatego bardziej opłacalnym wyjściem będzie kupno nowego komputera.

Gość obskurna ta sofa
skoro jest jeszcze na gwarancji tzn., że stary nie jest. W takim razie zainwestuj w nowy dysk. Ja ostatnio kupiłam 250GB za 180zł.

Gość w morde jesza
mądry gościu widze ze i ty jak twa poprzedniczka nie znasz sie na rzeczy, 2 osoby w tym 1 to informatyk ( z pewnych wzgledów nie mam z nimi konataktu) powiedzili mi ze komp jest świetny, wszystko nowe, procesor hula jak mało komu!!

Gość obskurna ta sofa
dokup sobie pamięci ram i będzie chodził gites :)

Gość w morde jesza
mądry gościu widze ze i ty jak twa poprzedniczka nie znasz sie na rzeczy, 2 osoby w tym 1 to informatyk ( z pewnych wzgledów nie mam z nimi konataktu) powiedzili mi ze komp jest świetny, wszystko nowe, procesor hula jak mało komu!!

Gość mądry gościu
i co z tego że jest na gwarancji Nawet nie wiesz co masz za komputer a się udzielasz Ile masz RAMu, wtedy bedzie wiadomo co masz za nowego zloma Poza tym wazne jest odpowiednie administrowanie systemem operacyjnym a nie instalowanie do niego wszystkiego co popadnie No ale ja się nie znam jak sugerujesz mordo jesza

Gość sabrinaaaa czarownica
jeżeli masz komunikaty o pamięci wirtualnej ,to żeby komputer szybko działał należy dokupić pamieć RAM (tu nie chodzi o te 10GB bo to jest pojemność dysku twardego ,RAM to pamięć dynamiczna)przekopiowanie plików na płyty i usuniecie ich z dysku pozwoli ci na zwiększenie pamieci wirtualnej ale ona jest dużo wolniejsza i nie polecam tego.Niestety 10GB to w dzisiejszych czasach jest na prawdę mało sama mam 160GB i myślę nad zmianą :o http://pl.wikipedia.org/wiki/Pami%C4%99%C4%87_o_dost%C4%99pie_swobodnym