Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w morde jesza

KOMPUTEROWCY !!!!!! cz 2

Polecane posty

Gość w morde jesza

moze mi ktos skopiowac tamte posty? ale tylko sensowne a nie jakies głupoty ze komp jest stary:O , 2 osoby w tym 1 to informatyk ( z pewnych wzgledów nie mam z nimi konataktu) powiedzili mi ze komp jest świetny, wszystko nowe, procesor hula jak mało komu!! nie moge sie dostac na własnego topa:O

Gość obskurna ta sofa
nikt nie może wejść. Dokup sobie pamięć ram i będzie hulał.

Gość w morde jesza
ale mi wiecej nie potrzeba, dlatego sie pytam czy jak spale pliki na cd to pamiec znowu sie zwiekszy?? a co jest kuzwa z tym topeciem ze nikt nie moze wejsc????:O

Gość obskurna ta sofa
czasem się zawieszają tak bez powodu. Możesz je przenieść na płytkę, ale i tak po jakimś czasie komunikat powracał będzie. Chyba, że zamierzasz kopiować pliki nieustannie na CD. Warto uzbierać sobie parę groszy i zainwestować w pamięć. Takie moje zdanie.

Gość sabrinaaaa czarownica
obskurna ta sofa dobrze gada - polać jej wódki :p tak na serio to masz za mało ramu aby komputer przyśpieszył musisz go dokupić pamięć wirtualna jest bardzo wolna i potrafi zawieszać komputer.

Gość w morde jesza
rozumiem, ale jak sobie zwale takiego wirusa to wszystko przepadnie dlatego dmucham na zimne, dzieki 🌼

Gość w morde jesza
aha czyli ta niska pamiec nie jest spowodowana tą bombą dekompresyjną, wkoncu nie wiem czy moj antywir to usuną, gadają ze przy tym nic nie pomoze tylko format:O

Gość lololo
w morde jesza mam 3pytania 1. co to znaczy ze pamiec wirtualna jest za niska?? czy mam za duzo plików?? jest kilkadziesiąt zdjec, troche plików tekstowych i moze ze 200 muzycznych, a pamiec mojego kompa to 10 GB. czy moze to byc spowodowane bombą dekompresyjną? kiedys mialam avasta, teraz uzywam arcavira 2007, pousówał wszytskie wirusy których nie znalazł avast, nie mam pojecia czy ta bomba tez została usunięta bo nie wyskoczył zaden komunikat, ostatnio skanowałam i nie mam zadnych wirusów i juz nic nie sciągam 2. dlaczego przy starcie odtwarzania filmów (nie oryginalnych) komp sie automatycznie wyłącza?? potem juz normalnie odpala. filmy sciagnoł kolega z netu i mi pozyczyl, czy one tez mogą byc zawirusowane?? ale na jego kompie sie nic nie dzieje 3. co mogo byc przyczyną szwankowania stacji odtwarzacza a zarazem rozpierdzielenia płyty? na płycie napewno nie było zadnej skazy, plyty przechowuje w specjalnym albumie i przed kazdym włozeniem sprawdzam czy nie jest chociazby brudna, a muzyka z plyty leci sobie juz godzine i nagle uslyszalm trzask podobny do tłuczonego szkła i przestało działac, potem nie chciało mi sie otworzyc, stacje otworzylam drutem otwieram a tam plyta rozwalona na drobny mak, a kawałki były powbijane w niektóre czesci stacji, niektóre głęboko utkwiły ale jakos doczyscilam, plyta zawsze sie odpalała i nie wiem co sie moglo teraz stac, wszystcy mówia ze napewno miala skaze taka której niewidac to po cholere ja dbam o plyty zeby potem mialo mi sie i tak wszystko rozpie**alac jakby ktos znalazł chwile czasu to prosze wyjasnic o co komputerowi chodzi 11:32 sabrinaaaa czarownica Ad1. Masz za mało pamięci RAM ,gdy ona się kończy komputer zaczyna używać dysku jako RAM a,że i ten limit jest najwyraźniej za mały u ciebie to komputer automatycznie go zwiększa http://pl.wikipedia.org/wiki/Pami%C4%99%C4%8 7_wirtualna 11:36 Sterniczka z Orłowa sądząc po pojemności twojego dysku to jest bardzo stary komputer ,radzę zainwestować w nowy ,każdy sprzęt ma swoją żywotność a twój chyb umarł jakieś 4 lata temu 11:39 mądry gościu potwierdzam sałaby i stary sprzet, bez szans na modernizację pogdaj z kim kto w tym siedzi żeby ci złożył cos taniego 11:40 w morde jesza dzieki sabrina, ledwo zrozumialam to z wiki ale jak pokopiuje na cd pliki to ma sie rozumiec ze pamiec tez sie zwolni?? sterniczka rozumiem ze ty inwestujesz w nowego kompa co rok... a mój jest jeszcze na gwarancji wiec sie nie udzielaj jak nie masz pojecia 11:42 obskurna ta sofa 10GB w dzisiejszych czasach? Jak najbardziej da się zrobić wiele ze starym sprzętem, ale trzeba zainwestować. Dużo. Dlatego bardziej opłacalnym wyjściem będzie kupno nowego komputera. 11:44 obskurna ta sofa skoro jest jeszcze na gwarancji tzn., że stary nie jest. W takim razie zainwestuj w nowy dysk. Ja ostatnio kupiłam 250GB za 180zł. 11:44 w morde jesza mądry gościu widze ze i ty jak twa poprzedniczka nie znasz sie na rzeczy, 2 osoby w tym 1 to informatyk ( z pewnych wzgledów nie mam z nimi konataktu) powiedzili mi ze komp jest świetny, wszystko nowe, procesor hula jak mało komu!! 11:44 obskurna ta sofa dokup sobie pamięci ram i będzie chodził gites 11:45 w morde jesza mądry gościu widze ze i ty jak twa poprzedniczka nie znasz sie na rzeczy, 2 osoby w tym 1 to informatyk ( z pewnych wzgledów nie mam z nimi konataktu) powiedzili mi ze komp jest świetny, wszystko nowe, procesor hula jak mało komu!! 11:46 mądry gościu i co z tego że jest na gwarancji Nawet nie wiesz co masz za komputer a się udzielasz Ile masz RAMu, wtedy bedzie wiadomo co masz za nowego zloma Poza tym wazne jest odpowiednie administrowanie systemem operacyjnym a nie instalowanie do niego wszystkiego co popadnie No ale ja się nie znam jak sugerujesz mordo jesza 11:50 sabrinaaaa czarownica jeżeli masz komunikaty o pamięci wirtualnej ,to żeby komputer szybko działał należy dokupić pamieć RAM (tu nie chodzi o te 10GB bo to jest pojemność dysku twardego ,RAM to pamięć dynamiczna)przekopiowanie plików na płyty i usuniecie ich z dysku pozwoli ci na zwiększenie pamieci wirtualnej ale ona jest dużo wolniejsza i nie polecam tego.Niestety 10GB to w dzisiejszych czasach jest na prawdę mało sama mam 160GB i myślę nad zmianą http://pl.wikipedia.org/wiki/Pami%C4%99%C4%8 7_o_dost%C4%99pie_swobodnym

Gość w morde jesza
dzieki lolo a ty mądry frajerze to zapewne poznales wszystkie tajniki mając kompa od tygodnia:O

Gość w morde jesza
a co wy przetrzymujecie w swoich skoro sto kilkadziesiąt giga to dla was za malo????????????????

Gość obskurna ta sofa
wspominałeś o 10 GB, więc jakie kilkadziesiąt?

Gość w morde jesza
to kompy wielgachnych korporacji mają tyle pamieci co wasze:P a po co zwyklemu uzytkownikowi pcta i wszyscy by mnie wysmiali jakbym posluchala niektórych tutaj abym sobie nabyla nowego kompa...ehh "informatycy"...

Gość w morde jesza
nie nie to ta jedna tu pisze ze ma 100 iles i to jest dla niej malo

Gość obskurna ta sofa
ja mam 250GB podzielonych na 3 partycje. Mało nie jest, ale jak ktoś nieustannie korzysta i zapełnia te GB, to dużo też nie jest.

Gość sama w domku1
orzesz w mordę "komputery w wielgachnych korporacjach mają tyle pamięci co wasze" hehehe nie no znawczyni :D :D dla przykładu powiem ,że przeciętny film w jakości DVD ma około 4-5 GB.Poczytaj sobie o standardach ,ale dzisiejszych a nie sprzed 10 lat 🖐️

Gość lalalalalalalalalalalalalala
słuchaj. Prowadzę sklep komputerowy i szczerze to mylisz pojęcia. Nie wiem co to jest u Ciebie te 10GB skoro teraz w komputerach montuje się 160GB, 250GB czy 400GB. W hurtowni najmniejszy dysk twardy jaki mam to 80GB. Twoje 10GB było montowane X lat temu i nie możliwe jest byś miała to w NOWYM komputerze. Chyba że komp jest używany. Druga sprawa to sprawa Twojej pamięci. W kompach NOWYCH pamięć jaką się instaluje to min 1GB. W dodatku są to DDR2. Najmniejsze z tych pamięci to 512MB. Płyta główna obsługuje standardowo do 8GB pamięci więc nie wiem co Ty tam masz w kompie. Jeśli komp jest NOWY a nie używany to po prostu coś źle zapisałaś i nam źle podajesz wielkość.

Gość w morde jesza
z tymi korporacjami to ja tak w zartach....:D:D lalalalalalalalalalalalalala no ja juz sama nie wiem:O w kazdym badz raziekomp byl kupowany w ...... tamtym roku....albo ja zle przeczytalam albo zle zapamietalam (bo sie nie znam i nie wiem czy to malo) wystarczy dodac jedno glupie zero a ja mam dyskalkulcje czy jak to sie tam pisze:P albo te kompy zalegały niewiadomo ile, nie wiem co oni z niekupowanymi kompami robią, wycofują czy czekają na debili?:O przypominam ze mialam lub nadal mam bombę d.

To napisz jeszcze ile za niego dałaś. I czy to była sama jednostka czy też z monitorem. Zaraz się wszystko rozwiąże. Napisz też jakiego Windowsa tam masz. XP, 98, Millennium.

Gość w morde jesza
hmmm juz sobie przypominam, monitr lcd niecale 900 + komp w przedziale 1600 - 700 i XP

skoro masz XP to zrób tak: Na pulpicie masz ikonę "Mój komputer", wciśnij prawy przycisk myszy na niej i wybierz właściwości. Otworzy się okno i na dole będziesz miała coś takiego: Komputer: Procesor Sempron 1,6GHz, 512MB DDR2 Przepisz nam tu co tam masz.

I jeszcze jedno. W tym oknie co się otworzy masz u góry zakładkę SPRZĘT. kliknij tam , a potem Menager urządzeń. Otworzy się spis wszystkich części jakie masz w kompie. Na dole masz DYSKI TWARDE. Kliknij w + i spisz mi symbol który się tam pokarze

Gość w morde jesza
mam tylko 2 zakladki Ogólne i Skrót i pisze tylko o lokalizacji, rozmiarze i innych pierdolach, rozmiar na dysku 8,00 kb a rozmiar 208 bajt i przypomnialo mi sie ze komp bez monitora kosztowal 1800

Gość w morde jesza
ps a znasz moze odpowiedz na reszte pytan?

coś źle robisz chyba. Prawym przyciskiem myszy na ikonie Mój komputer i na dole są właściwości. I tam jest to napisane.

Pierwszy problem to ewidentnie za mało pamięci. Ale żeby móc coś doradzić to musisz podać mi ile tej pamięci tam masz i jaki rodzaj - SDRAM, DDR, DDR2 i ile. Musisz sprawdzić to w tych właściwościach. Z odtwarzaniem filmów to nie wiem, ale to, że się złamała płyta to ewidentnie wina napędu. Konieczna niestety wymiana - jakieś 120zł nagrywarka DVD.

Gość w morde jesza
aha dzieki w tych wlasc iwosciach to nic innego nie ma oprocz tego co napisałam i utworzenia, modyfikacji, atrybutów...:( moze jakos inaczej mozna sprawdzic

wejdź w mój komputer. weź właściwości dysku C i w zakładce Sprzęt podaj co masz podświetlone np ST340016A. Chociaż dysk sprawdzimy.

Gość w morde jesza
hds722540vlat20 to Stacje dysków są jeszcze 2 stacje dysków cd rom i dvd zaczynające sie od tsst... i vobid...