Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania_30

Jak wyleczyc odparzenie?

Polecane posty

Gość hania_30

Od dwoch tygodni nie moge wyleczyc odparzenia na pupci mojego malenstwa. problem w tym,ze mala nie lubi lerzec bez pieluchy(probowalam to troszke wywietrzyc, by doszlo powietrze). kupki robi co chwile, wiec jesli wietrze to na sile, mala sie denerwuje, i leca kupki dokoola. smarowalam sudokremem, bepantenem, clotrimazolum.nic nie pomaga.co z tym zrobic? a moze to uczelenie na pieluchy? uzywam hugggies, a papmersow jeszcze nie probowalam. prosze o rady.

Gość hania_30
dziewczyny pomocy!!!!!!!!!!!!

Gość PARIS26
Mój synek też tak miał odparzenia jak uzywałam Hagisów. Zmieniłam na Pampersy i wszystko było OK. Wiec polecam Pampersy plus Sudokrem

Gość dommmmmi
Pampersy sa 100 razy lepsze!!! Zmień pieluszki a zobaczysz efekty

Gość uczulona jak nie wiem co
a u mnie było na odwrót pampersy uczulały huggisy nie:) Musisz wypróbować.Używałam sudokrem,ale nie wiem czu jest taki dobry.Może to clotrimazolum jest lepsze.A i moje dziecko uczulały chusteczki dla niemowląt.Najlepiej było jak jej dupcię po każdej kupie myłam wodą

Jest specjalna maść na odparzenia od pieluszek SUDOCREAM, ja jeszcze dzidzi nie mam, ale słyszałam ze jest bardzo dobra. Ja dostałam próbke tej maści :)

Gość PARIS26
No własnie byc może tez od husteczek,lepiej przez jakis czas myj pupcie dziecka wacikami namoczonymi w przegotowanej wodzie

i tak sobie myślę,że nie możesz powiedzieć,że nic nie działa,bo za dużo tych maści użyłaś przez 2 tygodnie.Żeby coś zaczęło działać musi być stosowane regularnie dłuższy czs.Wybierz jedną i sie jej trzymaj.Kurcze,to pierwsza dzidzia o której słyszę,że nie lubi być z gołą pupcią:D:D:DMoja jak się nauczyła to gacie sama ściągała:) i skarpety:)

Gość kaszka manna89
ubij piane z białek i siup na pupe super pomaga i linomag

Gość hania_30
uzywalam sudokremu-i ten nic nie pomogl, kompletnie. po klotrimazolum odparzenie zlagodnialo,juz prawie zniklo, ale mala zrobila kupke-i od nowa cala pupa czerwona. sprobuje zastosowac pampersy,zamiast huggiesow. moze powinnam wybrac sie z tym do lekarza-i on przepisze jaks specjalna masc?

Jeszcze znajomej pytałam sie co może pomóc, powiedziała że po kąpieli posym puderkiem i pozostaw pupcie na 15 minutek goła, i powtarzaj codziennie. I podobno zamiast chusteczek używaj samej oliwki.

skoro mówisz,że złagodniało i wróciło wraz z kupką to może coś w tej kupie jest?:D Mam na myśli ,że może dziecko,albo ty zjadasz coś co mu szkodzi? A jak nie to, to zmień pieluchy,wywal chusteczki ,smaruj

Gość hania_30
uczulona jak nie wiem co-czy za duzo masci stosowalam? regularnie stosowalam bepanten(po kazdej zmianie pieluchy) i clotrimazolum(2razy dziennie). ale odparzenie pojawialo sie z mniejszym lub wiekszym natezeniem. przemywam pucie woda i wacikami. zadnych chusteczek nawilzanych. tylko w miedzyczasie zastosowalam sudokrem,ale po nim nic nie drgnelo, wiec przestalam uzywac.

Gość a jak używałaś sudokremu
może tak jak ja - czyli przy każdym przewijaniu ścierałóam poprzednią warstwę ! była masakra ! zamiast zmniejszać ranę jeszcze ją rozcierając drażniłam i mały darł się przy przebieraniu w niebogłosy i też nie chcciał leżeć z gołym tyłkiem jak twoja córcia trzeba posmarować czystą i suchą skórę grubą wrstwą sudokremu i nawet przy kąpaniu nie starać się tego na siłe zmyć .... też szalałam z różnymi kremami i maściami a wystarczyło trochę cierpliwości i wszystko zniknęło .... u mnie powodem były niedobrane chusteczki - używałam belli a teraz wróciłam do nivea i nic się nie dzieje ... powodzenia !

Gość powiem raz i dosadnie
ALANTAN rozumiecie???? pomaga zawsze kup maśc i krem i stosuj na przemian!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!🖐️

Gość hania_30
do a jak uzywalas sudokremu: no wlasnie ja uzywalam sudokremu tak jak ty poczatkowo, czyli scieralam pierwsza warstwe i mala darla sie w nieboglosy:( tylko nie bardzo rozumieim :jak mam go nie scierac? moja corcia robi kupki doslownie co pol godziny, wiec za kazdym razem musze przeciez umyc pupcie do czysta i automatycznie zetrzec ten sudokrem.czy nie? pomocy!!!!!!!!:(

tu chodzi chyba o to żeby umyć lekko i osuszyc a jak trochę tego sudokremu zostanie to nic.

Gość a ja jestem do niczego
kotek do lekarza marsz bo małe ma uczulenie na coś, co je. lekarz przepisze ci jakąś maść, ale najważniejsze żeby w diecie zmiane wprowadzić. bo z tego co piszesz to ma za kwasną kupkę.

ja bym tez na te kupy stawiała,że coś z nimi nie tak:(

Gość hania_30
dziewczyny, moja corcia ma 2 tygodnie. odparzenie pojawilo sie szpitalu i od tamtej pory nie chce zniknac. karmie ja piersia. skoro mowicie ze kupki sa kwasne, to moze ja cos jem co jej szkodzi? wylaczylam juz zz diety mleko i produkty mleczne,bo miala kolki. jem chlebek z maslem lub wedlina, kurczak gotowany, gotowana marchew.przeciez to jej nie moze szkodzic?:(

Gość a ja jestem do niczego
trzeba by zobaczyć jak te kupki wygladają, czy nie ma śluzu, dziwnych grudek. jak sa normalne to zmieniaj pieluchy, chusteczki odstaw calkiem, kąp w balneum, masć niech ci przepisze lekarz - robioną. jęśli kupka nie taka, to moze być nietolerancja laktozy. niech lekarz się wypowie, moze ci zalecić przejście na mleko dla alergików.