Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alabaster1990

aksamitna cera... ja juz mam!! pora na was!!

Polecane posty

Gość rfurggg
czitaaa jak słyszę takie bzdury że mleko to trucizna że twaróg jest dobrym źródłem wapnia - to mnie aż krew zalewa że ludzie takie bzdury wypisują... Owszem z mlekiem trzeba ostroznie bo różnie z nim bywa, ale jego przetwory są napewno mneij uczulające i menij szkodliwe... A teraz jesli chodzi o wapń - miałam 9 miesięcy temu ząłmna rękę i wtedy musiałam jeść dużżżżżżżo wapnia w jedzeniu i do tego syntetyczny lykać... Pokusiłam się wtedy o to żeby wyszukać info na ten temat. I co się okazalo?? Najwięcej wpania ma żółty ser (tak!!!), jest jednak tłusty i trzeba z nim uważać żeby nei przesadzić i nei zaszkodzić sobie na coś innego np gospodarke lipidową. Dobrym źródłem wpania są tak bardzo nie doceniane w polsce warzywa strączkowe. jak mi sie uda rto zaraz wkleję tabelkę o tym co zawiera ile w sobie wapnia... jeśli macie ochotę! Co do nivea bambino to mi nei służą osobiście, za to kiedys długo uzywałm kremów dla dzieci, tych lżejszych np johnson nawilżający. teraz Johnson ma duzo lepsze skąłdowo kosmettyki np linię naturals albo te nowe serie-bez parafiny, powiem że nawet neizle jak na te cenę... Ja co prawda już bym tego nie uzyła bo mama lat powyzej 25 i potrzebuje juz kremów innego typu... poza tym stawiam na filtr codziennie ;-) także lubię serie apteczne ale z nimi tez trzeba uważać bo są też czasem różne i bywają beznadziejne...

Gość mam nadzieje ze pomoze
witam.Czytam co tu piszecie o toniku z cytryny.Tez mam problemy z cera od jakiegos tygodnia takie ropne bable mi sie robia fee.stosuje masc ale nie duzo pomaga,zwlaszcza ze sie ze tak powiem wygniatam.Wlasnie zrovilam ten tonik z cytryny cala twarz mnie tak okropnie zaczela piec i swedziec i zrobila sie cala czerwona ale po minucie przeszlo.mam nadzieje ze cos pomoze

Alabaster1990 :)) Kwasu migdałowego,który jest Ci potrzebny do zrobienia peelingu nie kupisz w aptece.Dostaniesz go w sklepie internetowym----http://mazidla.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=109&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=27 Tylko pamietaj ,że jeśli zdecydujesz się na peeling ,to Twoja skora moze różnie zreagować,np . moze się łuszczyć.Dobrze gdybys zrobiła go gdy masz kilka dni wolnego.

marryme a orientujesz się jak zrobić ten peeling? podobno to bardzo drogo kosztuje u kosmetyczki...

Gość alabaster1990
zastanawiam sie nad tym peelingiem... amoze mikrodermobrazja???? myslicie ze moge ja sobie zafundowac w wieku 17 lat???

Mozesz tak mi sie wydaje! Ja aktualnie jestem po 3 zabiegu mikrodremabrazji i chciałabym zrobic jeszcze pare mimo tego ze doktorowa która wykonywała zabieg powiedziała ze narazie wysatczy. Ale ja juz po 3 zabiegu widze róznice dlatego chciałabym wiecej tym bardziej po tym jak rozmawiałam z pewną dziwczyna i ona powiedziała ze po 7 zabiegach i jest dobrze :)

Integral :)) Właśnie o to chodzi ,że taki peeling migdałowy w gabinecie kosztuje pewnie ok .150-200 ,a mozna samemu zrobic go w domu za grosze :)) .Pytałam znajomej kosmetyczki i ona mówila ,że polowę zabiegów tak naprawdę mozna wykonać samemu ,a wiadomo jak to z ludzmi jest,każdy chce zbijać kasę.Ja się nie boje robic go samodzielnie (ale moja skora niejedno juz przeżyła ). Na poczatek na pewno trzeba byc ostrożnym ,najpierw zrobić tonik migdałowy i smarować się nim z ok .2 tygodnie,żeby skórę pomału przyzwyczaić do kwasu.Potem zrobić peeling,zaczynajac od jak najmniejszego stężenia ,np 10 %,a po wszystkim wysmarować skórę jakims najmniej chemicznym kremem. Nie chce mi sie rozpisywać jak to sie robi,daj znać czy jesteś dalej zainteresowana to napisze jak to sie miesza i na ile nakłada. :)) Pozdrawiam!!!

Gość olciaaaa
hej dziewczyny... zastanawiam sie nad tym peelingiem rowniez.. i czy cera wam sie znacznie poprawila??? nadal uzywacie podkladu?? jesli tak to jakiego bo ja wciaz szukam....

olciaaaa Efekty peelingu są róże jednym pomaga bardziej ,innym mniej,na pewno warto spróbować.

Gość beti .......
ja sie pogubialam na tej kafe juz... co stosowac?? jak?? powiedzcie najlepiej cały program..z moja skora nie jest tragicznie ale zawsze mam pare ropnych krostek.... mam ich dosc...

beti... Najlepiej zacznij od Acne Dermu (ok.20 zl w aptece),mi to bardzo pomogło,no ale wiadomo ze kazda skóra reaguje inaczej :)) Ale to jest chyba najtanszy z kwasów.

Gość gość
mnie się cera poprawiła jak postawiłam na pielęgnację, wywaliłam wszystkie płyny do kąpieli, mydła i kupiłam sobie emulsję do mycia cetaphil em, myłam nią buzię rano i wieczorkiem, nawet zmywałam nią makijaż , a efekty sukcesywnie przychodziły same.

Moje problemy z brzydką cerą, niedoskonałościami, przebarwieniami i bliznami zakończyły się dopiero po kilkunastu wizytach w Klinice Krajewski, profesjonalne zabiegi z użyciem lasera okazały się być jedynym sposobem na pozbycie się blizn potrądzikowych. Zabiegów miałam wiele, ale dla takich efektów warto było pocierpieć 🙂