Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Minka86

zanik pokarmu w jednej piersi- pomocy

Polecane posty

jestem mlada mamusia i karmie moje slonce juz 8 miesiecy i chcialabym bardzoo karmic nwet do 2 lat, ale mam problem jedna piers mam wielka i pelna mleczka a drugiej to prawie nie ma i zaowazylam ze jest coraz mniej mleka i maly nie chce wogule z niej ciagnac. Mam z tego powodu ogromnego dola i nie wiem juz co zrobic, wygladam straszniez ta nierownoscia i nie wiem co mam zrobic zeby znowu bylo mleczko w tym malutkim cycusiu :( Prosze niech ktos mi pomoze bo nie wiem...

Gość agida
ale czy zanik mleka spowodowany jest tym, ze synek nie chce tej jednej piersi? Bo czasem tak jest i dzieci sie nie daja przekonac :(. I wtedy mozna wykarmic jedna, choc wlasnie uciezliwe moga byc te dysproporcje w wielkosi. Jesli synek nie chce tej jednej piersi to probuj moze go 'oszukiwac' ukladajac odwrotnie do karmienia- musicie obydwoje wtedy lezec jakby w przeciwne strony. Bedzie wtedy tak ulozony jak do karmienia z piersi, ktora lubi. No niestety- nie ma innej rady, zeby mleko sie tworzylo- musi byc ssanie. Moze ewentualnie sciagaj laktatorem z tej drugiej piersi i podawaj butelka. Powodzenia 🌻

no wlasnie ze on lubil obie, nie mialam problemu z karmieniem go, ciagle mam wrazenie ze miedzy piersiami robi sie coraz wieksza roznica, z tej mniejszej krucej ciagnal bo mniej mleczka bylo a ta wieksza dluzej, a teraz to wcale prawie nie chce tej mniejszej tylko sie zlosci i gryzie. Jak mam wyrownac ich wielkosc, juz bym wolala wcale nie miec piersi niz miec tylko jedna :( Mam dopiero 21 lat a najchetniej to bym nie wychodzila z domu :(