Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodziutkaa18

pcos i wszystko z tym zwiazane

Polecane posty

Gość młodziutkaa18

mam skonczone 18 lat, juz blizej mi 19... przez przypadek nataknelam sie na artykuł o tej chorobie i widze ze czesc objawow dotyczy rowniez mnie... Po 1 mam trądzik , z którym mecze sie prawie 3 lata, lecze sie podobno u dobrej dermatolog ale on ciagle wraca, jest ropny głownie na apoliczkach i brodzie, czoło czyste. Po 2 hirsutyzm: włoski mam dokola sutkow, wąsik, włoski na brzuchu i ogolnie widze u siebie duzo włosów, nie wszedzie tak ciemne i widoczne jak wtych miejscach. Mam tez czarne dosyc geste brwi co akurat mi odpowiada:P dlugie, ciemne gesty rzesy i geste włosy na głowie. Moje miesiaczki są krotkie, niebolesne i nieobfite. Co tez chyba moze swiadczyc o PCO. Miesiaczkuje ponad 5 lat, nie bylam jeszcze nigdy u gina, nie wspolzylam... chce sie wybrac do ginekologa albo endokrynologa, nie wiem najpierw do kogo. Boje sie, mam dopiero tyle lat wystarczy ze mam ten tradzik i te włoski niechciane a tu jeszcze bezplodnosc mi grozi:( dziewczyny jak wy zaczelyscie sie na to leczyc, co robicie zeby było ok? czy to sie da jakos zaleczyc? czy zagraza to zyciu?

hej:) Po pierwsze głowa do góry. mam 20lat,wiem o pco od 2. Radzę iśc do lekarza,zrobić badania hormonalne- testosteron,wolny testosteron,tsh,estradiol,dhea. Jesli chodzi o mnie to nadal jestem w trakcie leczenia.Początkowo musiałam walczyć z wagą,ponieważ bardzo szybko tyłam.Nie miałam problemu z nadmiernym owłosieniem,ale z wypadającymi włosami. Do tego nieregularne miesiączki,nawet jedna rocznie. Leczę się u doktor Buldeckiej-Woźniak w Łodzi. Nigdy nie ma sytuacji bez wyjścia. Pozdrawiam.

jestes z okolic Katowic?? w Katowicach jest Centralny Szpital Kliniczny, ja tam dostalam skierowanie od zwyklego ginekologa, radze Ci: idz do ginekologa, opowiedz o swoim problemie i podejrzeniach i popros o skierowanie na takie badania (mi wypisal skierowanie do szpitala - na komplet uwaga nieodplatnych badan - 4 dni lezalam na oddziale nie robili mi nic strasznego :P ale zdiagnozowali PCOs i prowadza moje leczenie)

Gość zahikko
Zbadaj sie w dobrej klinice typu Invi Med to sie do wiesz na pewno