Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomysl zanim napiszesz

strasznie twarde ciasto na pierogi

Polecane posty

Gość pomysl zanim napiszesz

zrobiłam wg przepisu Dykiel,czyli mąka i wrzątek,ładnie się zagniotło ale wyszło bardzo twarde.Gdzie błąd,co zrobić ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xxxxxxaaaaaaaaaa
daj wodę gazowaną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zoltko i bedzie bardziej elast
yczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość można dać kawałek
drożdż a będzie pulchne i mięciutki. No i smaczne. Ale do zagniatania już nie wrzątek a ciepła woda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tez mi takie twarde wychodzi i nie wiem czemu...a jak dolewam wody to sie tak klei ze nic sie z tym nie da juz zrobic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polecam tez
dodać łyżkę oliwy (lub oleju). Woda ciepła. A jajko całe. Wg mnie żółtka, to do ciasta na makaron. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość woda ciepła a nie wrzątek a
najlepiej pół na pół z mlekiem i jeżeli to ma być np. z kilograma mąki to dodać trzeba jedno całe jajko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojoj oj
trzeba długo w dłoniach wyrabiać, co chwilę brać do buzi. W końcu zmięknie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Shamanka07
wyrabiać w dłoniach i brać do buzi... hehehe też myślę, że powinno podziałać :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mUodA
masełko zgadza się,jak dodam wody strasznie się klei,czemu do licha takie twarde ?😭

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×