Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MissUkraina

Najwazniejsze cos, czego nauczylo Was zycie?

Polecane posty

Gość Nie wszystko

Gość Nie wszystko

Żeby nie zapominać, że codziennie może dać mi nową nauczkę :)

- doceniac dobrych i zyczliwych ludzi - nie liczyc na innych tylko na siebie - czasem siedziec cicho mimo,ze glos wyrywa sie z gardla - kochac ale z umiarem (byc przygotowanym na wszystko)

Tak, codziennie daje nauczkę, ale to my decydujemy co wyciągniemy z tej nauki, czy dobre, czy złe wartości :) Powód do zniszczenia zawsze jest dobry. Sztuka umieć coś tworzyć, mimo przeciwności. Życie ma w sobie dużo magii , uroku, mimo licznych przerw, sprowadzających nas twardo na ziemię. Ale to my decydujemy czy stąpając twardo po ziemi dajemy się jeszcze czasem ponieść tej magii :) A życie tak szybko płynie ...

Gość kropekk
że nie należy ufac ludziom.. na razie tylko tyle

zycie nauczylo mnie w wieku 10 lat gotowac obiady liczyc tylko na siebie ze mozna byc samotna matka z wyboru-i dac sobie rade;-) nie mowic do szefowej na ,,ty\'\'-tak samo cie opiernicza,z ta roznica ze mowi do ciebie po imieniu;-) ze faceci sa bardzo wygodni mowic to co mysle-czasami do bolu;-) usmiechac sie gdy pada ,,deszcz\'\' ze czesto ludzie mowia to,co chcemy uslyszec;-)a nie to co mysla. nie narzekac na zly los,kiedy lzy leca;-) przytulac swoje dzieci-tak szybko dorastaja;-) ;-) toby bylo na tyle-a reszty dopiero teraz sie ucze,,na nowo\'\';-)

Gość buła
liczyć tylko na siebie

Nie powtarzać tego, co ktoś przed chwilą powiedział ;)

Atmo, przy takiej różnorodności opinii, które są powyżej, którą byś powtórzył, a nie zrobiłeś tego, bo życie Cię nauczyło ... ?

Gość +waniliowa+
Zycie nauczylo mnie przede wszystkim tego, zeby niczego nie planowac bo i tak nic z tego nie wyjdzie; zeby cieszyc sie tym co mam - inni maja jeszcze mniej; zdrowego egoizmu; zeby nigdy nie mowic nigdy. Nauczylo mnie twardosci i radzenia sobie w trudnych sytuacjach; otwartosci do ludzi; pomagania innym gdy o to poprosza; ze nie wszystko jest takie jakie sie na pierwszy rzut oka wydaje; Czego mnie nie nauczylo i nigdy nie nauczy - radzenia sobie z mezczyznami; Czego chce sie jeszcze od zycia nauczyc? oszczedzania, nieobgadywania innych (czasem mi sie zdaza, sorry), nie marnowania czasu, konsekwencji

A ja wiem już, że najlepsze historie pisze życie, że przykre doświadczenia są po to, aby czegoś nas nauczyć lub są wstępem do czegoś o wiele lepszego niż minione, że przyzwyczaić się można prawie do wszystkiego, że z perspektywy czasu wszystko wydaje się mniej istotne niż w danej chwili, że przyjaźń to rzadki ptak, że jeśli chcesz na kogoś liczyć, licz na siebie...że życie lubi nam udowadniać, że możliwe jest to, za co dalibyśmy sobie rękę uciąć, że jest niemożliwe i że spełnia marzenia z nawiązką i bywa od nich piękniejsze, tylko trudną sztuką jest to dostrzec

i że, jak to było w piosence \"ważne są tylko te dni, ktorych jeszcze nie znamy...\"

Namawiasz mnie Floe do złamania zasady, którą przed chwilą sam sformułowałem ? :D To w ramach odwiecznej walki płci, czy braku wspólnego poglądu na temat golenia i strzyżenia ? A może po prostu...maliny Ci w głowie ?

Atmo, to w ramach odwiecznego kuszenia mężczyzn przez kobiety ... A zatem zachowaj się jak przystało na potomka Adama i ulegnij pokusie złamania zasady .... ;)

Floe, Ty po prostu chcesz, bym uległ Tobie. ;) To mnie zadziwia, chociaż...nie znasz mnie, może dlatego. Jam jest prosty facet, budowlaniec, mury stawiam, ściany nie do pokonania ;)

Także i tego, że to, co jeszcze wczoraj bardzo bolało, dzisiaj prawie nie boli, a jutro będzie wyleczone zupełnie ;)

Gość że wszystko przemija

Gość bezsenna heather
ja się cały czas uczę...ciągle czegoś nie wiem, nie znam, szukam zatem odpowiedzi...wiem ,że nie wiem...i tego też nie wiem do końca;)..głupie, dobranoc🖐️

Gość ze sie do niego nie nafaje...
mam nadzieję, że jeszcze yprowadzi mnie z tego przekonania, ale wątpię...

Gość ooIga
że ludzie jeśli sie zmieniają, to tylko na gorsze :O

Gość powiem tylko jedno
Zycie nauczyło mnie : - metryka czy wykształcenie nie świadczy o wiedzy czy mądrości człowieka . - myli się każdy ..również dorosły.. -życie i cnotę można stracić w każdym wieku . - można wykończyć człowieka psychiczne .. - patrzeć to nie znaczy widzieć .. - słuchać to nie znaczy słyszeć ...