Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iks es

Wiek dziecka a ilość mleka modyfikowanego

Polecane posty

Gość iks es

mam pytanie jak liczy sie wiek dziecka przy podawaniu mleka modyfikowanego? Np jesli dziecko urodziło sie 1 stycznia to od tego dnia jest jednomiesięczne, a już 1 lutego traktuję je jako dwumiesięczne? Chodzi mi o ilość ml, jest zależna od wieku

Gość iks es
?????

ja wiem że dziecko samo sobie reguluje mój szkrab powinien zjadać 120-150ml ma 10tyg a zjada róznie raz 90ml a raz 150ml a raz 30 i zasypia

Gość iks eks
no właśnie nie wiem co robic: jak np niektóre herbatki, czy jedzonka w słoiczku są od powiedzmy 4 miesiaca, to moge je podawac jak zacznie czy skonczy 4 miesiące???

na opakowaniach pisze po 4 miesiącu wiec jak maluch skonczy 4 miesiące ale ja maluchowi zaczne podawac jak już bedzie miał 3,5 miesiąca powolutku

Dokładnie tak jak napisałaś. Np jeżeli jest napisane od drugiego m-ca czyli na twoim przykładzie od 1 lutego. Od 4 m-ca czyli jak skończy 3 m-ce i zacznie 4 miesiąc (czyli od 1 kwietnia)

Gość kazdy interpretuje inaczej
ja daje od 4 miesiaca, czyli jak skonczy te 4 miesiace, a nie 3 miesiace i 1 dzien

Ja dawałam tak: jak było napisane np OD 4 m-ca to dawałam jak kończył 3 m-ce i zaczynał 4. Jak było napisane PO 4 m-cu to dawałam jak skończył 4 a zaczynał 5 .

Mój maluszek ma za 3 dni 2 miesiące i tak się liczy tzn jak dopiero skończy 2 miesiące to ma je faktycznie. Po urodzeniu traktuje się je jako \"0+\" dopiero po miesiącu 1+ itd.... Kubuś zjada 120ml, ale są dni kiedy wypije i 150ml jest duży i dużo potrzebuje. Waży już ponad 6 kg i ma 68cm

Gość Monek
Hej dziewczyny, nie musicie aż tak rygorystycznie przestrzegać tego co jest napisane na słoiczkach. Jeżeli na słoiczku jest napisane, że od 6 miesiąca, to jeżeli podacie w 5 to nic się nie stanie. Wszystko zależy od tego co i wjakiej kolejnosci wprowadzacie dziecku, czy jest karmione piersią czy butelką. A tak z ciekawości, to jakie słoiczki kupujecie, bo ja tylko Gerbera

w moim przypadku jest wskazane, aby podawac nowe produkty nie za wczesnie, bo corka ma skaze białkowa i pierwsze produkty niemleczne moge probowac podawac od 6 miesiaca

Gość pie-czarka
ja podawałam np. dania gerber, które były od 4 miesiąca jak dziecko skończyło 4 miesiące, a nie jak mialo 3 miesiące i 1 dzień. a potem sama zobaczysz jak ci bedzie maluch reagował na nowości i zaczniesz wprowadzać urozmaicenia do diety.