Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypadnaie na potęge

Wypadadają mi włosy garściami!! jak odwrócić ten proces!!??

Polecane posty

Gość wypadnaie na potęge

Mam 18 lat i trace włosy graść za garścia nieważne czy myje włosy, czy sie czeszę czy jes tylko przeczesuje palcami trace ich pełno a widok odpływu w wannie mnie przeraza!! Przestałam je prostować używam codziennie odżywek nie wiąze ich w kucyk na noc zeby nic ich nie ciągnęło a one dalej wypadja!! Macie jakieś domowe sposoby na to?? znacie jakies dobre maseczki albo odżywki? pomóżcie!!

Idź do lekarza!!! to może by objaw poważnej choroby.

Gość mam podobny problem
i trwa to już kilka lat :( Byłam u lekarzy - śmiech na sali i więcej nie pójdę. Diagnozy? Przesilenie, reakcje org. na stres, zmiany, normalny proces itp. A ja mam o 3/4 włosów mniej. Troche pomaga nafta, ale jestem na nią uczulona więc używam sporadycznie.

tak z naszymi lekarzami ciężko. uważają problem za błahy i ignorują go;/ a na pewno coś w twoim organizmie jest nie tak zwłaszcza ze to trwa tak długo i w tak młodym wieku. popytaj ludzi musisz znaleźć poważnego lekarza. ja niestety mogę polecić ci tylko zmianę diety czasem anemia powoduje wypadanie włosów.

bez wizyty u lekarza sie nie obejdzie a na teraz kup sobie jeden z zestawow: 1) Subrina Recept against Hair Loss- szampon i lotion do wcierania w skore glowy 2) Pregaine szampon+odzywka 3) Seboradin szampon+odzywka+kapuslki do wcierania w skore glowy 4) Dodatkowo co 3-4 dni odzywka Wax lub maseczka z oleju rycynowego+zoltka+soku z cytryn, nalozyc na wlosy, owinac folia, recznikiem i potrzymac na wlosach ok 1 godz. + Spezial Merz Drags doustnie. Wszystko do kupienia w aptece bez recepty. I koniecznie badania pod katem hormonow!

Gość bardzo interesujące
polecam kurację wzmacniającą Joanny :) sprzedawana w artoniku , ma super aplikator i kosztuje około 7zł czyli grosze ;) zapach rzepy szybko się ulatnia , można ją stosować kilka razy w tygodniu , jest wydajna i skuteczna :)

Ja polecam ziola: picie pokrzywy, nagietka, skrzypu polnego, bratka. Efekt nie bedzie natychmiastowy ale bedzie. Ja biore tez Silice i pomaga. Slyszalam tez o cebuli ze jest dobra na wlosy, mozna robic oklady z cebyli surowej i gotowanej, jedyna wada ze smierdzi. Pozdrawiam

Gość kupiec..włosów
Polscy producenci żywności zaczynają naśladować zachodnie sposoby jej wytwarzania.Przemysłowe metody w rolnictwie i przetwórstwie często powodują fałszowanie produktów i nabijanie klientów w butelkę. Na rynku spożywczym zapanowała wolnoamerykanka. Zwycięża ten, kto wyprodukuje taniej, a jego wyroby będą „zjadliwe”. Niektórzy producenci do chleba dodają startą bułkę, czasem gips i kreatynę otrzymywaną z ludzkich włosów, kupowanych w zakładach fryzjerskich. Jeśli naprawdę masz masę tych włosów to możesz sprzedać.Będą bułeczki az palce lizać

Gość ooIga
Skoro winien jest stres ( a to może być prawda) podetnij nieco włosy i jedz magnez i cynk

Gość kup sobie
Dercos Vichy - kapsulki do wcierania. Mozesz dodatkowo szampon, ale przede wszystkim kapsułki. Drogie to, ale rewelacja. Mnie uratowały przed ołysieniem kompletnym.

Gość kup sobie
oczywiście dla kobiet, bo są też dla facetów

Gość Ryża
Proponuję Inneov. W prawdzie drogi, ale skuteczny...

Gość Sonnie
witam:) Tak jak Ryża- polecam preparat Inneov. Rewelacja!!! Fakt faktem jest dość drogi, bo 1 opakowanie kosztuje ok 85-90 zł i wystarcza na miesiąc, a by widzieć i czuc efekt potrzebna jest minimum 3 miesieczna kuracja, ale naprawdę się opłaca:) Pozdrawiam:)

Gość onka28-79
polecam VITAPIL w tabletkach jest skuteczny i nie drogi 60 tabletek za 30 zł wystarczy na 2 miesiące.sama stosowałam .

Gość ileneczka8--897-
ja proponuje te rzeczy ktore dziewczyny prponowaly .... za wypadanie wlosow czesto jest odpowiedzialny niedobror cynku ;) wiem to na swoim przykladzie zacznij go lykac 2 razy dziennie tabletke firmy walmark ;) do tego rozne preparaty ze skrzypem co dziewczyny powily... i koniecznie magnez poniewac cynk wyplukuje magnes a przy dluzszym stotowaniu to niedobrze wiec zalecas sie brac oba te specyfiki ;)

Gość mam podobny problem
Dziękuje za wszystkie rady i od poniedziałku wprowadzam je w życie! :) Przez te kilka lat straciłam już nadzieję :( Skrzyp i magnez łykam już ponad 4 lata - teraz Humavit, ale to niewiele pomaga. Po cynku czułam się źle i odstawiłam. Tak też było z Centrum przepisanym przez panią doktor, który miał mi pomóc (żenuła)Łykałam tran, wiesiołek i inne cuda ale ich skuteczność była zerowa. Szampony używam wyłącznie delikatne i ziołowe. Teraz: szampon dermatologiczny z mleczkiem owsa firmy Home Institut - nawet dobry bo włosów po umyciu pozostaje trochę więcej na głowie niż zwykle po innych szamponach. Tak dla zobrazowania: pokusiłam się by policzyć ile tracę włosów po umyciu i je skrupulatnie liczyłam przez kilka tygodni po wyjściu z wanny. Najwięcej to ponad 400 najmnej 150. gdy to zsumujemy rocznie a potem pomnożymy przez lata to wychodzi okropna liczba. Moje włosy są wszędzie - na dywanie, na ubraniach, zapchany odkurzacz.... :( Strasznie to przykre bo kiedyś miałam piękne grube włosy.... Teraz obcięłam na krótko właśnie ze względu na to że je tak tracę :( Daliście mi nadzieję! Dziękuję :)

Gość mam podobny problem
Autorko topiku! Informuj nas czy polecane specyfiki Ci pomagają :)

Polecam odżywkę na bazie Wax (ale ten angielski, nie polską podróbę). Mnie zawsze zatrzymywała wypadanie włosów po trwałej albo wskutek stresu. Do nabycia w aptece.

Gość wypadanie na potęgę
zakupiłam VITAPIL bo jest stosunkowo nie drogi jak nie zadziała to pomyśle nad innymi specyfikami a od tygodnia łykam już SILICE na włosy skóre i paznokcie bo to poleciła mi moja pani doktor i jak narazie nie zauważywłam poprawy w związku z wypadaniem włosów ale za to pazokcie urosły mi bardzo twarde zdrowe długie i sie nie rozdwajaja:) przynajmnij to. Do: mam podobny problem przeciętna ilość wypadanych włosów w ciągu dnia to 100 wiec widze ze jestes w troche gorszej sytuacji niż ja:/ zaatosuje ten witapil i jakąd domową maseczke z zółtka i zobaczymy czy pomoże. Jak możesz zastosuj inny środek wymieniony przez dziewczyny i wymienimy sie doświadczeniami:) Dziękuje wam bardzo za pomoc pozdrawiam was serdecznie

Gość jozefinka
Nie pomylic kruszenia sie wlosow z wypadaniem - wyglada podobnie ale to roznica.

Gość wypadanie na potęgę
mi wypadaja a kurszenie badz łamanie to swoja droga