Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aerin

PYTANIE DO MONIAK PROSZE O ODPOWIEDZ

Polecane posty

witaj w polowie cyklu dostalam krwawienie ktore pomylilam z miesiaczka i zaczelam pierwsze opakowanie tabletek. wiem juz ze nie jestem zabezpieczona podczas tego calego opakowania mimo to biore je do konca. zostalo mi 5 tabletek. i teraz pytanie. jak mam zaczac nastepne opakowanie? zrobic 7 dniowa przerwe czy -jesli to opakowanie nie dziala- to nowe powinnam rozpoczac w pierwszym dniu miesiaczki?

Gość stsoująca
to twoje krwawienie w połowie cyklu to troszkę dziwna sprawa (może to być związane z jakąś chorobą) na twoim miejscu zgłosiłabym się do lek.przedstawiła mu całą sytuację i w tedy zapytała go o baranie tego nowego opakowania tab.

mysle ze to bylo zwykle owulacyjne krwawienie. tyle ze nie pomyslalam o tym wtedy no ale juz za pozno. bardziej interesuje mnie co teraz z tabsami.....czy mam je zaczac brac po normalnej 7dniowej przerwie czy w pierwszym dniu okresu? pomozcie kto wie

zacznij nowe opakowanie po 7 dniowej przerwie, od następnego opakowania juz bedziesz zabezpieczona.

Gość mzbpb
wiesz to dziwna sprawa bo podczas brania tabletek jestes w sumie bezplodna tak to dziala a ty juz wybralas prawie cale opakowanie wiec mozesz rozlegulowac sobie cykl. ja najbardziej proponuje ci zebys zapytala ginek. po prostu zadzwon do niej udieli ci odpowiedzi bo to krwawienie w srodku cyklu to dziwna sprawa chyba ze to plamienia, albo po prostu okres dostalas wczeniej. jezeli nie chcesz zdzwonisz do lekarza ja bym wziela bez przerwy 2 opakowanie i dopiero normalnie przerwa... ale moge sie mylic najlepiej naprawde zapytaj kompetentna osobe bo to jednak tabletki a organizm moze roznie zareagowac

no to teraz sama juz nie wiem....brac bez przerwy drugie opakowanie? skoro przy tym nie jestem zabezpieczona.....myslalam ze najpewniej bedzie wziac nowe pierwszego dnia okresu. wtedy bedzie dobrze na 100%. ale skoro biore juz jedno wiec chyba musi jakos to dzialac

czy jesli zadzwonie do jakiegos ginekologa to udzili mi informacji przez tel czy musze isc do niego osobiscie?

Gość mzbpb
zadzwon przedstaw sie i powinien ci bez problemu dordzic ...tylko to krwawienie w srodku cyklu to normalne u ciebie? z tym do lekarza bym poszla jesli to krwawienie a moze to plamienie bylo....jesli nie mozesz isc to zadzwon najlpiej do lekarza bo na forum rozne sa odpowiedzi niektore jak najbardziej zetelne a niektore glupawe i mylace skoro to polowa twojego cyklu rozlegulujesz go sobie... poradz sie lekarza i bedziesz pewna

wlasnie dzwonilam do lekarza. mam wziac do konca to opakowanie, zrobic 7 dniowa przerwe i zaczac kolejne opakowanie. czyli dokladnie tak jak mowila moniak. za krotko jestem na tym forum ale skad Ty monia wiesz tyle rzeczy? jestes podpora tego forum, masz jakis zwiazek z ginekologia?