Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelinna

KOCHAŁAM SIĘ PIERWSZY RAZ PO PORODZIE...

Polecane posty

... w tym tygodniu...porażka...przedtem seks był rewelacyjny. Rodziłam naturalnie 6 tygodni temu, tylko w pozycji na boku seks był do zniesienia, od przodu albo od tyłu był ból i było nieprzyjemnie, jak by ktoś mi kija wsadzał. Kocham seks ale w tym wypadku w ogóle nie mam na to ochoty:(W jakim czasie po porodzie przestało was bolec i doszło wszystko do normy?

Gość ja do tej pory sie nie
kocham a jestem rok po porodzie nie moge sie przelamac, kojarzy mi sie to tylko z porodem a maz...chyba mnie juz zdradza:(

Gość Lilith23
pipka nigdy nie dojdzie do normy- nie czaruj sie kochana ze tak bedzie:) wiem cos mam synka, polrocznego:/

bo 6 tyg to jest manimum po porodzie, moze rany ci sie jeszcze nie zagoily i dlatego cie bolalo??

nigdy?????????????????? no nie mowcie?????????????????????nie wierze....czytalam ze ok pol roku po porodzie dochodzi do normy i jest takich samych rozmiarow, a co z tym bolem, zawsze bedzie tak bolec????????????????????????????dziewczyny NIGDY?????????????????

Nie łamcie się kobietki więcej optymizmu i cierpliwości....Rodziłam juz dwa razy i zawsze po porodzie jest niezbyt przyjemnie przynajmniej u mnie tak było......ale z biegiem czasu wróciło do normy .Duzo zależy wedłóg mnie od meszczyzny czy bedzie cierpliwy i czuły naprawdę próbujcie i sie nie poddawajcie...powodzenia

Gość Lilith23
nie martw sie troszke sie skurczy, ale to juz nie bedzie to... teraz najwazniejsza jest dzidzia

nie no cos ty jakby nigdy nie dochodzila do rozmiarow poprzednich to co z tymi kobietami ktore urodzily np. 6 dzieci? :) zawsze poczatek jest trudny ale cierpliwosci i wszystko wroci do normy...

Gość zgadzam sie z Lilith
Dokladnie jes tak jak piszesz. Po prostu kobiety często mówią, że jest tak samo jak było bo się wstydzą, przecież nie ma się czym chwalić. Ale troche się skurczy i może być całkiem dobrze, tak samo nie.

Mamo Zuzi czy to ty, pamietasz mnie , jestem z topiku styczniowe starania co załozyła Agness jak fajnie ze sie odezwalas :) co u ciebie , wiem ze urodzilas chyba córke,, gratuluje :) odezwij sie

Gość ej dziewczyny
ja sie nie wstydze , rok temu urodzilam coreczke i jest naprawde tak ciasno jak bylo poprzednio tzn przed porodem nie ma regul, a u was nie/???

Gość to ja chyba nie bede miala
dzieci skoro mam byc rozchlapana, dla mnie seks sie liczy~!!!!!!!!!!!!!!

Gość tak samo nie
bzdury, sorry nie wiem jak wy, ale ja pol roku po poroidzie wrocilam do poprzednich rozmiarow i tez niczego sie nie wstydze!!!!!!!!!!!

Gość kronek
dlaczego nie wrci, co wy opowiadacie, to mi i mojemu partnerowi sie wydaje? wszystko wraca tylko tak samo jak na schudnieie po porodzie trzeba czasu, tak samo i na to!!!

do autorki topicu.... sprobujcie sie kochac z jakims srodkiem zelowym, te nieprzyjemne doznania to czesto suchosc pochwy po porodzie, no coz spadek hormonow, ale wroci do normy..

dziewczyny......bo czytalam ze to naprawde wraca do normy i jestem w szoku ze czesc z was pisze ze nie

nie wiem jak inne dziewczyny ale u mnie jest ok, nawet lepiej niz przed bo przedtem bylam troche ciasniejsza i przy niektorych pozycjach mnie bolalo a teraz jest dobrze, nic mnie nie boli i mozemy poszalec do woli, moj maz nie narzeka... a moja corcia miala 4,38 kg wiec musialo sie niezle poszerzyc

Gość Do eweeliny
Mam 4- m-czne dziecko i sex po porodzie tez byl nieprzyjemny, bolalo... Pytalam ginki i mi powiedziala, ze to suchosc w pochwie, spowodowana spadkiem hormonow i karmieniem piersia!! i ze wroci do normy. No i wraca!! Jeszcze nie jest tak jak przed porodem ale jest coraz lepiej:) :) Glowa do gory- bedzie dobrze :) :) A co do cipki to nie wiem czy jest rozjechana czy nie bo mialam cc ;) ;) ;)

Mam nadzieje, że bedzie ok, wszedzie czytalam, ze cipka wraca do normy predzej czy pozniej, wiec dziwi mnie ze niektore pisza ze nie, mam nadzieje, ze i u mnie bedzie lepiej:)

nie ma za co:-) daj znac jak ci sie poprawi zeby podniesc morale innych dziewczyn, szczegolnie tych co jeszcze nie rodzily i sie boja, powodzenia! :-)

a jak sie nie zmieni, to co mam napisac, nie rodzcie naturalnie? o matko ile to stresu, ciaze po ciazy, przed ciaza, kobiety to maja przesrane:(

Gość koteczkowapani
wlasnie przez takie tematy jak ten ze cipka jest luzniejsza chce cesarke:( coz cipka jest jedna na cale zycie, a dziecku obojetnie jak przyjdzie na swiat, 10 in po przyjsciu nic nie pamieta:)

Gość kuna klarysa
ta co ma synka półrocznego i jej się wydaje, że "coś" wie na szczęście wie niewiele. Mój pierwszy seks po porodzie też był dla mnie porażką - nie czuam w ogóle przyjemności, tylko ból. Poczekaliśmy więc jeszcze trochę. No i kolejna próba - też bez rewelacji. Ale z czasem było coraz lepiej i po paru miesiącach ( dokładnie nie pamiętam ) było już tak, jak przed porodem. Teraz moje dziecko ma ponad 4 lata a moje sprawy łózkowe mają się o wiele lepiej niż kiedykolwiek :-) Nie wiem - może to od tego zszycia zależy, w takim razie zszyli mnie bardzo dobrze :-) choć tego, że będzie rewelacyjnie też bym nie powiedziała, gdyby mnie ktoś o to zapytał po tych paru próbach tuż po porodzie :-) Cierpliwości!!! tylko tyle Ci potrzeba. pozdrawiam!

Gość nie prawda w ogole
rozmawialam z kolezankami ktore maja dzieci i wszystkie zgodnie twierdza ze sa luzniejsze, dlatego nieprawda jest ze bedzie sie taka sama po porodzie, ewelinna nie łudz sie!!!!!!!!!!!!

Ewelinko kochana nie napiszesz ze sie nie zmieni bo sie zmieni, zobaczysz! a nawet jesli luzniejsza to w czym to przeszkadza? bo w dobrym seksie na pewno nie