Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lola8888

Gładkie proste włosy?

Polecane posty

Gość lola8888

Dziewczyny czy Wy też tak macie, że choćby najdroższą prostownicą prostujecie włosy to jak wychodzicie na dwór robią się kręcone,falują,puszą się itd. Jakie macie sposoby na gladkie proste wlosy?ja zauwazylam ze im wiecej daje kosmetykow do układania tym bardziej falują po wyjsciu na zewnątrz;/ a co Wy robicie zeby miec prosciutkie??:(

Gość lola8888
pisać nooo :(

Gość Dominacja i Uległość
rodzimy się z takimi :) a potem kupujemy lokówki, wychodzimy na deszcz i sie nam prostują :)

Gość mozesz..
kupic sobie odzywke z jedwabiem w spray'u Gllis kurra...jest naprawde dobra

Gość lola8888
juz próbowałam sam jedwab w płynie bo wszyscy go chwalą, ladnie pachnie i włosy się po nim fajnie błyszczą ale nie zauwazyłam żeby były jakieś.. prostsze czy gładsze.. są takie same jak po dobrej odżywce czy maseczce.

Gość albo...
masz slaba prostownice

Gość gadzik
to prawda... po lokówce wlosy się prostują a po porostownicy kręcą..hehe

Kup sobie prostownicę Babyliss. :) Są rewelacyjne. Włosy są proste jak druty przez 2 dni. :) Tzn no może i dłużej, ale ja myję włoski co 2 dni, więc nie wiem. :p

z gliss kura wstrętnie pachnie...kosztuje ok 11 zł i wcale nie jest dobra :( Wole brylantyne w wosku z Joanny ok 6.50zł

Gość keenga
nic nie poradzisz, wlosy sie faluja z powodu wilgoci w powietrzu :/ tez tak mam. beznadziejnie jesienia i zima wygladam koszmarnie z moimi wlosami :/

Gość lola8888
prostownicy napewno nie mam słabej,bo fryzjerską... prostuje świetnie... problem w tym, że do czasu kiedy nie wychodze z domu włoski mam poprostu idealnie proste... a potem wilgoć i.. ;/ to chyba zależy od kosmetyków,bo czasem się zdarzy że nie mam z tego problemu.. albo za krótko prostuje??bo wlosy mam naturalnie proste,tylko końcówki mnie wkurzają

Gość lola8888
Angolku-właśnie prostownice z babyliss też mam,hehe.. no i widzisz.. ;/ może źle jej uzywam?!

Gość keenga
tu nie chodzi ile czasu prostujesz bo jesli sa proste to po ce jeszcze je prostowac. ta zasrana wilgoc wszystko psuje. duzo probowalam kosmetykow i nic nie pomaga. tak juz reaguja na wilgoc :/

Lola hmm... To ja już nie wiem. :p Używam jedwabiu, ale widzę, że Tobie też nie pomaga.

Gość lola8888
angolku-hehe... ile go dajesz na włosy?tego jedwabiu?tylko na końcówki czy całe wlosy?boshe a ja tak marze o takie fajnej fryzurce z grzywką.. moge tylko pomarzyć... napewno pięknie bym wyglądała z loczkami na czole:D

Wiesz co biorę kropelkę, rozcieram w dłoniach i dają na całość. No prawie na całość. Staram się nie dawać od samej głowy przy nasadzie, bo mi się szybko włosy przetłuszczają. :)

Gość lola8888
ok,dzieki za odpowiedzi:) no cóż,wilgoć lubi kręcone włoski... tak sie sklada,ze ide dzis na impreze,chyba wyprostuje je ... lokówką.. :)

mam proste naturalnie, ale pod wplywem wilgoci robia sie takie brzydkie. moje sposoby to chowanie wlosow pod kurtke i kaptur/czapka. kaptur lepszy, szczegolnie jesli taki fajny gleboki. a co do samych wlosow to nie cieniowac ich mocno u fryzjera, bo potem wlasnie sa takie powywijane strzepy

ehhh.. mam ten sam problem :/ zwlaszcza w taka pogode jak teraz :/ zostaje mi wtedy nic innego jak wyjsc z moimi naturalnymi, kreconymi wlosami. kiedys, to bylo bodajze w sylwestra, wyprostowalam sobie i kolezankom wlosy, popsikalam lakierem do wlosow z Garniera i fryzurka pomimo szalenstw trzymala sie bardzo dlugo, jeszcze rano wloski byly super-proste. wtedy mialam cieniowane wlosy :P teraz mam tej samej dlugosci i sie niemilosiernie skrecaja :/ nawet z tym lakierem :(

Gość lola8888
aha,a co do kremu prostujacego z loreala(ten rozowy) nie polecam!Po nim wlosy to istne afro:D

Gość dołączam sie
ANGOLEK -> jaki model prostownicy babyliss polecasz?? ja mam krecone, i mam karbownice, i jest do kitu.. wiec co polecisz? i za ile ja kupic i gdzie?

Gość dołączam sie
no pisac pisac no!

Gość edytkamaludka
sa jakies zaiegi u fryzjera prostujace wlosy???ale nie trwala prostujaca...

Ja polecam ekstrakt z jedwabiu Biosilk. Taka mała buteleczka ale wydajna. Niecałe 20 zł. Kropelkę rozcieram w dłoniach a potem na wilgotne włsoy, ale zaczynam od końcówek, żeby jak najmniej specyfiku dostało się do nasady włosów. Robię tak raz w tygodniu i przez cały tydzień nie muszę stosowac odżywki - włsoy się świetnie rozczesują.

Gość Asiaak
Aby się nie kręciły pod wpływem lekkiej wilgoci trzeba użyć kosmetyku do prostowania np BIOSILK SIlk STrate.