Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejka4793

W poniedziałek robie TATUAŻ!!

Polecane posty

Jest ktos kto chcałby mnie przestrzec przed tym, badz zachecic do zrobienia tatuazu? Chciałabym sie tylko upewnic. Dziekuje z góry

Uwaga - jestem na nie :-) Poniewaz: - to juz bedzie \"na zawsze\" bo usuwanie jest drogie i trudne - widzialam w Niemczech strasze kobiety, ktorych skora obwisla i tatuaze wygladaly koszmarnie - w zyciu tyje sie lub chudnie, ciaza, karmienie itd., tatuaz moze sie znieksztalcic - wiele osob uwaza, ze to nie uchodzi,szczegolnie dziewczynie, kojarzy sie z recydywistami itd.. - nie podoba mi sie Pewnie kogos obrazilam tym co napisalam no ale tak wlasnie widze tatuaze :-O

Mam takie samo zdanie na ten temat jak Wy, ale ja chce zrobic sobie tatuaz na pachwinie, którego praktycznie nie bedzie widac =]

Gość kiedys bylam bardzo napalona
na tatuaz, bylo to mnie wiecej w wieku licealnym. mialam upatrzony wzor i osobe, ktora go wykona /byla sprawdzona bo kolezanka robila juz wczesniej/. wszystko mialo sie odbyc w znieczuleniu, super atmosferze, sterylnie itd rodzice nie mieli ostateczni nic przeciwko, poznij nawet sie im ten pomysl spodobal. jednak zaczelam sie nad tym glebiej zastanawiac. dowiedzialam sie, ze powinno sie go po jakim roku poprawic, a jesli bedzie kolorowy, bo taki planowalam to co kilka lat do poprawy.. czyli jednym slowem bez sensu przechodzic przez ten sam bol kilka razy. poza tym dowiedzialam sie, ze moge sie kiedys uczulic na barwnik i bede miec duze problemy, trzeba bedzie usowac, a po usiunieciu zostana widoczne blizny. dowiedzialam sie tez wbrew temu co mowia ludzi i robia, ze nigdy!!! nie wolno go opalac gdyz jest sam tatuaz to duza ingerencja w skore, a co dopiero w polaczeniu z promieniami slonecznymi. dodatkowo jest to potemcjalne miejscie pojawienia sie roznych zmian skornych itp. zaczelam sie zastanawiac i przygladac tatuazom wykonanym znajomym kilka lat wczesniej i faktem jest, ze nawet najlepsze barwnki blakna i wygladaja beznadziejnie, wiec trzeba stale cs z tym robic. jestem zadowolona ze swego ciala i tatuaz nie byl mi do niczego tak naprawde potrzebny. podobam sie sobie nago i nie wyobrazam sobie siebie za jakis czas nago ze straym tatuazem..jednak po latach to szpeci. z reszta jestem zwolenniczka zdrowego stylu zycia i wygladania z klasa, a niestety tatuaz to odbiera. wiec poprostu zrezygnowalam choc wszystko bylo dopiete na ostatni guzik. doszlam do wniosku, ze moze kiedys...moze jak bede stara i juz nie bedzie mi zalezec na wygladzie. jednak lata mijaja, a ja wciaz go nie robie choc bym mogla. wcale mi tego nie brak. teraz jest tyle fajnych ozdob, ktore mozna miec na chwile. w zamian przebilam pepek. kolczyk zawsze mozna wyjac i nie bedzie sladu.

dla mnie nie ma znaczenia, gdzie ma byc tatuaz i czy bedzie go widac czy nie. z reszta wolalabym aby potencjalny byly partner nie mogl przy jakies okazji papalc co mam "tam" wytatuowane. z reszta po co go robic w takim miejscu, ktore jest dodatkowo wrazliwe? dodatkowo dla kobiety..to naprawde nie zbyt atrakcyjna ozdoba

Gość Aha................
Przebity pępek szpeci w czasie i po ciąży. Robią się okropne, duże dziury. Bardzo nieefektownie, wręcz obrzydliwie to wygląda.

a to ciekawe :) nic podobnego nie zauwazylam hehe tym bardziej, ze mozna go wyjac i dziurka zarasta tak jak w kulku innych miejscach gdzie je mialam :P

Tak sie sklada ze mam juz pratnera, przy którym bez krempasji spie nago z reszta on tak samo, wiec z tym nie ma problemu. Chciałambym miec tatuaz a własnie ze wzgledu na podobne poglady ze w starszym wieku nie wyglada to ladnie postanowiłam zrobic go w takim miejscu ze obcy nie beda go widziec

musisz wziazc pod uwage czy bedziesz miec dzieci i jak wtedy bedziesz dbac o skore.

Jesli chodzi o kolczyki to mam juz w nosku, sadze ze przyjdzie czas i zrobie sobie w pepku i w języku, ale jak narazie rodzice powiedzieli mi tatuaz jak chcesz to rób, ale o kolczyku w jezyku zapomnij. A to chyba dlatego ze mój chłopak ma w jezyku i rodzicom to zbytnio sie nie podoba bym ja tez miala

ja mam na plecach faniksa lubię go i właściwie przypominam sobie o nim wtedy gdy ktoś mówi tatuaż

w jezyku tylko jesli masz piekne, zadbane zeby bo kolczyk przyciaga uwage acha i boli okropnie, ale wszystko jest do przezycia tym bardziej, ze decydujesz sie na tatuaz:) powodzenia!

Co do dzieci jeszcze nie wiem, a jesli bede miala to jestem w 100% pewna ze bede o siebie dbała i jesli tatuaz zrobi sie brzydki to po prostu go poprawie

Gość Haribo
od lutego mam tatuaż na piersi...jestem bardzo zadowolona,a co do wyglądu w wieku 40 lat?? hmmm.. tym będę się martwić za lat 11 :P

Gość tatuaż fajna sprawa
pierwszy zrobiłam 8 lat temu, drugi 4 lata temu jeden mam na podbrzuszu więc szczególnie dbałam o skóre w czasie ciaży w tym miejscu. Nie rozciagnał się ani nie zniekształcił. Jeden mam kolorowy-nic nie musiałam poprawiać, tylko przy opalaniu warto smarować wyskoim filtrem. Oba tatuaże na codzień sa schowane-widac tylko na plazy a i to zalezy od kostiumu kąpielowego. teraz marzy mi sie nowy, może na pleckach...

Gość łaciata krowa
a ja mam 30 lat i nie załuję ale mam w takim miejscu, że nawet na plaży go nie widać no może troszeczkę :D

mam tatuaż na placach (dolna część) zrobiony 3,5 roku temu. czarny, cieniowany. nie był poprawiany ani razu bo nie wymaga tego (nadal jest czarny taki jak był, w zasadzie czekam aż lekko zjaśnieje i będzie bardziej grafitowy) skóra tam mi się nie rozciągnie raczej, więc to luz. ale dziś już bym tego nie zrobiła.. a wzór mam śliczny skromnie mówiąc naprawdę.. wszystcy się zachwycają itd, standard. ale już mi się odwidziały udziwnienia ;) kolczyk z pępka też wyjęłam (wiele miesięcy temu a dziurka nie zarasta, moja mama przez 15 lat nie nosiła kolczyków w uszach, po 15 włożyła kolczyki bez problemu) i przyznam że paskudnie wyglądają te małe blizenki po dziurkach jakie mają dziewczyny czasami w pępku, brwi czy w nosie - koszmar.. zastanów się dziewczyno jeszcze raz :) pachwina, tak jak i piersi czy brzuch to ryzykowne miejsce i nie rób kolorowego, są paskudne ;)

Gość a nie myslałyście o tatuażu
mineralnym -po jakims czasie ginie i mozna cos innego wydziergac

Gość tatuaż fajna sprawa
nadziejka-ja smarowałam zwykłym balsamem nawilżającym dwa razy dziennie :) S_A_M_A_N_T_A- czy kolorowy jest ładny czy nie to kwestia gustu ;) jak bede miec piecdziesiątke i uznam że głupio wyglądam z tatuażem to sobie usunę :)

etap schodzenia takiego tatuażu (kilka tygodni przeważnie, czasami miesięcy) wygląda fatalnie z henny też mozńa zrobić tatuaż i zejdzie.. :o

Gość Aha................
Po prostu z racji pracy mam styczność z kobietami ciężarnymi, dlatego piszę o wyglądzie skóry po kolczyku. Zawsze wygląda to strasznie.

jak usuniesz to ci blizny zostaną.. myślę jednak, że jeszcze trochę i będzie to mozna usuwać czymś jak mikrodermabrazja - jak silny piling albo takie coś, blizny można \"zdrapywać\" czymś takim (nieduże blizny) to i tatuaże będzie można :) ja bym swojego nie usuwała - ma 22cm szerokości (właśnie zmierzyłam;) ) i 17 wysokości (na kształt trójkąta)

Gość tatuaż fajna sprawa
S_A_M_A_N_T_A za dwadzieścia lat to moze juz będą usuwać tak żeby blizna nie została ;)

Gość Jeśli ktoś nie jest
przekonany to niech nie robi i tyle. Niektórym sie podobają innym nie, tatuaż to kwestia gustu. Ale nie podoba mi się wcześniejsze stwierdzenie pewnej osoby, że tatuaż to brak klasy. Może tandetny wzór owszem to brak klasy, ale jeśli jest to coś oryginalnego, wtedy naprawdę ładnie zdobi ciało. Poza tym dobrze wykonanego tatuażu nie trzeba poprawiać.

no dokładnie jak napisałam, może będzie można spilingować tatuaż ;) co do braku klasy.. no jak laska ma delfinka albo motylka takiego \"SŁITAŚNEGO\" zrobionego na łopatce na przykład, to mnie co najmniej to śmieszy.. to nie brak klasy może ale... do tego brokatowe tipsiki, biało-srebrne włosy i solara - wypas

jedno, co mi sienie podoba w tatuazach, a raczej osobach, ktore je nosza: jak zrobi tatuaz na ramieniu, to potem dziwnym trafem, calkiem przypadkiem nosi tylko koszulki bez rekawow :O jestem za tatoo i za piercingiem. chyba sobie zrobie kolce na skrzydlach, bo mnie naszlo :P