Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yokopo

badanie cytologiczne!

Polecane posty

Gość yokopo

mam wynik II grupa, rozpoznanieklinizne t-erosio, ginekolog mowi ze mam nadzerke i zeby ja usunac ale podobno jest w slabym stadium proponuje krioterapie czyli zamrazanie ale juz sama nie wiem moze przejsc sie do innego jescze. a taki wynik co oznacza?

Gość skoro bylas u lek
to czemu nie zapytalas? to twoje cialo i zdrowie a jego obowiazkiem jest wyjasnic ci wszytkie watpliwosci a tak wogole odsylam do google

Gość yokopo
ale o co mam pytac powiedziala ze ode mnie zalezy czy teraz chce usowac czy poczekac.a z wynikiem cutolog jescze nie bylam tylko odebralam.

Gość skoro bylas u lek
chciazby o to co to jest nadzerka i co ci to da ze ja usuniesz!!!! nie uwazasz ze to dzeinie brzmi jak lekarz ci mowi "ma pani nadzerke- kiedy chce ja pani usunac? teraz czy za jakis czas/....." a moze powinnas sie zapytac zy aby na pewno sa wskazania zeby ja usuwac? a moze lepiej kontrolowac? jakie sa inne metody usuwania nadzerki? co sie wiaze z ejj usunieciem ??/ ja bym miala mnostwo pytan....moze jakies inne badanie kolposkopia?

Gość ja mam cytologie
tez II grupa i mam malutką nadżerke, ale t o mi moja gin powiedziała znowu żeby jej nie ruszać wogóle, nie powiększa się wiec jest ok jak narazie. Jedno jest pewne nie daj sobie wypalać nadżerki nigdy w życiu. najlepiej jest własnie jeśli jest nie szkodliwa nie usuwać jej jeśli jeszcze się nie rodziło dzieci.

Gość yokopo
no wlasnie gdzies poczytalam ze pozniej mozna nie onosic ciazy. ale gin mowila ze sa rozne skzoly i ze jedni gin absolutnie nie polecaja usowania a inni juz to robia kobieta ktore nei rodzilyi nie ma zadnych przeciwskazan. mysle ze jak narazie sie wstrzymam i bede to kontrolowac. ewentualnie skonsultuje zinnym gin i zobacze co kto inny jeszcze na to powie. zreszta zcesto lapie jakies stany zapalne no i znowu cos mam. podobno to powoduje nadzerke