Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemikkk

biale grudki

Polecane posty

Gość problemikkk

W mojej pochwie zauwazylam jakby takie biale grudki...dodam ze caly czas lecze grype. Co to moze byc?

Gość problemikkk
dodam jeszcze ze stosuje regularnie pigulki anty..

Jakie grudki? Wyczuwasz je palcami na ściankach pochwy, czy śluz ma kształt i konsystencję grudek?

Gość problemikkk
sa niewielkie wydobywa sie normalny sluz ale do tego sa tez takie malenkie jakby zbitki tego sluzu? Moze to od stanu zapalnego od grypy? jak myslicie?

Mogła wdać się infekcja, podczas grypy organizm jest osłabiony. Obserwuj. jeśli pojawi się swędzenie albo niemiły zapach - udaj się do ginekologa.Profilaktycznie możesz użyć lavtovaginal dopochwowo (pałeczki kwasu mlekowego, bez recepty).

Gość problemikkk
Z moich dalszych obserwacji wynika: sluz pachnie normalnie, jest przezroczysty, czasem wsrod niego pjawiaja sie biale grudki takie jakby male zbitki sluzu, pochwa nie swedzi i nie piecze, jedynie podczas mycia, ocierania odczuwam lekki bol...do tego dzisiaj gdy chcialam sie kochac z moim chlopakiem troche bolalo i przestalismy. Moze to od bielizny albo przez ta grype...Myslicie ze to moze byc grzybica???

Wygląda jednak na infekcję, nie musi to być grzybica, stąd możliwy brak pieczenia i swędzenia wewnątrz oraz brzydkiego zapachu.Antybiotyki bierzesz? Jakkolwiek, może być niewielka infekcja (szczególny obraz tego daje ból przy podmywaniu i przy stosunku - ja mam takie objawy po kuracji antybiotykowej, poprzedza to w moim przypadku wystąpienie drożdżycy).Apteka -> lactovaginal, codziennie 1 lub 2 razy dziennie. Do końca opakowania (10 kapsułek).

Gość problemikkk
nie antybiotykow nie biore bo poprosilam lekarza o leki na grype ktore nie ingerewalyby w skutecznosc pigulek anty i dlatego nie przepisal mi antybiotyku jedynie jakies inne leki typu ferwex, polopirynaC, rutinoscorbin i takie tam...Czytalam tez ze przyczyna infekcji moze byc tez zazywanie pigulek anty, czy to mozliwe?

Tak, możliwe, bo tabletki zagęszczają śluz zmieniając jego właściwości.Naturalnie, bez tabletek - organizm naturalnie produkuje śluz o kwaśnym pH, które chroni przed infekcją. biorąc tabletki, śluz masz inny, bardziej sprzyjający rozwojowi grzybów i bakterii.

Gość problemikkk
dzieki wielkie....mam jeszcze jedno pytanko, czy musze isc w takim razie do gina potwierdzic czy napewno mam jakas infekcje czy poprostu moge wziasc ten lactovaginal bez konsultacji z nim...Nie wplynie to negatywnie na moj organizm, kiedy okaze sie jednak ze to nie byla infekcja? Chodzi mi czy ten lek bez konsultacji z lekarzem moze byc szkodliwy??

jeśli to nie infekcja, to nie wpłynie negatywnie, bo Lactoaginal to nic innego jak pałeczki kwasu mlekowego (między innymi dlatego naturalny śluz ma kwaśne PH).Do ginekologa warto byłoby się udać by upewnić się, że to nie grzybica, a profilaktycznie stosować lactovaginal.

Gość problemikkk
wielkie dzieki za pomoc;) pozdrowienia;)