Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baba bez wyobraźnii

Nie umiem sie ubrac

Polecane posty

Gość baba bez wyobraźnii

Kiedys nie mialam kasy, wiec chodzilam w dzinsach i bluzach, zresztą tak mi wygodnie. Teraz zarabiam na siebie i chcialabym fajnie wygladac. Niestety, nie mam pojęcia, jak sie ubierac, co do czego pasuje. Kiedy nasladuje kolezanki, czuje się jak przebieraniec i mam wrazenie,ze zle wygladam. Przestalam juz jezdzic na zakupy ciuchowe, bo i tak staje bezradna przed wieszakami i jestem przekonana ,ze kupie cos, co do siebie nie będzie pasowalo.W rezultacie dalej chodze w dzinsach. Czy ktoras ma taki problem? Znacie jakies strony, ktore moga pomóc ?

Gość kaszmirodjfkc
zastanów się najpierw w czym lubisz chodzisz. Pomijając bluzy i dżinsy. Z każdej kategorii ubrań , np :czy lubisz koszulki polo, z długim rękawem, krótkim, czy bez, z jakiego materiału Ci odpowiadają, dalej czy lubisz koszule, czy może sweterki zapinane, rozpinane, jakieś spódnice, sukienki itd. Na pewno są rzeczy w których czujesz się lepiej i gorzej. Ważne żeby znaleźć swój styl. zastanów się też jakie kolory do Ciebie pasują, biorąc pod uwagę kolor włosów, cerę, figurę itd. Jęsli nie wiesz to poprzykładaj swoje stare ubrania w różnych kolorach i sprawdź, albo poproś kogoś o pomoc. Następnie, przejdź się po sklepach, pamiętając o tym wszystkim co wcześniej i rozejrzyj się. Nie kupuj nic od razu. Popatrz tylko co Ci się rzuca w oczy, co byś chciała kupić itd. Potem poprzymierzaj i git. W ten sposób trochę się rozeznasz.

myślę że twój problem nie jest w tym że nie potrafisz się ubrać tylko w tym że nie wierzysz w to. myślę że kluczem do sukcesu będzie uwierzenie w siebie i znalezienie pierwszego ciucha w którym będziesz się dobrze czuła. obejrzyj to: www.style.com www.vogue.de www.glamour.pl www.luxlux.pl www.snobka.pl www.cogdziezaile.pl www.kbieta.wp.pl www.kobieta.interia.pl www.promod.com/ www.hm.com http://re-reserved.com/nowinstores/ www.solar-company.com.pl/ www.tatuum.com/

Gość baba bez wyobraźniiii
Dziękuję dziewczyny, kaszmir--dobra rada, nibys--moze i masz rację, rzeczywiscie nie wierze, dzieki za link, poszperam :-)

mam jeszcze radę dla ciebie jak idziesz na zakupy. postaraj sie wtedy ładnie wyglądać, być w dobrym humorze, zrób makijaż, ułóż włosy. mierz dużo nigdy nie myśl to nie dla mnie, nie wyglądam dobrze zmień na ten ciuch mi nie pasuje poszukam innego (ostatecznie ten ciuch jest beznadziejny:P). bierz do przymierzalni nie jedną rzecz ale jak bierzesz np. spodnie to weź do tego topy swetry biżuterie buty torebki szale. jak przechodzi ci ochota na zakupy to po prostu je kończ na siłę nigdy nie kupisz czegoś dobrego. powodzenia:):) a jak będziesz przegląda te strony (wiem jest tam masę tego ) nie rób tego naraz i postaraj się znaleźć coś co ci sie podoba zawsze służę rada gdzie znaleźć coś podobnego bo jestem maniaczką chodzenia po sklepach:P

Gość lu_netkaaaaaaaa
nibys, ejstes kochana, zawsze wszystkim doradzisz, poswiecisz czas, znasz sie na modzie, fajna babka z Ciebie :)

lu_netkaaaaaaaa---> dziękuje:) nie wiem co napisać:) może wystarczy tyle miło słyszeć takie słowa:) dziękuje:)

Gość sabrinaaaa czarownica
ja tez nie umiem sie ubrac. ale w sumie po co naturalnosc podan wszystko. cipe ma kazda dziewczyna

Gość hunbv
nibys ma racje ja sie na tym znam jestem przekonana ze z azdego zrobilabym gwiazde wiecej nie da sie przekazac niz to ze trzeba sie we wszystko ubierac nie rezygnowac a priori z niczego im wiecej przymierzysz tym wiecej sie dowiesz