Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Triku

Czy jest do czego wracac?co mysla mlodzi ludzie przebywajacy za granica....

Polecane posty

Gość Triku

....szukam szczerych wypowiedzi osbo ktore byly,obecnie przebywaja,lub nawet tych ktorzy dopiero planuja wyjazd...

Gość angelo 00
Czesc ja jestem 2 lata w Angli i nie wracam do Polski po tym co tu zobaczylem.... dziekuje za tamto Zycie...wole byc spokojny o jutro,chocby z Angolami wokolo...

Gość angelo00
...sluchaj mi tu Sy nku rozwarznie ,jaka Narodowosc sprzedaje,jestem po prostu nie zadowolony z obecnego wygladu naszego kraju!! jest smieszne dla mnie miec prace i martwic sie o wlasne Zycie a nie mowie juz o utrzymywaniu rodziny ....sam jestes gornikiem wiec skoncz truc mi o patriotyzmie Buraku!!

Gość angelo00
JAki koleszka... mialem kilka prac w polsce i nie chodzi ze sypali za malo ,ale ze to co posypali zjadlem na miejscu i nie donioslem nic do domu ....ze tak powiem hehhee.... Naprawde uwazam ze w polsce jak tragedia ....nie wracam by najmniej na razie....a jak kiedys wroce to i tak barrdziej zarobiony niz Ty panie Inteligencie....:P Na takich jak Ty tutaj mowi sie DICKHEAD idz do slownika,tylko podpowiem ze to dwa slowa hehe

Gość piane kolo
a byliście ty ? bo ja bym chętnie wrócił do kraju ale mam dość już martwienia się o rachunki i tyrania bez sensu tu chociaż wiem poco pracuję wróce do kraju jak się coś w nim zmieni

Gość angelo00
....acha przypominam sobie jak pare razy cos donioslem..to wyobrazcie sobie ze mnie kanary jebnely hehehe i i znowu 2 razy musieli mi posypac zebym kare zaplacil....za duze kary i podatki za male zarobki,oszustwo korupcja i zlodziejstwo na kazdym kroku...

Gość Moniaaa21
Witam wyjechałam do wielkiej brytanii zaraz po skonczeniu szkoły, jestem zadowolona z życia, pracuje, bawię się jest mnie stać na wszystko i jeszcze oszczędzam, mam zamiar posiedzieć tutaj jeszcze kilka lat bo jestem dopiero półtora roku, ale raczej wróce do polski ale mam zamiar otworzyc swój interes, bo z tego co widze to jeszcze nie przyszedł taki moment aby wrócić, dlaczgo? wzystkie ceny idą w górę co z zarobkami? :-(

Gość Moniaaa21
do triku uwierz mi że jakbys miał szanse wyjechać do angli to napewno byś z niej skorzystał i bylbys napewno zadowolony

Gość angelo00
...Pieknie dziekuje za wsparcie .>>EJ PATRIOCI,widzicie ze nie o milosc do Ojczyzny tu chodzi ale o Milosc Ojczyzny do Ludzi,ja czuje jakby malo osob o mnie tam dbalo po za moja rodzina....Kazdy mi zycvie chce utrudnic w urzedzie pracy kaza mi przyniesc po 3 razy glupie swistki,wszystko jest wbrew ludzia,biurokracja i balagan .... teraz odkrylem jak inaczej jest W innym kraju ,nawet dla obcokrajowcow jest mimo wszystko latwiej i lepiej niz w Polsce... To sa fakty ,po co tu siedzimy....

Gość bo w angli zarobki psie są
co z tego że wyjedziesz tam.będziesz prawie niewolnikiem do roboty lepiej zostać w własnym kraju ew pojechać du do krajów sąsiednich dopóki zarobki w polsce są niższe.po co tacy zwykli robole i żule jadą do uk nie mam ciebie na myśli autorze ale tych dresiarzy i lumpów z pl i ... :(

Gość Moniaaa21
jesteś zadowolny z pracy w polsce??? pracujesz wogóle??? i nie jestem fiucie pusta, nie znasz mnie i nie osądzaj, dobrze??? widze że gardzisz nami-tymi którzy zostawili wszystko aby ułożyć sobie życie i byc kimś, według mnie wszyscy którzy wyjechali są odważni, pewnie lepiej siedzieć w jakimś hipermarkecie po skonczeniu studiów i zarabiać 600 zł co?? może według ciebie tak, jak masz zamiar utrzymać rodzinę?? nawet na pożądną dyskotekę nie stać, bo ludzie zamartwaiją się co do garnka włożyć, a ja się bujam po londynie i jak wspomniałam odkładam pieniądze koleżko a nie tylko imprezuje stać mnie na wszystko i jeszcze mamie pomagam w polsce bo ona nie miała peniedzy żeby mi dac na studnia, więc musiałam sama zarobić

...teraz to juz poruszacie inny temat,Wiadomo sa ludzie i ludzie,niewazne kto wyjezdza powody sa Rozne ale Mimo wszystko kazdemu jest Latwo opuscic Polske na dluzej bo jest tam Kapa ze nara.... A my tu wlasnie o polsce chcemy rozmawiac a nie o dresiazach i budowlancach czy Mgr pracujacych w UK,kazdy robi to bo CHCE,chce bo mu sie NIEPODOBA ...

Gość piane kolo
triku jesteś jebanym nieudacznikiem to sobie sie w polsce ja daje sobie szanse i inni też tak robią jestem młody i chcę żyć a nie wegetować a ty rób jak chcesz ale nie oskarżaj innych o to że chcą czegoś więcej to piękne że w naszym narodzie oprócz ludzi którzy tylko narzekają i zazdroszczą innym są tacy którzy biorą swoje życie w swoje ręce i działają

Gość Moniaaa21
w tej chwili odpowidając na temat, nie ma do czego wracać, brak słow, gdybym nie wyjechała do tej pory niewiedzialabym że gdzies jest o wiele lepiej niż w polsce

...Moniaaaa mysli tak jak ja,za duzo sie martwilem w polsce o pieniadze,wole miec ten temat z glowy skoro godze sie na prace ,a czy jest ona niewolnicza latwa czy przyjemna,mnie to juz nie obchodzi wazne zebym mial godnie zaplacone i sie wszystko bedzie zgadzac .... bo rachunki czy paliwo czy mieszkanie zaplace zawsze jesli bede mial kase....a nie ze panstwo zarabie kase na najbiedniejszych jak ludzie majac rente czu emeryture w wysokosci 1200zl maja miec auto i isc wydac pieniadze na zbedne ubrania, zeby im starczyla do konca miesiaca...przecierz oni nawet na paliwo nie maja...tu sie tak nie zxdaza...

Gość Moniaaa21
do triku ja pierdziele, koleś masz chyba jakis problem, z samym sobą a może skoro masz doktorat z filologii angielskiej to nikt nie zaproponowal ci wyjazdu, czy funuszy zbrakło zazdrościsz innym którzy wyjechali coooo??

Gość Moniaaa21
angelo brak mi słow do takich typów jak ten triku, tutaj przecież nie chodzi o to że zdradziłam ojczyzne i jestem pusta i nie honorowa. a co do cholery w tych czasach jest honorowe?? że niby mam kisnąć w moim miasteczku i co, może sobie nazbieram na wlasne meszkanie??? ciekawe-chyba jak jakis spadek dostane :-) pewnie najlepiej siedzieć u rodzicow z mężem i jeszcze gromadkę dzieciaków sobie narobić i chyba iść się powiesić, pierdziele zarobie i stworze własny biznes, polski nie opuściłam za zawsze- takie jest życie każdykto ma szansę wyjechać -poprostu wyjeżdża!!!

Gość bo w angli zarobki psie są
byłam w angli teraz pojadę do holandi ale nie zamierzam tam zostać na stałe :o niektórym w głowach się popierdoliło i nagle z zwykłych pijaczków zrobili się angolami :( nie lubię ludzi którzy myślą że coś im się należy i to w obcym kraju ??? :o śmieszne jest teraz właśnie to że ci studenci i dorośli ludzie z dziećmi wracają z angli a jadą tam teraz sami kapturowcy :( wolę pojechać do holandi bo życie tańsze :) zarobki wyższe :) szacunek :) i zawsze mam blisko do polski bo wsiadam w autobus i jestem z dziećmi :)

Gość Moniaaa21
a triku gdzie-odwagi zabrakło czy argumentów żeby z nami porozmawiać na jego poziomie-dyplomata pieprzony, po gadce widać że nie jest za bardzo wykszatłcony albo brak mu kultury

Gość piane kolo
triku pewnie bilet przez neta bukuje

Gość Moniaaa21
ale ja nie jestem zwykłym lumpem :-) myślę , a zresztą o czym tu dyskutować, pracuje legalnie, płacę tu podatki, zarabiam pieniądze ponieważ ciężko na nie pracuję codziennie- kiedy poczuje juz potrzeba powrotu do kraju to zbiore manatki i wróce, narazie nie odczuwam takiej potrzeby

Gość Moniaaa21
chyba trzeba nowy topik założyc, bo jak czytam te bzdury co piszą na temat emigrantów to mi się krew gotuje, pozdrawiam WSZYSTKICH EMIGRANTÓW

Gość piane kolo
ide spać pozdro dla tych co za granica i tych co w kraju dobranoc

Gość Moniaaa21
Dobrej nocki papapapapapapapapapapapa :-)

Gość Triku
dobranoc :D

Gość Moniaaa21
wy którzy zostaliście w Polsce jesteście pojebani, tutaj nie zarabiacie, no ale z tak niską inteligencją (bo moim zdaniem zostały tu kompletne nieudaczniki) to i tak was na wyspy nie przyjmą

Gość kluska serowa
A moze mi ktos wyjasnic czemu sie tak dzieje ze ludzie z jednego kraju, mowiacy jednym jezykiem, wywadzacy sie z tej samej kultury i tradycji, kloca sie i obrzucaja blotem zamiast sie wspierac wzajemnie???? Czy to ze ktos mieszka w innym kraju jest powodem by go wyzywac? Albo to ze ktos inny zostal w kraju i radzi sobie jak umie jest powodem do okreslenia go mianem nieudacznika itd. itp. ? Kocham moj kraj (pomimo sytuacji gospodarczej) i moich rodakow, ale to ile jadu w niektorych osobach siedzi pozostawia niesmak po sobie, ze Polak Polakowi wilkiem :( szkoda ze nie ma wiecej tolerancji i zrozumienia

Gość Moniaaa21
co za palant się podszyl, jak masz jakies zdnie na ten temat to nie poszywaj się pod innych. to bylo nietaktowne

Gość Moniaaa21
wicie jakie jest MOJE zdanie na ten temat??? podziwiam rodaków tych którzzy wyjechli i tych którzy zostali w polsce probująć coś zmienić. ale nie lubię jak ktoś obraża tych którzy wyjechali za granice, mi się udało- nie gardze tymi którzy zostali w polsce- poprostu narazie tutaj jest mi dobrze i jeszcze tu zostane pozdrawiam