Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolka345

czego unikac w ciazy?

Polecane posty

Gość wiolka345

czesc dziewczyny,czy ktoras bedzie tak dobra i powie mi czego nie mozna robic w ciazy(jak to jest z lekami seksem,co najlepiej jesc,czego oprocz alkoholu nie pic?...i czy mozna robic sobie gleboki pilling kosmetyczny w domu,lub mikrodermabrazje w salonie?jakie zabiegi sa kompletnie zabronine?

na pewno zabronione jest korzystanie z solarium i z sauny... nie nalezy przez pierwszy trymestr kochac sie gdyz moze dojsc do przedwczesnego poronienia... nie dzwigaj ciezarow.... nie stresuj sie i nie denerwuj?wiem ze to latwo napisaca gorzej z wykonanie....;)/ ale taka jest juz natura... i taki esa zalecenia.. co do peelingu to musisz sie zapytac lekarza czy nie masz przeciwwskazan... nie pic alkoholu i nie palic:)

Gość wiolka345
wielkie dzieki Kasztanku za odpowiedz

Gość upupupup
nie brac goracych kapieli nie jesc serow plesniowych uwazac na koty(toksoplazmoza)

Gość upupupup
farbowac włosow siedziec przed kompem:P

najlepiej przez pierwsze 12 tygodni nie pić żadnych alkoholi,bo w tym czasie mały człowieczek w Tobie akurat się \"kształtuje\" a alkoho może zdeformować poszczególne partie ciała. Poza tym jeśli palisz, dużo palisz papierosów to nie wolno od razu rzucić tego nawyku tylko stopniowo powoli coraz mniej - taka prawda,moja koleżanka paliła jak smok i lekarz zabronił jej rzucić całkiem palenaa bo to mogłoby zaszkodzic. Co do seksu, okazuje się że seks podczas ciąży wskazany, najlepiej regularnie to robić,gdyż to ułatwia potem poród :) wszystko naulkowo potwierdzone.

Gość wiolka345
dzieki wszystkim..ale dokladniej o co chodzi z tymi kotami:-)?papierosow nigdy nie palilam i nie zamierzam,takze to ,zaden problem:-)

Z tymi kotami to bzdura. Chodzi o to, że koty mogą zarażać toxoplazmoą, ale prada jest taka, że okres kiedy mogą zarażać to moment, w którym są zakażone (czyli trwa to tylko 2 tygodnie!), przenosi się przez koci kał 9sprzątać w rękawicach albo zatrudnić męża do tego). Toxo równie łatwo (a nawet łatwiej) zarazić się poprzez jedzenie niedomytych warzyw i owoców, oraz mięsa (surowego i z grilla), jak i serów pleśniowych.Większość obija się o brudne łapki :)

Gość wiolka345
thanks-to wielkie szczescie ,ze nie mam kota;-)

z tym zakazem seksu w 1 trymestrze to bujda - żaden lekarz nie zabrania jeśli ciąża nie jest zagrożona :O trzeba unikać gorących kąpieli (nie wiem czy już ktoś pisał) leki - wyłącznie po konsultacji z lekarzem

Gość wiolka345
co za ulga z tym seksem!;-)