Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ywonna

czy naprawdę po odstawieniu tabletek moze byc tak strasznie?kto odstawil i wie?

Polecane posty

moja siostra chce odstawic tabletki,juz dosc dlugo je bierze ale chce teraz zajsc w ciaze wiec odstawia.boi sie jednak co bedzie,bo czytala na forum ze po odstawieniu zaczyna sie koszmar,tyje sie,wlosy wypadaja-bądź rosnie ich wiecej,cera sie psuje.....czy naprawde tak jest?

Gość jola87
bzdura ,wszystko powoli wraca do normy i tyle

Ja odstawiłam po 2 latach i wcale nie jest jakoś strasznie... A nawet powiem, że jest ok - nie mam zmiennych nastrojów...

Gość raczej się chudnie
jeśli się przytyło podczas brania tabsów. wszystko wraca powoli do stanu z przed brania tabletek. Jedyne co to może być problem z okresem....nieregularne cykle itp. Możliwe że czasem cera się psuje,i włoski też ale to tylko chwilowe jest i nie zawsze.

Gość Bydgoszczanka
ja odstawilam ok 1,5 miesiaca temu. wyskoczylo mi troche malych opryszczykow na twarzy ale teraz juz ich nie ma. troche wypadaja mi wlosy, ale to mzoe byc zwiazane ze stresem i dieta ktora stosowalam w wakacje. no a okres... to juz gorsza sprawa. narazie po odstawieniu tabletek mialam pare dni malutkiego plamienia(wtedy kiedy mialam dostac okres) i po 1,5 tygodnia znowu plamienie. co bedzie dalej.. zobaczymy

Gość dredka
Hej. Ja niestety mialam chyba zle dobrane tabsy i po odstawieniu koszmar:( przetluszczanie i wypadanie wlosow,nieregularne okresy i wiecej wloskow na ciele,odstawilam bo tez chcialam zajsc w ciaze,dlugo nie zachodzilam wiec udalam sie gina,okazalo sie ze czasem nie mam owulacji,dostalam tabletki na regulacje okresu i cykli i po roku udalo mi sie zajsc na szczescie:)

Gość bleu girl
ja odstawiłam po 2 latach i włosy mi strasznie wypadają, byłam u dermatologa ale powiedziała że trzeba przeczekać, i do tego mam pełno syfów

Gość moze i latwiej ale z pewnoscia
to jest jakis koszmar ze moze byc wiecej wlosow na ciele......nawet jesli tabletki byly dobrze dobrane to po odstawieniu moga tak rozwalic organizm? :(

Gość AntiCellulite
To dziwne co piszecie bo ja brałam 3 lata Diane 35 wiem,ze kazdy organizm jest inny ale ...juz nigdy nie połkne zadnej tanletki anty po pierwsze włosy mi się przezedziły tak ze na czubku prześwituje mi skóra, twarz tłusta i syfy non stop, przytyłam 5 kilo, po odstawieniu już mineły 8 miesięcy a ja dalej mam problemy z uregulowaniem miesiączki, więc nie piszcie że pigułki sa zajebiste i wogóle bo to bzdura! Nie wspomne o tym,ze przez te 3 lata grzybica mnie gnębiła non stop oczywiscie to wina pigułek:oTak tak słuchajcie swoich ginekologów którzy wszystko wam wcisnom żeby tylko sprzedac odwpoeidnia ilośc bo za wasze pieniadze za które kupujecie leki oni wygrzewaja się na plazach, zwiedzaja swiat.Maja to przez takich jeleni ja MY!

Gość marceliona
no ale przeciez czasem tabletki bierze sie wlasnie po to zeby byc zdrowym...ja biore bo mam torbiele i przez to moje miesiaczki byly koszmarem ..........bez tego jajniki by mi chyba zwariowaly....

Gość cacyk
bez przesady znowu,nie każde są złe,i po każdych każdej dzieje się to co tobie. ja znam wiele przypadków gdzie po odstawieniu, nie było żadnych problemów....nawet z zajściem w ciąże. a Te co miały jakieś problemy to tylko to że okres się im rozregulował,lecz jednak nie na długo :) Także jak są tabsy dobrane odpowiednio do organizmu,i jest się pod stałą opieką lekarza to będzie ok.

Autorko, jeżeli po odstawieniu tabletek dzieją się złe rzeczy, to świadczy to o jakichś nieprawidłowościach w funkcjonowaniu organizmu (gospodarka hormonalna), co wychodzi dopiero, gdy sztucznie utrzymywany poziom hormonów zostaje odstawiony, lub świadczy o złym doborze tabletek. Wypadające włosy, o czym dość namiętnie wypisuję w różnych wątkach, mogą być efektem niedoboru cynku, który jest \"wypłukiwany przez hormony\". Problemy z cerą, jeśli trwają dłużej, to efekt tego, co wspomniałam wyżej. Generalnie na pewno nieregularny jest 1. cykl (7 dni zabezpieczenia po odstawieniu tabletek plus niekoniecznie regularna liczba dni w cyklu, kiedy \"własne\" hormony przejmują dominację :) ). Potem jeszcze cykl-dwa, choć nie jest to reguła. Istotne jest też, jakie miałaś cykle i problemy przed tabletkami. Ważne są też indywidualne reakcje organizmu. Wiele kobiet dostaje np. Yasmin, nie mając pojęcia o stanie swojej krwi (krzepliwość, morfologia). Pojawiające się żylaki nie znikną, a źle dobrane tabletki mogą powodować problemy z krążeniem, które będą również po ich odstawieniu. Odpowiadając indywidualnie na Twoje pytanie: ja, która bez tabsów mam ogromne problemy z cyklami, po odstawieniu już w pierwszym cyklu wracałam do \"normy\", przy czym każdy okres brania tabsów (dla odrzucenia hipotezy, że są one sprawcą moich innych problemów, kilkakrotnie je odstawiałam na dłuższy lub krótszy czas) bardziej stabilizował te moje cykle. Zasada jest taka: dobrze dobrane tabletki nie powodują problemów ani w czasie ich brania, ani po odstawieniu. Inna rzecz, że czasem się nie da dobrać, a czasem organizm się przyzwyczaja: ja z powodu pewnej choroby i brania silnych leków (do opioidów włącznie) mam takie dziwne stany, że organizm przyzwyczaja mi się do coraz silniejszych dawek wszystkiego, nawet hormonów. Ale to jest wyłącznie moja sprawa, a w zasadzie mojej wątroby, i nikomu nie odważyłabym się wciskać głupoty: dziewczyny, nie bierzcie tabsów, bo trzeba przechodzić po jakimś czasie na silniejsze dawki :O. Co do grzybicy - jak pisze AntyCellulite - to jest naprawdę indywidualna sprawa, ale z Twojej wypowiedzi wynika, że miałaś ewidentnie źle dobrane, tzn. w ogóle niedobrane tabletki, więc nie dziw się reakcji Twojego organizmu. Gwarantuję Ci jednak, że po najzwyklejszym antybiotyku możesz mieć poważniejsze problemy, a po byle paracetamolu - nabawić się żółtaczki czy wpaść w śpiączkę. Nie ma reguły.