Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ivcia1255

CO OZNACZA ZA WYSOKI POZIOM PROLAKTYNY I ANDROSTENDIONU???

Polecane posty

Gość ivcia1255

WITAM, odebrałam dziś wyniki i okazało sie ze mam dwukrotnie podwyzszony poziom tych hormonów, proszę o pomoc co to moze oznaczac, czy ktoś z Was tez tak miał? z góry dziekuje/

A robiaś LH i FSH? Miałaś robione USG?Może oznaczać podejrzenie o PCO, ale nie musi - do tego brakuje tych 2 hormonów i obrazu USG.

Gość ivcia1255
Nie, miałam robione tylko 3 - prolaktyne , testosteron i androstendion, testosteron jest w normie a te dwa 2 razy wieksze niż powinny, czytałam teraz troszke w internecie i dziewczyny piszą ze te hormony powinno robić sie na czczo a ja je robiłam wieczorem ale az 2 krotnie podwyzszony poziom? to mogłoby wyjasniac moje problemy z zajsciem w ciaze....Wiecie moze cos wiecej o tych hormonach? szczegolnie o andostendrionie ? bo niewiele jest o nim napisane:(

To wiele może wyjaśniać. prolaktynę OBOWIĄZKOWO rano i na czczo. pora dnia i pokarm znacznie wpływają na poziom prolaktyny. Musisz powtórzyć badania.

Gość ivcia1255
to ten lekarz jakis nienormalny jest chyba, bylam u niego o 18 powiedzial ze mam zrobic badania, spytalam czy mam przyjsc rano a on powiedzial ze mozna teraz wiec zrobilam o 18 stej, po 8 h pracy w przedszkolu i zjedzeniu obiadu, :( 90 zł w tyłek:/