Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Barbie na złotym tle

DIETA DLA DOWNA!

Polecane posty

moj brat ma downa:(.. jaka dieta dla niego? co powinien jesc a czego nie???

Gość
unikac konserwantow:D

pytam naprawde powaznie, nie smiac sie z chooby..:(

Gość ale śmieszne
Babe Lilly, to żem se pozrywała boki ze śmiechu. Debilka.

Gość Barbie zakladajac ten
chcialas chyba sprowokowac ludzi do zartow ... przeciez takie osoby jedza to co normalne osoby ... to nie zadna felyketonuria czy galaktoza, gdzie je sie okreslony produkty ;/

Gość ale śmieszne
Może Barbie to prowokatorka, ale wszystko jedno, tak czy siak nie lubię jak ktoś sie wyśmiewa z choroby.

osoby z zespołem downa zwykle są \"okrągłe\" - to jest jedna z cech ludzi z taką chorobą. jeżeli w ogóle można taką osobę odchudzić to na pewno tylko i wyłącznie z pomocą lekarza.

jezu ale zescie są!! czyli moze jesc normalnie.. no ale sa produkty ktore maja jakies wlasciwosci i dobrze by bylo zeby je jadl.. jakie?

osoby z zespołem mają deformacje czaszki - to sie często objawia tym ze np brak im tylnych zębów bądź szczęka sie \"nie zazębia\" - dlatego jedzą rzeczy łatwe do pogryzienia - ziemniaczki,kluseczki itp - z tego tyją. do tego lubią jeść. coś mi sie wydaje ze jednak nie masz upośledzonego brata bo byś o tym wiedziała. a jeśli jednak on istnieje to może lepiej pozostaw decyzje o odchudzanie rodzicom.

nie no. nie odchudzanie! przeciez dieta to dieta.. sposob odzywiania! dlaczego od razu kojarzy sie z traceniem kg??? dzieki fatcat ze podeszlas do tego bardziej powaznie:)

no i skoro to chłopak to pewnie ma niedrożność przewodu pokarmowego, niewydolność serca. lepiej nie eksperymentować samemu.

Gość
ale..ale... ja tylko tak!! ja nie wysmiewam sie. tylko zartowalam, a pozatym wszyscy powinnismy konserwantow unikac, nie moja wina ze tyle jest chemii w zarciu!!!

a co ty nagle odziedziczyłaś brata z zespołem, ze nie wiesz co jedzą takie osoby? może poczytaj sobie jakieś książki na ten temat - jest tego sporo zwłaszcza w ofertach wydawnictw psychologicznych i pedagogicznych.

gdyby miala brata z zespolem downa nie zakladalaby topiku o nazwie \"dieta dla downa\"

Gość ale śmieszne
Babe Lilly przepraszam za mój wybuch, byłam wkurwiona akurat jak weszłam na forum ...i wyżyłam się na Tobie. Nie potrzebnie wyleciałam z tą debilka, przepraszam.

Cosy---doładnie...sam tytuł mnie oburzył...to trochę śmierdzi sarkazmem..

Gość szczera prawda to jest
Wystarczy dieta jak dla cukrzyka bo te osoby mają genetyczną skłonnośc do tycia, ale chyba ktoś kto ma w rodzinie osobę chorą to powinien to wiedziec, czyż nie ?!