Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

irenka78

problemy z sercem w ciąży

Polecane posty

Od dłuższego czsu towarzyszy mi szybkie bicie serca, tym akurat się nie martwiłam, bo dr mówił że w ciąży to norma, serce musi przepompować więcej krwi a wiec musi się wiecej napracować. Jednak od jakiegoś czasu towarzyszy mi nie wiem jak to nazwać arytmia czy kołatanie. Np dzisiaj miałam taki napad że pomiędzi normalnymi uderzeniami serca (szybkimi :)) wystąpiło takie co jakis czas dodatkowe, aż robiło mi sie duszno i nie mogłam złapać powietrz, trwało to zaledwie pare sekund ale było nie miłe. To takie dziwne uczucie jakby serce wchodziło gdzies bardziej w klatkę pirsiową, nie wiem jak to dokładnie opisać. To 35 tc martwie sie o malutką aby to jakoś negatywnie na nią nie wpłyneło. dodatkowo jest mi cały czas duszno i gorąco, jak nigdy.

Gość KAROLKA25
a mierzyłaś ciśnienie? ja też mam problem z sercem przez długi czas nie wiedziałm o co chodzi ale na ostatniej wizycie okazało się że mam bardzo wysokie ciśnienie i od tego mnie kłuje serducho

Gość KAROLKA25
Irenka pij dużo wody i nie jedz nic z solą, ale to dosłownie nic z solą.zobaczysz minie

Gość karolka a jakie masz to ciśnie
nie

Gość karola26
ja miałam tak ostatnio przez 1,5 godziny ale nie chciałam dzwonić do dr bo pewnie kazałby mi jechać do szpitala:( ale jak się powtórzy to będę dzwonić

Irenko, mam podobne objawy do twoich. Dzisiaj miałam wizytę. Gin powiedział. że to może być od tego, że macica się powiększa (28tc) i wypycha \"wszystko\" do góry. Na wszelki wypadek kazał mi zrobić EKG. W poniedziałek idę na badania. Ciśnienie mam w normie i nigdy nie miałam żadnych dolegliwości ciążowych, aż do teraz.

Gość Suzo1981
jestem w 32 tygodniu ciązy od 2 miesięcy nie potrafię normalnie żyć-mianowicie mam 11 900 surczów dodatkowych komorowych na dobę, odczuwam każdy skurcz, nie umiem m normalnie żyć, boję. Lekarze chcą żebym rodizłą naturalnie przy monitorowaniu serca- a ja się panicznie boję- Panicznie!!!!!!Nie umie żyć. Ps. Hormony tarczycy mamw porządku, tylko magnez 1,85.