Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Przez co powstaja wszy?

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

C zy moga powstac jak zle splucze sie szampon?

OCZYWIŚCIE...!!! To wszyscy przecież wszyscy to wiedzą że powstają przez źle spłukany szampon! A jak jeszcze żle rozprowadzisz odżywkę to wszawica murowana!

Gość rada jest tylko jedna
ja pierdzielę jacy ludzie są głupi wszy to pasożyty i zaraża sie nimi od innych zarażonych

UWAGA! Wszawicę można również załapać, gdy żle spłukane włosy czesze się zielonym grzebieniem lub czerwoną szczotką!

Lakier - no jasne! Raz psikniesz i wszy masz już przez całe życie!

Gość talu
to oczywiste że wszy powstają prez brud oraz można sie nimi zarażić od innych zarażonych wszawicą .jeżeli swędzi was głowa to niech ktoś wam sprawdzi bo to mogą wszy szwędać sie po waszych głowach .Wieżcie mi najlepiej pozbyć sie wszawicy specjalnymi preparatami.Wiem co mówie sama miałam wszy przez 4 lata rok w rok w wakacje i to nie jest przyjemne jak one chodza ci po głowie .Najlepszymi preparatami są 2 szampony "pipi" oraz "sora" jezeli użyjecie sory to wszy bedą wam sie sypać z głowy wyszuszone.polecam ten środek

Gość krucafuks
Slyszalam wlasnie, ze wszy niekoniecznie ciagna do brudu, bardziej odpowiadaja im czyste wlosy, bo gnidy(jajeczka) lepiej sie ich trzymaja. I na pewno nie biora sie tylko z samego brudu, czy tym bardziej od niesplukanego szamponu- musisz je od kogos przywlec.

Gość Paula 123
Wszy nie powstają z brudu tylko to choroba walczy się z nią tak jak z rakiem trzeba leczyć codziennie lepiej spinać włosy jak dzici idą do szkoły ,bo nigdy nie wiadomo co inne dzieci mają w głowach Ostrzegam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Octem najlepiej się pozbyć lub niektórymi preperatami !

Gość ingaxx
Dużą wydajność ma Pedicul Hermal. U nas w domu to aż dwie osoby miały wszy – ja i syn. Jedno opakowanie 100 ml wystarczyło na nas dwoje w zupełności. Preparat nakłada się na 10 minut, potem wyczesuje wszy i można głowę umyć. Co do dostępności to można zamówić online, albo poszukać u siebie w aptece. Na stronie wszopedia.pl jest lista aptek gdzie lek można znaleźć.

Gość gość
hehehe ;) ale się uśmiałam. Wszy to "żyjątka" jak każde inne, po prostu sobie żyją i jak znajdą żywiciela to atakują - bez względu na to czy zachowuje higiene czy nie. Właśnie to jest popularny mit: że wszy głowowe biorą się z brudu. Ale wszy można się szybko pozbyć np. szamponem sora forte lub plynem sora http://wszawica-sora.pl/

Gość kingaaa6
Mnie namówiła siostra na kupienie gumek Sanity Cichowsza dla córki i faktycznie podziałały. Wyglądają jak normalne gumki do wiązania włosów z tym że są nasączone olejkami które działają odstraszająco na wszy. Jak na razie chronią rzeczywiście dobrze, a nie ukrywam, że mam stresa, że wszy wrócą, bo już jedno leczenie córce niedawno robiliśmy i nie było to dla nikogo przyjemne.

Gość natalia1877
Fajnie są pomyślane gumeczki Cichowsza. Wyglądają jak zwykłe, nie piętnują dziecka w żaden sposób, a olejki faktycznie wszy odstraszają.

Gość gość
Zarekomendowałabym gumki CichoWsza jeśli ktoś tak na wszelki wypadek chce się zabezpieczyć przed wszami – je mam sprawdzone.

Gość relka
Dobrze są zrobione gumki Cichowsza, nie rwą się, ładnie pachną, odganiają wszy zupełnie naturalnie bez chemii.

Gość gość
Bezpieczne są na pewno gumki CichoWsza bo żadnych toksyn w skladzie nie ma tutaj tylko naturalne ekstrakty i olejki z roslin na które wszy reaguja alergicznie :P

Gość gość
Warto nawet tak profilaktycznie na wszelki wypadek, jeśli nawet nie ma specjalnego zagrożenia kupić dziecku CichoWsza, ochrona przed wszami jest niewidoczna bo to są gumki do włosów a większość dziewczynek i tak coś takiego ma wpięte we włosy

Gość gość
Sporo mam na różnych forach polecało Cichowsza więc też postanowiłam tego spróbować o swojego dziecka. Mogę powiedzieć że rzeczywiście działa a miałam tego dobitny przykład jak moja córa była na zimowisku w styczniu. Jako jedna z nielicznych wrocila do domu bez wszy.!

Gość gość
Polecam Cichowsza tani sposób żeby ochronić swoją pociechę przed wszami, takie gumeczki nam wystarczają na dwa miesiące i rzeczywiście wytrzymują, nic nie pęka, nic się nie przeciera od