Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalkaa

czy sa tu jakies starajace sie o dzidzie?

Polecane posty

no niezle. o tym samym pomyslalam. slyszalam ze cynk to dobra sprawa. ja tez swojemu podaje. ale on lyka grzecznie co mu daje na szczescie. a ja nie. nie bylam u gina ostatni raz 5 lat temu. :-) chodz bylam dawno to fakt bo jakies 2 lata temu. ale po swietach zamierzam sie wybrac. jakos nie lubie lekarzy. no ale jak mus to mus. a co do testow to ja wam powiem jak one dzialaja. przynajmniej w moim przypadku. tez mam dlugie cykle dlatego kupilam 20 testow ok 2 zl za sztuke. ale wiecie co ja sie nauczylam analizowac temperature patrzac na wykresy innych dziewczyn. najlepiej to wyglada na wykresie.

Gość bacio80
:)) Moze jesli go bierzesz przez krotki czas to nie jest niebezpieczny. Ale pewnie ze trzeba sie bardziej usmiechac:)) :)) Nie, ja sie nie przejmuje, w koncu przeciez uda sie i nam. a z tym sluzem to chcialam sie dowiedziec jak jest u innych, nikt nie powiedzial ze jest cos nie tsk ze mna, moze taka moja natura. W sumie, jak to mowi moje mezsisko, to przez ten rok tez zrobilismi duzo bledow(jak np amorki codziennie), takze wszystko przed nami:))) :))) :))) :))) A z bolem glowy to ja musze zrobic na pewno porzadek. Zaczelam sobie zapisywac ile racy w miesiacu go mam. Rozmawialam tez z lekarzem i wychodzi na to, ze jest spowodowane niskim cisnieniem. Bo z reguly mam ponizej 100 na 65. a na niskie cisnienie co jest dobre???!!! PRZYTULANKI!!!! :))))

Gość bacio80
natalka'''''''''''''''''''''''ja tak samo uwazam, najlatwiej jest analizowac temperatura na wykresie, latwiej sie polapac

natalka uff to mnie uspokoilas, juz myslalam ze ginekolog serio nie widzial cie 5 lat, ale 2 to tez nie zadobrze..Marsz na cytologie! Juz ja tego dopilnuje, chocbym miala cie sama zaprowadzic i na ten fotel posadzic :):) powiesz mi czy te testy owulacyjne sie sprawdzaja na koniec cyklu ok? bacio ja tez uwazam ze przytulanki z moim mezulkiem to najlepsze lekarstwo na wszystkie bole i smutki i tak trzymac! 🌼

Gość bacio80
sluchajcie tego: ''Niektóre badania wykazują, ze około 15 do 25% kobiet zachodzi w ciążę w ciągu czterech miesięcy od momentu, kiedy zwróciły się o pomoc do lekarza, zanim jeszcze zostało rozpoczęte bardziej zdecydowane leczenie, co sugeruje, ze stres albo inne psychologiczne czynniki odegrały swoja rolę w problemie niepłodności. Wśród kobiet, które próbują zajść w ciążę, depresja jest bardzo powszechna. W rzeczywistości, depresja ma bezpośredni wpływ na wydzielanie hormonów, które są odpowiedzialne za owulację i procesy rozrodcze'' Lusia''''''''Wśród leków, które mogą spowodować czasową niepłodność jest wiele takich, które są stosowane w leczeniu schorzeń przewlekłych, tak jak leki antydepresyjne, hormony, antybiotyki, środki przeciwbólowe, a nawet leki wydawane bez recepty, jak aspiryna, czy ibuprofen, (jeśli przyjmowane są w połowie cyklu). Na szczęście, w wielu przypadkach są to zaburzenia przejściowe, które ustępują po wyleczeniu choroby lub zaprzestaniu przyjmowania leku''

a w ogole to jak powiedzialam mojej ginekolog ze chcialabym miec dzidzie i zaczynam w tym celu mierzyc tempke to byla ze mnie bardzo dumna, zrobila mi szybki test czy w ogole wiem jak i z ktorej strony sie za to zabrac i na koniec dala mi taki jakby zeszycik gdzie na wykresik moge nanosic swoje tempreatury i mam co 2 miesiace przynosic jej pokazywac.To starcza na 4 miesiace ale potem dostane znowu :P

a w ogole to jak powiedzialam mojej ginekolog ze chcialabym miec dzidzie i zaczynam w tym celu mierzyc tempke to byla ze mnie bardzo dumna, zrobila mi szybki test czy w ogole wiem jak i z ktorej strony sie za to zabrac i na koniec dala mi taki jakby zeszycik gdzie na wykresik moge nanosic swoje tempreatury i mam co 2 miesiace przynosic jej pokazywac.To starcza na 4 miesiace ale potem dostane znowu :P

Gość bacio80
sluchajcie tego: ''Niektóre badania wykazują, ze około 15 do 25% kobiet zachodzi w ciążę w ciągu czterech miesięcy od momentu, kiedy zwróciły się o pomoc do lekarza, zanim jeszcze zostało rozpoczęte bardziej zdecydowane leczenie, co sugeruje, ze stres albo inne psychologiczne czynniki odegrały swoja rolę w problemie niepłodności. Wśród kobiet, które próbują zajść w ciążę, depresja jest bardzo powszechna. W rzeczywistości, depresja ma bezpośredni wpływ na wydzielanie hormonów, które są odpowiedzialne za owulację i procesy rozrodcze'' Lusia''''''''Wśród leków, które mogą spowodować czasową niepłodność jest wiele takich, które są stosowane w leczeniu schorzeń przewlekłych, tak jak leki antydepresyjne, hormony, antybiotyki, środki przeciwbólowe, a nawet leki wydawane bez recepty, jak aspiryna, czy ibuprofen, (jeśli przyjmowane są w połowie cyklu). Na szczęście, w wielu przypadkach są to zaburzenia przejściowe, które ustępują po wyleczeniu choroby lub zaprzestaniu przyjmowania leku''

Gość bacio80
dziewczyny sluchajcie tego: ''Niektóre badania wykazują, ze około 15 do 25% kobiet zachodzi w ciążę w ciągu czterech miesięcy od momentu, kiedy zwróciły się o pomoc do lekarza, zanim jeszcze zostało rozpoczęte bardziej zdecydowane leczenie, co sugeruje, ze stres albo inne psychologiczne czynniki odegrały swoja rolę w problemie niepłodności. Wśród kobiet, które próbują zajść w ciążę, depresja jest bardzo powszechna. W rzeczywistości, depresja ma bezpośredni wpływ na wydzielanie hormonów, które są odpowiedzialne za owulację i procesy rozrodcze.'' a do tego: ''Wśród leków, które mogą spowodować czasową niepłodność jest wiele takich, które są stosowane w leczeniu schorzeń przewlekłych, tak jak leki antydepresyjne, hormony, antybiotyki, środki przeciwbólowe, a nawet leki wydawane bez recepty, jak aspiryna, czy ibuprofen, (jeśli przyjmowane są w połowie cyklu). Na szczęście, w wielu przypadkach są to zaburzenia przejściowe, które ustępują po wyleczeniu choroby lub zaprzestaniu przyjmowania leku.

Gość bacio80
dziewczyny sluchajcie tego: ''Niektóre badania wykazują, ze około 15 do 25% kobiet zachodzi w ciążę w ciągu czterech miesięcy od momentu, kiedy zwróciły się o pomoc do lekarza, zanim jeszcze zostało rozpoczęte bardziej zdecydowane leczenie, co sugeruje, ze stres albo inne psychologiczne czynniki odegrały swoja rolę w problemie niepłodności. Wśród kobiet, które próbują zajść w ciążę, depresja jest bardzo powszechna. W rzeczywistości, depresja ma bezpośredni wpływ na wydzielanie hormonów, które są odpowiedzialne za owulację i procesy rozrodcze.''

Gość bacio80
dziewczyny sluchajcie tego: ''Niektóre badania wykazują, ze około 15 do 25% kobiet zachodzi w ciążę w ciągu czterech miesięcy od momentu, kiedy zwróciły się o pomoc do lekarza, zanim jeszcze zostało rozpoczęte bardziej zdecydowane leczenie, co sugeruje, ze stres albo inne psychologiczne czynniki odegrały swoja rolę w problemie niepłodności. Wśród kobiet, które próbują zajść w ciążę, depresja jest bardzo powszechna. W rzeczywistości, depresja ma bezpośredni wpływ na wydzielanie hormonów, które są odpowiedzialne za owulację i procesy rozrodcze.''

Gość bacio80
cos mi sie zablokowalo :( juz dwa razy pisalam

jasne. podam wam linka do mojego wykresu. tam jest tez zaznaczone jak wyjda testy owulacyjne. podam wam przy koncu cyklu bo teraz to i tak tam nic nie ma :-) a do gina wiem musze isc. juz sobie obiecalam ze po swietach pojde. juz powinnam miec cytologie w sumie :-/ wiem ze to wazne a teraz w szczegolnosci.

Gość bacio80
dziewczyny, ja znikam Zycze wszyskim trafionych strzalow!!!! PAPAPAPAPA

ja mierze tempke ale jeszcze nie zaznaczam na wykresie, dopiero pod koniec cyklu sobie wykreśle. Zresztą mi wykres nie potrzebny, jakoś udaje mi się odczytywać. Mój mąż łyka salfazin- 1 tabletkę wieczorem - tak jak powinno się łykać. I to sam się o nią dopomina :)

zastanwiam się nad testami owu, może kupię w przyszłym miesiącu. Jak ktoś kupuje to niech da link do allegro, zobaczę sobie ceny

wpisz sobie najlepiej w wyszukiwarce na allegro: TESTY OWULACYJNE. mozesz sobie porownac ceny. a co do wykresu to jak kto woli. ale mysle ze mozna sie z nich wiele nauczyc. nie koniecznie musisz je robic sobie. ale mozna przeanalizowac pare i juz bedziesz miala jakies porownanie. naprawde polecam

ja właśnie zaczęłam mierzyć tempkę bo ginekolog mi polecił i tez za 2 m-ce się do niego wybieram, jak się nie uda, to zacznę jakieś leczenie na skrócenie cykli.

Kurcze ja juz sie moge sie doczekac kiedy tez zaczne mierzyc ta tempke.. A wlasnie: mierzylyscie o 1 dnnia @ czy dopiero jak sie skonczyla?

ja zaczełam mierzyć od 4 dnia cyklu bo dopiero wtedy dostałam termometr :-/ ale ponoś powinno sie od pierwszego dnia cyklu. tyle że ja sie troche spóznilam. ale to nic. Myśle że to i tak mi już coś powie :-)

Gość bacio80
aaaaaaaaaaaaa, nie moge sie oderwac :) dziewczyny,temperatury nie trzeba mierzyc w pierwszych dniach cyklu, takze pierwsze 3,4 dni mozna sobie darowac :))

Gość bacio80
aaaaaaaaaaaaa, nie moge sie oderwac :) dziewczyny,temperatury nie trzeba mierzyc w pierwszych dniach cyklu, takze pierwsze 3,4 dni mozna sobie darowac :))

Gość bacio80

Uff bacio musze przyznac ze mnie pocieszylas bo jakies to nie higieniczne mi sie wydawalo.. Nie chcialabys zaczernic sobie nicka? przynajmniej nikt nie bedzie nam sie pod ciebie podszywal:)

No to super :) wlacz sobie na rozmowy w toku na tvn ja juz zdazylam sie z mezem poklocic, bo dyskusje mielismy goretsza niz w studio :/