maja85 0 Napisano Grudzień 7, 2007 Mirabelko nie martw sie.Moze to bardzo wczesna ciaza i lekarz nie wykrywa jej jeszcze na usg.Dlatego warto sobie zrobic to badanie krwi i wszystko bedzie jasne.Ja chodze prywatnie do lekarza i cale szczescie ma tez u siebie usg.Dlatego nie musze sluchac opini dwoch lekarzy.Zobaczysz wszystko bedzie ok.A jezeli chodzi o testy to niechce mi sie wierzyc w to zeby byly wadliwe.Musialabys trafic na obydwa zle a to w dzisiejszych czasach wydaje sie mi malo prawdopodobne.Ok zobaczymy.Narazie przez weekend odpocznij sobie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 7, 2007 maja mam nadzieję że masz rację, ide dziś na tą bete i może jakoś wytrzymam do poniedziałku. Oby tylko wyszła pozytywnie. Na usg wyszło mi że moja śluzówka ma 9 mm, zna się ktoś na tym. Nie za mało to? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 7, 2007 najgorsze jest to że tak sie cieszyłam a ten durny lekarz tak mnie zdenerwował, żeby chociaż 1 dobre słowo powiedział - to nie, musiał mnie zdołować. Kretyn- nigdy więcej do niego nie pójde, trudno, bede chodzić prywatnie - jakoś dam rade Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maja85 0 Napisano Grudzień 7, 2007 Mirabelka moze warto jeszcze troche poczekac. http://www.medigo.pl/jobs/drukuj.php?id=1602 to strona na ktorej pisze o fazach cyklu w jakich kobieta znajduje sie przed i po zaplodnieniu.Pisze tez tam o sluzowce szyjki macicy ale nie jest sprecyzowane nic o jej rozmiarach.Poczytaj sobie ale pamietaj za duzo tez nie bierz sobie do serca.Kazdy organizm kobiety w ciazy jest inny.buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 7, 2007 poczytalam sobie co nieco, dzięki maja, szkoda że nic nie pisze o romiarach enometrium. Zastanawiam się czy jak pojadę w środę do gina to tez nie będzie za wcześnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maja85 0 Napisano Grudzień 7, 2007 Wiesz sadze ze jak zajdziesz w srode do lekarza to nawet dobrze.Dowiesz sie czy cos sie zmienilo i porozmawiasz o tym co powiedzieli ci na usg.wazne jest zeby ciaze monitorowac u lekarza jak najwczesniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maja85 0 Napisano Grudzień 7, 2007 ja niestety mam narazie okropne bole w dole brzucha.najlepiej jak siedze i sie nie ruszam.czuje jak by spuchly mi jajniki.mysle ze to przez luteine, ktora biore:( na wywolanie miesiaczki ale mam cicha nadzieje ze niedostane jej w tym miesiacu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 7, 2007 no to chyba pójde w środę do lekarza. Mi jak na razie nic nie dokucza i nie mam żadnych objawów :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowiutka30 0 Napisano Grudzień 7, 2007 witam nowe koleżanki Mirabelka nie martw się na zapas, będzie dobrze:) czekaj spokojnie na wynik testu z krwi, może być tak jak pisze maja, żę ciąża jest wczesna i usg jej nie wykrywa pozatym myśle, żę jeden test może sie mylić ale dwa.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 7, 2007 niektóre dziewczyny mówią że i na bete za wcześnie, że lepiej zaczekać. A wy co myślicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość na betę nei jest nigdy za wcze Napisano Grudzień 7, 2007 śnie, bo normy są i dla kobiet ciężarnych i tych, które nie są w ciaży więc możesz iść i na 100% beta wykaże, który to tydzień:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 7, 2007 pójde dziś po południu na bete, ale jednak boję sie że nie wyjdzie, bo dopiero od 18 dni mam podwyższoną temp więc ta ciąża albo ma 18 dni albo jest młodsza. Beta wykaże to? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowiutka30 0 Napisano Grudzień 7, 2007 znalazłam takie coś tu jest link do stronki gdzie wpisujesz datę ostatniej miesiączki i wychodzi ci kiedy masz dnie płodne , kiedy możesz wykonać test z krwi czy test z moczu http://www.eltern.de/schwangerschaft_geburt/schwanger_werden/fruchtbarkeitskalender.html ponieważ ta stronka jest po niemiecku:D tłumaczenie do legendy Legende: Menstruation, Eisprung, Einnistung, Bluttest, Urintest mestruacja,owulacja,koniec dni plodnych,test z krwi,test z moczu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 7, 2007 zrobiłam sobie to ale nie pokazało mi miesiąca grudnia, tylko na listopadzie się skończyło więc niestety niczego się nie dowiedziałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maja85 0 Napisano Grudzień 7, 2007 nowiutka dziekujemy za podanie tej strony.praktycznie to co wychodzi w jej obliczeniach to samo wyszlo wg moich obliczen. mirabelka idz spokojnie na badanie krwi i wtedy twoje obawy znikna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 7, 2007 no ale już wiem, wpisałam sobie inną datę miesiączki (bo mam długie cykle - dlatego mi nie pokazało grudnia) i test z krwi należy wykonac 7 dni od końca dnia płodnych, czyli ja mogłam go już wykonać w poniedziałek (3 grudnia) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maja85 0 Napisano Grudzień 7, 2007 mirabelka wg moich obliczen to nie jest za wszesnie dla ciebie na test z krwi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 7, 2007 czyli spokojnie mogę pójść dzisiaj? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowiutka30 0 Napisano Grudzień 7, 2007 moim zdaniem powinnaś iść a dla spokoju zrób trzeci test:) z moczu (tylko inny)no chyba trzy testy nie będą się mylić:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 7, 2007 ok. to kupie dziś pre test i zrobie bete Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maja85 0 Napisano Grudzień 7, 2007 daj nam znac mirabelka co test pokazal.mysle ze 3 test sie tez nie bedzie mylil:) a gdzie pozostale dziewczyny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 7, 2007 no niestety odezwe sie dopiero w poniedziałek wiec musicie być cierpliwe :), bo w domu nie mam na razie kompa. Oby ten weekend szybko zleciał. A we wtorek z rana powiem wam co wykazało badanie beta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 7, 2007 a wiecie że ja zaszłam w ciąże identycznie jak moja koleżanka, tylko ona rok temu w listopadzie i urodziła w sierpniu, no i mi też szykuje się poród w sierpniu ale 2008 r. :). Fajnie bo będę miała po jej synku dużo ciuszków :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Grudzień 8, 2007 witam dziewczynki :-) chciałam wczoraj do was zajrzeć ale coś mi forum nie wchodziło :-( a tu u was sie działo. A dziś cisza :-( No ja to mam pecha Mirabelka nic sie nie smutaj i nie denerwuj na zapas. To Ci napewno nie pomoże. Czekaj cierpliwie na wyniki i daj znać jak będą. Niepodobno żeby dwa testy Ci wyszły żle. To jest raczej nie możliwe. Daj znać jak będziesz mogła A u mnie temeraturka rośnie. Ale jakoś wydaje mi się że nic z tego. Takie przeczucie :-( No ale nic. Zobaczymy. Całuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 10, 2007 witajcie dziewczyny, tak jak radziłyście zrobiłam test innej formy i wyszły piękne grube 2 kreski. Zrobiłam też bete ale wyniki dopiero jutro po południu, a ja już nie mogę się doczekać bo chce w końcu powiedzieć rodzicom. No ale jakoś wytrzymam ten jeden dzień :) Do lekarza chyba pójde w przyszły poniedziałek albo środę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia1983 0 Napisano Grudzień 10, 2007 Kurcze Mirabelka ty to musisz w jakijs dziurze mieszkac skoro tyle na bete sie czeka! My tu umieramy z niepewnosci!! :) Ale skoro 3 test wyszedl pozytywny to juz chyba wszystko jasne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Grudzień 10, 2007 witajcie :-) Mirabelka Lusia ma racje. To już niemożliwe ażeby mylił się trzeci test :-/ Może to zbyt wczesna ciąża poprostu. Lusia a jak tam temperatura??? U mnie 8 dzień utrzymuje sie wysoka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 10, 2007 no niestety, gdybym robiła bete dziś to wynik byłby jutro, ale że byłam w piątek to też dopiero jutro. Ale jakoś wytrzymam ten jeden dzień. No i oczywiście skoro 3 testy pozytywne to już na pewno ciąża jest. Do lekarza na usg wybieram się w przyszłą środę i mam nadzieję że coś już zobaczę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Grudzień 10, 2007 Mirabelka a masz już jakieś objawy?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 10, 2007 objawów nie mam wcale, tylko rano muszę zjeść wcześniej śniadanie bo ssie mnie w żołądku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach