fisia** 0 Napisano Grudzień 15, 2007 Witam dziewczyny A może macie ochote dołaczyć do \"ciążowych staranek\" serdecznie zapraszamy.Zerknijcie i same zobaczcie jak jest u nas. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3593703&start=5130 dodam tylko ,ze zaciążanie u nas idzie w ekspresowym temie dlatego nazywamy nasz topik szczęsliwym Pozdrawiam i życze miłego dnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 17, 2007 cześć dziewczyny. Mnie dopadły okropne mdłości, Mam je już od soboty bez przerwy, nawet w nocy. Nie moge sobie z nimi poradzić. Dziś zadzwonie do giny i umówie się na wizytę. Pojadę dziś albo w środę. Chociaż dziś bardziej mi pasuje, a 2 dni nie robi różnicy. Chciałabym już zobaczyć dzieciątko na usg, szkoda że nie ma żadnego lekarstwa na mdłości :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia1983 0 Napisano Grudzień 17, 2007 czesc dziewczynki Maju-- przykro mi z powodu @, ja wiem xe to okropne rozczarowanie, zapewne tez niebawem dostane tyle ze jestem nastawiona na to,ale jak to natalka napisala, staranka tez sa przyjemne nie?:) Mirabelko, no niestety kobiety w ciazy miewaja mdlosci, musisz sie przygotowac ze moze to troszku potrwac, ale trzymaj sie dzielnie i napisz co u gina jak wrocisz. Natalko a jak twoje tempki? wciaz w gore? Kiedy testujesz? pewnie juz nie mozesz sie doczekac co? fisia** jesli chodzi to raczej podziekuje, za duzo czytania do nadrobienia :) zreszta u nas i tak jest najfajniej i na naszym topiku tez sie w ciaze zachodzi :) a u mnie dalej magia, tempka niziutka sluz plodny i standardowo mnostwo pracy... Ehh...trzymajcie sie kochane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 17, 2007 Maju nie przejmuj się @, skoro to pierwszy cykle starań. Statystycznie kobieta zachodzi w ciąże za 4 razem :) (mi jakoś wyjątkowo udało się za 3 :) ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maja85 0 Napisano Grudzień 17, 2007 hej dziewczyny.po czesci tez bylam troche nastawiona na to ze za 1 razem moze sie nie udac.ale moze nowy rok i sylwester:)przyniesie cos dobrego.mirabelko na mdlosci to podobno dobry jest suchy rogalik z herbata ale przed wstaniem z lozka czyli najlepiej jakby ci go maz podal:)natalko trzymam kciuki zeby sie udalo no i czekamy do konca tygodnia na dobre wiesci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 17, 2007 no właśnie wiem, że trzeba zjeść przed wstaniem z łóżka, ale jak ja mam sobie radzić skoro mdli mnie bez przerwy. No nic jakoś muszę przetrwać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Grudzień 17, 2007 witajcie :-) Mirabelko doskonale Cie rozumiem. Mam teraz to samo. I sama nie wiem co mam zrobic. ja ostatnio mam czesto mdłości przed @ i trwaja nawet tydzien czasem. w sobote myslalam ze umre. Bałam sie nawet do sklepu isc. Myslalam ze zwymiotuje zaraz. Wczoraj bylo ok. A dzis znow mnie zbudzil straszny bol brzucha i mdlosci. wiem jakie to okropne a jak dojda do tego wymioty to juz w ogole. Ale w ciazy to trwa ponoc przewaznie 3 miesiace nie dluzej. Lusiu chyba najlepiej jak pojdziesz do gina to pokaz mu ten twoj wykres. A jak dlugie masz cykle? U mnie dziś temperaturka wciaz rosnie. Czyli to już 15 dzien jest podwyzszona. No a jesli ta wstretna @ sie nie przywlecze to test zrobie w czwartek lub jak wytrzymam to w piatek. Maja grunt to dobre nastawoenie. To twoj pierwszy cykl. Ja pierwszegfo chyba byłam najbardziej rozczarowana. Myslalam ze to jest takie proste. A teraz to juz to lepiej przyjmuje. Chodz rozczarowanie jest. Ale nie mamy sie narazie czym denerwowac. Trzeba wirzyc ze sie uda. I mysle ze powinnysmy bardziej wyluzowac. Chodz to trudne :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 17, 2007 Natalia super że temp ci się utrzymuje, 15 dni to na prawdę sporo i po cichutku można mieć nadzieję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia1983 0 Napisano Grudzień 17, 2007 Natalko tez planuje tak zrobic zeby wziac wykresik do gina i jej pokazac. Moze w ten sposob wymusze na niej jakies badanka. Najgorsze jest to ze wybiore sie dpoiero po nowym roku bo wczesniej niestety nie dam rady!! Dzis jest moj 20dc a najwyzsza tempke mialam 10dc (36,65) Ale u ciebie ta rosnaca tempka to pieknie, jestesmy na dobrej drodze do nastepnej wlascicielki 2 kreseczek na tescie:) Trzymam kciuki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Grudzień 17, 2007 no własnie 15 dni to juz sporo. Też mnie to dziwi że juz tak dlugo sie utrzymuje. Oby tylko ta wstretna @ sie nie przywlokla. I tempka niech rosnie jeszcze :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 17, 2007 a ja sobie czytam i czytam, i prawie wszędzie piszą że ginekolog liczy ciąże od dnia ostatniej miesiączki. Ciekawe jak mi policzy. Jak od miesiączki to już 8 tydzień, jak od zapłodnienia to 4-5 tydzień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Grudzień 17, 2007 a to pierwsze słysze. Nigdy na ten temat nie myslalam. Dlatego nie wiem jak to jest. A kiedy wizyta u gina? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 17, 2007 dziś ide do lekarza. Miałam zamiar w środę ale mają mi przywieźć krzesła, więc środa odpada, a ta ginekolog przyjmuje tylk ow środy i poniedziałki, więc jadę dziś. Moja koleżanka z pracy też jedzie dziś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Grudzień 17, 2007 no to super. Czekamy tu jutro na sprawozdanie. :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 17, 2007 ok, napiszę co mi powiedziała. Próbowałam się tam do niej dodzwonić, ale nie odbiera telefonu. Jadę pierwszy raz do niej, a koleżanka mówiła, że nie trzeba się rejestrować, tylko przyjechać i zająć kolejkę, bo ona przyjmuje do ostatniej pacjentki, no więc wybieram sie w ciemno i zobaczymy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 18, 2007 wczoraj na wizycie widziałam swoją maleńką kropeczkę, ma 2,7 mm i widziałam jak bije jej serduszko. Usg określiło wiek na 5-6 tydzień i poród na 16 sierpnia ale lekarka powiedziała że to tylko tak wstępnie bo ciąża jest jeszcze mała i przy następnej wizycie będzie już dokładniej. Następna wizyta za miesiąc, czyli będzie już gdzieś tak 9-10 tydzień, więc na pewno zobaczę już więcej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zadymiara Napisano Grudzień 18, 2007 witam cie wy tez sie staramy o mala pocieche ale sa trudnosci wiec lekarz ginekolog mi zapisal luteine 50 to sa tabletki formonalne i zobaczymy za pare dni czy nam sie udalo czy nie.i nie mysl z mezem o dzidzi kochajcie sie do woli i sama zobaczysz ze wam sie uda.powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Grudzień 18, 2007 witam Mirabelko no to to sie liczy od zaplodnienia? Gdzie sie podziala reszta dziewczyn :-/? Ale musze sie tez pochwalic. U mnie dzis 16 dzien podwyzszonej. Trzymajcie mocno kciuki azeby jutro nie spadła Teścik już mam kupiony. Tyle że mam problem. Wysłałam tego majego wczoraj po test i napisa,łam mu na kartce dokladnie co ma mi kupic a jak tego niebedzie to nic. I wiecie co. Oczywiscie kupil to co mu Pani w aptece powiedziała :-( Jakis signa-test płytkowy Słyszałyscie o takim? Nie wiem czy moge zrobic go przed terminem @ :-( Na ulotce tego g... nic nie pisze.Test jest o czułości 25mIU/ml. Co myślicie moge go zrobic w czwartek czy niebardzo :-/? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 18, 2007 jeśli w czwartek już będziesz po terminie (albo jest to twój dzień spodziewanego okresu) to możesz go zrobić. Ja o takim teście nic nie słyszałam, ale to nie znaczy że jest zły. Mój tydzień ciąży liczyło mi usg, wg wielkości dziecka, dlatego że mam za długie cykle by liczyć od okresu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Grudzień 18, 2007 no wlasnie @ powinnam dostac w sobote :-/ a raczej nie wytrzymam tak dlugo:-/ chyba ze sobie kupie dzis test o czułosci 10mlU/ml. sama juz nie wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 18, 2007 jeśli okres masz dostać w sobote to ja bym poczekała jednak do tej soboty. Bo jeśli test w czwartek nie wyjdzie, to i tak będziesz go chciała powtórzyć w sobote i tylko stracisz kase Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maja85 0 Napisano Grudzień 18, 2007 hej dziewczyny.bardzo bym chciala z wami pogadac dzisiaj ale chyba przed swietam bede do was coraz rzadziej zagladac.mam strasznie duzo roboty w pracy.natalko trzymam kciuki za temp.witam nowa kolezanke.mirabelko teraz to sie juz pokulaja miesiace i tylko patrzec jak brzuszek bedzie rosl.pozdrawiam was! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 18, 2007 chciałabym żeby ten czas szybciutko zleciał i już mdłości mnie nie męczyły, nigdy nie myślałam że mogą trwać bez przerwy i być takie uciążliwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Grudzień 18, 2007 no takie sa uroki. Ale da sie napewno przezyc. Mysl ze nosisz w sobie swoje malenstwo napewno jest cudowna. Zobaczysz jeszcze troszke a juz bedziesz je przytulac. Ani sie nie obejrzysz :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 18, 2007 Dziś zamierzamy powiedzieć o dzidziusiu bratu męża i jego żonie, bo przychodzą do nas, a wczoraj już dzwoniam do kuzynki, która ma małe bliźniaki :). Zapomniałam powiedzieć, że ginekolog mówiła mi że moja macica się jeszcze nie powiększa, ale że to normalne bo to wczesna ciąża. Mam nadzieję że wszystko jest ok, bo w końcu widziałam jak serduszko bije Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia1983 0 Napisano Grudzień 18, 2007 czesc dziewczynki, wpadam tylko zeby sie przywitac i lece dalej do roboty. Podobnie jak maja mam mnostwo pracy przed swietami. Trzymajcie sie kochane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 19, 2007 cześć dziewczyny u mnie w pracy stoi już ładna choinka, którą sama wczoraj ubierałam. Pięknie wygląda oświetlona lampkami. Świątecznie się zrobiło a mi i tak niedobrze, a wczoraj miałam ogromną ochotę na coca colę, normalnie marzy mi się taka zimna, że chyba dziś sobie kupię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia1983 0 Napisano Grudzień 19, 2007 ojj co tu dzis tak pusto?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 20, 2007 cześć!!! Rzeczywiście przed świętami coś pusto na naszym topicu. Ja tam na razie nic nie przygotowuje. Dziś idę tylko na zakupy. W sobote sprzątam i robie rybe po grecku. Potem upieke ciasto i zrobie jeszcze 2 sałatki. Krokiety i bigos już mam. Poza tym na wigilię idziemy do mamy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabelka1 0 Napisano Grudzień 20, 2007 wcozraj miałam ogromną ochotę na colę i musiałam sobie kupić, a dziś chce mi się zupki chińskiej i też sobie kupiłam i będę wcinać w pracy. A mdłości jak były tak są i chyba nigdzie się nie wybierają :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach