Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serwantka

Upadek

Polecane posty

Gość serwantka

Jestem 28 - letnią kobietą, która postawiła na karierę, od paru miesięcy spotykam się z pewnym mężczyzną, właściwie nie wiem czy czuję do niego coś więcej, niż tylko pociąg fizyczny. Dzisiaj robiłam test ciążowy, pojawiły się dwie kreseczki. Nie jestem gotowa na bycie matką, zresztą On też. Jestem w stanie psychicznego rozdarcia, nagle wszystko się zawaliło.

Witam Cię, tylko spokojnie. Stoisz przed bardzo ważnym wyborem O ILE bierzesz pod uwagę tzw. \"wywołanie miesiączki\". Jeżeli nie jesteś pewna swojego mężczyzny to na pewno nie będzie dobrze decydować się na legalizację Waszego związku w przypadku, gdy zdecydujesz się urodzić. Nie znam Waszych relacji i nie chcę czegokolwiek sugerować. Od siebie mogę Ci napisać tylko tyle: dziecko to błogosławieństwo ale i wielka odpowiedzialność. Nie zniknie gdy będziesz chciała sobie poszaleć, będzie zawsze gdy jest dobrze i gdy jest źle. Na szczęście większość nas MAM, ma w sobie bardzo wiele sił i miłości. Ja doskonale łączę karerę z obowiązkami mamy :). Jestem pedagogiem, muzykiem sesyjnym, prowadzę z mężem przedsiębiorstwo zatrudniające 20 osób. NAPRAWDĘ da się. Pamiętaj, że my, kobiety mamy niesamowitą zdolność do organizacji czasu pracy i czasu wolnego. Obyś znalazła najlepszą drogę dla siebie w całej tej sytuacji. Powodzenia :)

Gość eksperymentka
Dziecko nie musi Ci zaraz kariery zniszczyc, to kwestia dobrej organizacji- przydalaby sie dobra babcia kariera nie zastapi Ci milosci- bezinteresownej dziecka i do dziecka- pewnie nie doswiadczylas jeszcze milosci moze tylko obawiasz sie ze nie jestes gotowa do macierzynswa? 28 lat hm.. to kiedy bedziesz gotowa? wtedy mozesz juz nie dostac takiej szansy, plodnosc spada z wiekiem a po ewentualnej aborcji takze pojawiaja sie czasem komplikacje przemysl to sobie dokladnie

Gość eksperymentka
jako przykald podam ze swoje 1 dziecko urodzilam na studiach- nie przerywajac ich, a na dodatek nawet wykarmilam je piersia, byla to ciaza niezaplanowana, uwielbiam to dziecko, bylam wtedy duzo mlodsza od Ciebie i dalam rade