Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam długie włosy

Fryzury na codzień dla osób z długimi włosami

Polecane posty

Gość mam długie włosy

Witam wszystkich, mam długie, niezbyt grube włosy. Są zniszczone codzienną stylizacją i farbowaniem, rozpoczęłam kurację wzmacniającą włosy dlatego też jestem zmuszona zrezygnować na jakiś czas z używania prostownicy i lokówki. Mam już dość codziennego czesania włosów w koński ogon. Brak mi pomysłów, jestem znudzona wciąż tą samą fryzurą. Jeżeli macie jakieś ciekawe pomysły na uczesanie które można nosić na codzień to proszę o pomoc :)

Gość belbel
a wystarczy wpisać w google: fryzury z długich włosów i masz! :D

Gość mam długie włosy
tak tak, tylko że znajduję mnóstwo zdjęć, na wszystkich są modelki z napuszonymi fryzurami wystylizowanymi przez profesjonalistów i właśnie za pomocą lokówek, prostownic itd. a ja chciałabym uzyskać poradę od forumowiczek, które daną fryzurę noszą często, jest łatwa do wykonania i w ogóle ... :)

Gość niebieskoooookaa22
jakbym miała długie włosy, to na codzień

Gość niebieskoooookaa22
to na codzień :P robiłabym warkoczyki ala Pocahonthas :D np. :) czy wakropcz dobierany czy "zwykły", można po bokach skręcić włosy (te z przodu) i je upiąć wsuwkami albo jeżeli ci się trochę falują, to na mokro wgnieśc pianke do włosów... no chyba, ze kuracja wzmacniająca nie obejmują pianki ;)

Gość mead
Pierwsza zasada: zostaw w spokoju lokówkę i prostownicę. Naprawdę, dziewczyny, NA ODLEGłOŚĆ widać te wasze poprostowane, a w zasadzie sterczące jak badyle włosy ze zniszonymi końcówkami. I po co to? Włosy naturalnie falowane też są piękne. Naprawdę, co za idiotyczna moda na oszpecanie się i niszczenie włosów.

Gość mam długie włosy
pianka może być ;) fale to bardzo dobry pomysł, zresztą warkocz dobierany też :D właśnie o tego typu podpowiedzi mi chodzi

Gość mead
Poza tym masz przecież do wyboru tyle rodzajów KOKÓW.

Gość niebieskoooookaa22
:) aha ;) jest takie coś plastikowe z dziurką w środku(na takim patyczku plastikowym, zapomniałam jak się nazywa ale w sklepach kosmetycznych powinno być) :P do któej wkłąda się koński ogon i wyciąga spod spodu i jest taka ciekawa fryzura :) można też zrobić takie coś nie tylko z tyłu włosów, ale też i z boku tak nizej i efekt bardzo fajny

hej ja mam półdługie, ale znalazłam ładną fryzurę. 1. przedziałek na boku 2.dwie spinki, to juz musisz sama dobrac tak zeby sie trzymały 4. i od dołu, za każdym uchem podciągasz włosy do góry i podpinasz spinkami Prosta a wygląda super i włosy rozpuszczone a nie przeszkadzaja w niczym pozdrawiam asia

Gość niebieskoooookaa22
no! to ja i o tym pisałam, tyle że można te włosy po bokach za uszami, skręcić i dopeiro wtedy upiąć wsuwkami i też jest ok.

Gość wegrherhr
może jeszcze jakieś pomysły ? :>

Gość proponuję nawinąć wilgotne
włosy na bardzo grube wałki, poczekać aż wyschną (to zajmie pewnie ze 2 h więc można je podsuszyć suszarką - bez przesady, kilka minut suszenia nie wyrządzi aż takiej szkody) i fryzura jak z żurnala :)

Gość St;)
Rozczesywac zawsze trzeba ale w mocny kucyk do spania czy nawet na codzien tez szkodi poniewaz cebulki wlosow sie oslabjaja a jak jeszcze robimy stylizacje np.prostownica to wypada ich 2 razy wiencej takze nie tylko prostownica szkodzi

Gość gość
najlepiej pojsc do fryzjera i zapytac jakie upiecia sa teraz modne i co robic zeby wlosy nie opadaly nie puszyly sie i zeby ciagle nie poprawiać (jak np z kokiem) ja chodze tu www.cortedelsole.pl i dowiedzialam sie o kilka cennych wskazowkach :)