Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

timka

Oddawanie krwi

Polecane posty

Hej! Oddajecie krew? Zachęcam wszystkie, które do tej pory się tego bały. Nie chcę opowiadać o szczytnym celu itd. Chcę tylko powiedzieć, że to nie jest wcale straszne. Wręcz przeciwnie, można z lekarzem zażartować, potem z pielęgniarkami, czasem piłeczkę dadzą do pobawienia się (w dłoń). Nie oddaje krwi często. Mam 23 lata, oddałam chyba 5 razy. Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem. pozdrawiam asia

Gość Alinka87
ja oddawałam ale potem jak miałam wypadek i była mi potrzebna to trzeba było zapłacić bo inaczej by się nie znalazła :o

hej, nie wiem podejrzewam, że nie. Kiedyś miałam pryszcza w okolicy ust i lekarz stwierdził, że nie mogę krwi. asia

No tak ale nie moglas oddac tylko wtedy kiedy mialas tego pryszcza. Ja objawy azs nie mam stale, wiec moze moglabym oddac wtedy gdy ich nie ma?

Gość dorotka_33
o, ja na uczelni należę do AZS :D

tak, nie mogłam oddać tylko wtedy, bo ten pryszcz mógł być objawem tego że organizm walczy z jakimiś bakteriami. Nie jestem lekarzem, nie wiem jakie są powody powstawiania tego zapalenia skóry. Radzę Ci pójść albo zadzwonić do najbliższego Punktu Krwiodawstwa i zapytać. pozdrawiam Cię serdecznie

Chyba bede musiala tak zrobic, bo do konca zycia bede sie zastanawiala czy moge oddac krew czy nie. A chcialabym... Dzieki za pozdrowienia i nawzajem :)

zamierzam oddać w krew w nadchodzącym tygodniu po raz pierwszy:) trzymajcie kciuki żebym dała radę i nie padła tam;):D

Gość dorkaaaaaa
a czy chorując na refluks żołądkowo przełykowy i na tachykardie zatokową mogę oddawać krew? Obecnie nie mam żadnych objawów tych chorób ale czasami one nawracają.

Gość megaaaaaaaa
dzisiaj pędzę oddać krew!!!!!!!!!!

ja kiedys mialam najszczersze checi oby oddac krew, jednak gdy juz wszyscy czekalismy w kolejce w punkcie krwiodawstwa, powiedziano mi ze trzeba wazyc co najmniej 50 kg a mi duzo brakuje do tej wagi

I jak bylo megaaaaa? Przypomnialo mi sie cos smiesznego. Gdy po raz pierwszy szlam oddac krew poszlam bez zjedzenia sniadania, bo myslalam, ze tak trzeba (tak jak pobieraja do badan). Dopiero pielegniarka mnie uswiadomila, wyciagnelam kanapki, dostalam kawe i wszystko bylo dobrze:) Jak u Was z cisnieniem? Ja czasem po oddaniu krwi, gdy leze na leznace dostaje kropelki na cisnienie, bo w glowce zaczyna mi sie krecic. Przypominam studentom o Wampiradzie na uczelniach! pozdrawiam asia

Gość ja nie oddaję bo moja krew
się do tego nie nadaje:O Nie jestem zdrową osobą... Ale oddawanie krwi wcale nie jest straszne!:O Nie wiem, co w tym strasznego. A jeszcze przed oddaniem krwi za darmo robią kompleksowe badania;) Za to krew regularnie co 3 miesiące oddaje mój facet. Ostatnio przy rutynowych badaniach dowiedział się, że może mieć raka:(