Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcacazmiany

poleccie dobra farbe do mebli ale nie drewnianych tylko z plyty

Polecane posty

Gość chcacazmiany

Gość poradaza ci w castoramie
albo w praktikerze, a na puszkach sa dodatkowo opisy. Akryl jest niezly, bo szybko schnie.Maluj waleczkiem

Gość chcacazmiany
taka le do praktikera mam daleko kupie u siebie w jakims sklepie ale boje sie ze mi nie doradza wiec wole juz miec cos wybranego co chce kupic

Gość poradaza ci w castoramie
to poszukaj w internecie, np wekdz na strone muratora,tam jest forum z pytaniami. Najpierw wybierz kolor a potem idz do sklepu z farbami i dokladnie przestudiuj opisy na puszkach. Do plyt nadaje sue raczej wszytko to , co i do drewana. Musisz sama zdecydowac, czy chcesz mat , czy polysk, Czasem sprzedaja tez mal;utkie opakowania na probe. Jesli plyta mioala polysk, musisz ja zmatowic papierem sciernym

Gość chcacazmiany
dzieki :-)

Gość a moze sa osoby
ktore maja jakies doswiadczenia z malowaniem mebli i moga sie tym podzielic podac konkretne nazwy farb??

ja płyte w kuchni malowałam zwykłą olejną wcześniej mialam akrylem, ale po roku zaczęła odłazić jak folia - ściągnęłam i pomalowałam zwykła olejną, trzyma sie dobrze :)

Gość a moze sa osoby
ale ja chce pomalowac cale meble w pokoju wiec olejna do mebli pokojowych chyba za bardzo sie nie nadaje

no nie... a może okleisz tapetą samoprzylepną? Teraz jest dużo różnych kolorów i wzorów tylko trzeba uważać, żeby nie zarysować takiej tapety, np. nie nadaje się na stół za bardzo i trzeba uważać przy przesuwaniu np. telewizora

Gość chcacazmiany
myslalam o takiej okleinie do mebli ale to wychodzi drozej niz farba okleic cala mebloscianke pojedyncza szafke to jeszcze ale cala mebloscianke to nawet trudno okleic

no tak, wychodzi drożej i roboty dużo, ale z malowaniem też - wszystko musisz rozkręcić, półki powyjmować, dzrwiczki pozdejmować... śmierdzi w chałupie tą farbą ale na pewno szybciej i łatwiej niż okleić, masz rację

Gość chcacazmiany
ale podobno farba akrylowa nie smierdzi. ktos mi polecil farbe lateksowo-akrylowa firmy beckers.

Gość chcacazmiany
a czy ktos stosowal farbe akrylowa Everal AQUA z tikkurily? kurcze jest cale mnostwo tych farb nie wiem co wybrac zeby bylo trwale i ladnie wygladalo