Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazne pytanie

miesiaczka w ciazy

Polecane posty

Gość wazne pytanie

czesc spoznial mi sie okres zrobilam test i wyszedl pozytywny a teraz po okolo poltorej tygodnia dostalam okres taki jak zawsze w zwiazku z tym moje pytanie czy to mozliwe ze test sie pomylil? albo czy mozliwe aby byc w ciazy i miec normalny okres tylko spozniony o ponad tydzien?

Gość nie niestety ale test się
nie pomylił:( byłaś w ciąży, ale poroniłaś samoistnie, przykro mi:(

Gość moglo dojsc do samoistnego
poronienia, to sie czesto zdarza, gdy plod mialby miec jakies wady wrodzone uniemozliwiajace zycie to organizm sam "wydala" taki zarodek. a druga mozliwosc to to ze jednak jestes w ciazy, czesc kobiet ma miesiaczke w ciazy, nawet do 4 miesiaca. zrob jeszcze jeden test no i idz do ginekologa, dziwie sie ze jeszcze nie bylas...

Gość moja kolezanka miala okres
do 3ciego miesiaca ciazy. zdarza sie

Gość wazne pytanie
tego sie obawialam tylko co teraz powinnam zrobic bardzo chce miec dziecko ile powinnismy odczekac z dalszymi staraniami? Najgorsze ze moja lekarka teraz pojechala na urlop i nie moge sie nawet jej poradzic :(

Gość moze wcale nie poronilas
idz zrob test. no i pomysl o pojsciu do innego ginekologa dopoki nie wroci twoja pani doktor. a moze masz do niej telefon to zadzwon, przepros to wyjatkowa sytuacja, moze cie skieruje do jakiejs swojej znajomej ginegolog do ktorej ma zaufanie.

to idz do innego lekarza okres w ciazy wcale nie musi od razu oznaczac poronienia

Miałam podobną sytuację :) Zrobiłam test ciążowy który wyszedł pozytywnie a na drugi dzień dostałam okres. Lekarz kazał zrobić test z krwi na obecność ciąży i ten test wyszedł negatywnie :o Po tym lekarz stwierdził, że musiało dojść do wczesnego poronienia ... ale po 2 tygodniach zaczęły rosnąć mi piersi przy czym bardzo bolały więc zrobiłam test z krwi po raz drugi i wyszło że jestem w 6 tygodniu ciąży :) co potem lekarz potwierdził po zrobieniu USG :) Za 4 dni moja córcia skończy 8 miesięcy :) Natomiast moja ciocia miała okres przez 4 miesiące ciąży ... jak nie dostała w końcu okresu to poszła do lekarza i okazało się że jest już prawie w 5 miesiącu ciąży :)

to idź do innego lekarza, sprawdź koniecznie czy macica sama oczyściła się, bo to bardzo ważne

i uszy do gory, wiem ze to brzmi okropnie ale to sie dosc czesto zdarza, czasem nawet o tym nie wiemy.

Gość wazne pytanie
tak jak radzicie zrobie test tylko kiedy czy teraz wyjdzie wiarygodny? wiecie jak tylko zobaczylam ten okres to od razu zalalam sie lzami moze kupie dzis test zrobie jutro rano i jutro pojde do jakiegos innego lekarza

do lekarza idź jak najszybciej, to najważniejsze:) najlepiej z ginem zdecydujcie co dalej - beta czy test domowy

oczywiście jeśli wykluczy poronienie

na logike to jak jestes to powinien wykazac i teraz. w sumie to nie wiem kiedy lepiej. koniecznie idz do lekarza, bedziesz wiedziala na 100%.

Gość wazne pytanie
dziekuje wam bardzo za odpowiedzi podtrzymaly mnie troche na duchu Udalo mi sie dodzwonic do lekarki podala mi numer do innej Wiecie jestem przerazona bo niedawno przeprowadzilam sie do innego miasta tutaj nikogo nie znam zwlaszcza lekarzy nie mam pojecia gdzie sie udac a najgorzej ze z ginekologami moja kumpela (jedyna osoba ktora tutaj znam) miala takie przeboje ze leczyli ja na cycty na jajnikach podawali antybiotyki chcieli robic operacje a jak pojechala do swojej lekarki (bo ona tez mieszka tu od jakiegos roku) to sie okazalo ze jest w ciazy Tak to pewnie juz dawno bym leciala do jakiegos lekarza tylko strach ze mi bardziej zaszkodzi niz pomoze jest silniejszy ide dzwonic zobacze co powie tamta babka

napisz co i jak, gdy wrocisz od gina:) powodzenia:)

Gość wazne pytanie
udalo mi sie dodzwonic do tamtej babki umowilam sie jutro na popoludniu tylko czy to nie zapozno w sumie to teraz juz mysle ze nie ma roznicy w czasie tylko tak sie zastanawiam moze moglam zaczekac az mi sie ten okres skonczy no bo i tak chyba mnie nie bedzie badala przy okresie kurcze nie wiem juz co myslec nigdy nie bylam w podobnej sytuacji chyba mnie to z leksza przeroslo Myslicie ze bedzie mi robila kazania ze od razu nie poszlam do jakiegos lekarza boje sie ze sie przy niej porycze :(

wazne pytanie ... mi lekarz wtedy zrobił USG dopochwowe mimo krwawienia.

Gość wazne pytanie
strasznie sie boje nawet nie macie pojecia jak bardzo :( dziekuje wam za odpowiedzi naprawde bardzo mi pomogly i daly iskierke nadziei ze jeszcze nie wszystko stracone

to nie ma nic do rzeczy ja zaraz jak zaczęłam krwawić (rano) pojechałam do gina, a lało się ze mnie okropnie:O nie zwlekaj tylko idź jak najszybciej się da:)

Gość wazne pytanie
umowilam sie na jutro mysle ze to juz i tak nic nie zmieni okres przyszedl wczoraj no i moze faktycznie to zbagatelizowalam bo pomyslalam sobie ze to tylko okres tyle tylko ze spozniony teraz juz wiem ze zle zrobilam ale coz czlowiek uczy sie na bledach jestem zrozpaczona ale jakos musze sobie z tym poradzic

sporbuj sie nie zadreczac. jak pisalam wiele kobiet przez to przechodzi. dasz rade i ty. poszukaj inforamcji na stronie m jak mama. w jednym z ostatnich numerow bylo cos na ten temat. no i super ze jednak sie umowilas do ginekologa. i przeciez ona wie ze krwawisz. a jak nie to wie ze czasem badanie jest potrzebne w trakcie. duze jest to krwawienie? moze ten okres jest inny niz zwykle? moja kolezanke bardzo bolal brzuch w dniu w ktorym powinna miec okres jak zaszla w ciaze.

nie martw się niepotrzebnie na zapas:) będzie dobrze:)

Gość wazne pytanie
ja okres powinnam dostac poltora tygodnia temu i wtedy nic nie bylo ani kropelki nawet zadnego plamienia a w nocy teraz z soboty na niedziele zacza mnie pobolewac brzuch tak jak na okres no i wczoraj sie pojawil wszystko tak jak przy zwyklym okresie wiec dlatego tez potraktowalam to jak najzwyklejszy okres teraz pluje sobie w twarz ze nie pojechalam do jakiegos lekarza no ale coz czasu juz nie cofne

Gość to sem ja
POCZEKAJ AZ SKONCZY SIE OKRES I ZROB TEST JEST NADZIEJA:) NIE STRESUJ SIE NA ZPAS BO TO NIC NIE DA.