Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skąpana w słońcu

Dziecko z Gwałtu!!!!

Polecane posty

mialo byc ,,mazurski chlop z kaszub\'\' do mazurski chlop z kaszub---> piszesz,,to jest dobre,urodzic cos z przypadku,poniewaz dziedziczenie ma swoje prawa\'\' wlasnie pokazujesz co ty,,odziedziczyles\'\';-)

mazurski chlopak z kaszub moze to nie dziedziczenie tylko cecha,,nabyta\'\'-ze latwo ci przychodzi krytykowanie innych;-) i mowienie tak,jakbys ty nigdy nie popelnial bledow;-)

Gość dziwny jest ten świat
kobieta przecież może się wybronić z gwałtu jeżeli bardzo chce. może też wziązc tabletkę która jest błyskawiczna i 100 % pewna. dziecko które w genach ma kryminalistę to niekoniecznie dno ale...:( można wiele.... ale jak ktoś woli cierpieć całe życie to tylko współczuć.

Gość ewuchna
Dzieci rodzą się dobre, to tylko dorośli powodują,że zostają kryminalistami lub kretynami ( patrz dorosły chłopak z mazur) Podziwiam kobiety, które maja siłę urodzić dziecko z gwałtu. Niektórzy myślą,że najlepiej usunąć i pozbyć się problemu. A to przecież też człowiek. Jestem pewna, że przy niewielkiej pomocy psychologa można to dziecko bardzo pokochać.Pewnie, że każdy by chciał aby poczęcie dziecka było świętem, ale nie zawsze tak może być Nie pieprzcie mi o uczuciu w pierwszym trymestrze ciąży kiedy chodzi o istnienie lub NIE ISTNIENIE CZŁOWIEKA.

Gość ewuchna
Oczywiście chodziło mi o mazurskiego chłopaka z kaszub (jak mogłam się tak pomylić-dorosły wcale do ciebie nie pasuje)

Gość chyba bez znaczenia
geny maja bardzo duze znaczenie... Oczywiscie inne czynniki wplywaja rowniez. Ale o genach nie nalezy zapominac...

badani pokazują, że geny to czynnik decydujący wezmy np. pod uwagę bliznięta rozdzielone po urodzeniu, ktore zachowuję, ubierają się tak samo, dokonują takich samych wyborów ale nie można bagatelizować roli wychowania wychowanie dzieck to w kazdym przypadku ciężka praca gdyby tylko i wyłącznie geny miały znaczenie to nie byłoby np, przestępców z tzw \"dobrych domów\" nikt pewnie nie adoptowałby dzieci z domu dziecka w obawie przed genami itd moim zdaniem więc stounek genów do wychowanie to jakieś 60/40

Gość chyba bez znaczenia
totez nigdzie nie napisalam, ze TYLKO geny ;)

Gość chyba bez znaczenia
to tez - mialo byc :P

geny mają niewielkie znaczenie, decydujące jest otoczenie-wychowanie, normy społeczne, itd. Np. przyzwolenie społeczne na pewne zachowania powoduje że większość się właśnie tak zachowuje (patrz np. wręczanie łapówek lekarzom)

do Haris - im bardziej kobieta jest traktowana przedmiotowo tym większe przyzwolenie na gwałt. przykładowo w Polsce dużo facet za gwałt dostaje? kara powinna być moim zdaniem porównywalna jak za napaść z uszkodzeniem ciała

Gość nic nowego...... gdyby......
tatuś w przyszłości przyszedł w odwiedziny do dziecka :( pożyczyć jakieś pieniądze i po małe co nieco :(

ewuchna napisalem ze tylko XIX wieku myslano tabula rasa czyli biala tablica, i chyba jestes jeszcze w XIX wieku. Czy w przypadku kazdego gwaltu jest ciaza? Oczywiscie nawiedzone kobiety beda sie upieraly ze kazde zycie itd

ewuchna jestes pomaranczowa wiec u ciebie z odwaga nie za bardzo, jestem Polakiem i na Krecie nigdy nie bylem, a kryminal znam z opwiesci i filmow, wiec troche przybastuj w swoich sadach niemilych dla mnie

Gość nic nowego...... gdyby......
ponieważ moja sąsiadka nie mogła długo uwolnić się od prześladowania pijaka który zrobił jej dziecko.poszedł na 5 lat do pudła a jak wyszedł to zaczynały się od nowa problemy.nie było nakazu żeby się nie zbliżał bo to nie Ameryka.często wywalał drzwi jak nie chciała otworzyć.bił,krzyczał ubliżał,kilka krotnie zmusił do stosunku.do dziś przychodzi ale do już dorosłego dziecka które mieszka w tym mieszkaniu.kobieta wyjechała za granicę i tam ułożyła sobie życie z kimś innym.osobiście jest bardzo fajny dowcipny i życzliwy,nie do poznania.smutne do czego morze doprowadzić alkohol i pożądanie :(

Gość Panika o prawie nic wielkiego
Nic wielkiego :o tyle kobiet jest gwałconych nawet przez własnych mężów. Tylko takie podejście może pomóc osobom zgwałconym ;) A takie pisanie " jak możecie to takie straszne " tylko dołuje ;)

Gość na cafe jest kilka chorych
umysłów niestety :o

Gość jesli zostala podana
pigulka gwaltu po , ktorej wiadomo ze ciaza w 100% bedzie patologiczna , wiec darujcie sobie ten chory humanitaryzm

A ja życzę autorce sił by wychowywać to dziecko...Zeby po paru latach nie stwierdziła, że żałuje swojej odważnej decyzji.

Gość zainteresowana9999
po pierwsze te osoby które zzdecydowały sie na poród po gwałcie mają naprawdę mocne nerwy i dla nich szacunek ogromny. to są prawdziwe kobiety, które nie łamią sie mimo traumatycznych zdarzen. generalnie pisze prace na studiach na temat przemocy na tle seksualnym...i wiem, ze to zabrzmi dosć dziwnie ale jesli któras z Was pomogłaby mi w tym i udzieliła kilku odpowiedzi na pewne pytania byłaby wdzieczna dozgonnie. wiem że nielatwo o tym mówic..... dlatego rozumiem jesli nikt nie wyrazi chęci... jednak jesli nie boicie sie o tym pisac na forum, mozecie napisac do mnie na maila. z podziwem i pozdrowieniami

Gość skrzywdzona16
A ja to co? Ja mam tylko 16 lat Ten popap....... zmarnował mi życie :(

Gość sama8
europejczyku ,napisz coś o sobie więcej,pozdrawiam