Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skąpana w słońcu

Dziecko z Gwałtu!!!!

Polecane posty

Gość halo europejczyku

dla "sama8" dla "halo europejczyku" dlaczego zamiast pisac TUTAJ, nie pisaliscie na moj adres emailowy? prawie przypadkowo znalazlem te 2 posty, i dopiero dzis... wiec jesli zainteresowane, zapraszam na emial Samotny Europejczyk

Gość Nigdy nie urodziłabym dziecka
z gwałtu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Madathim
"Nigdy nie urodziłabym dziecka z gwałtu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" - ja też nie. Przeżyłam to z różnych perspektyw- i jako ofiara, i jako "owoc" :( Nie miałabym żalu do mojej matki za aborcję, tak jak i nie byłam nigdy szczególnie wdzięczna za jej decyzję, by mnie urodzić. Po pierwsze, jej sprawa. Po drugie, tę kwestię zawsze oddzielałam od wszystkich innych, np. czy jestem taka szczęśliwa, że żyję i cieszę się światem, czy wprost przeciwnie. Nie podziwiam kobiet, które w takich sytuacjach rodzą a nawet wychowują dziecko. Nie ma w tym dla mnie nic heroicznego. Mają swoje powody i dokonują takiego wyboru. I nie potępiam tych, co pozbywają się ciąży lub urodzonego dziecka. Skąpana w słońcu - ja czasem czuję dziwną potrzebę mówienia o bolesnych sprawach praktycznie każdej osobie. Jakbym chciała, by cały świat, do ostatniego człowieka wiedział. Może wynika to z tego, że, choćbym nie wiem, co robiła, i tak w tych przeżyciach jestem samotna. I choćbym znała kogoś z identyczną historią, to jest to za mało... Może ta zimna otępiająca samotność wciąż od nowa "kumuluje" się i czasem po prostu "muszę" o tym mówić, znów? Może też czujesz coś takiego? Pozdr.

Gość Madathimo
Współczuję ci, ja też nie podziwiam kobiet, które rodzą takie dzieci, wiem dzieci nie są winne, ale są dla mnie owocem zbrodni, każda ma prawo usunąć ciążę, denerwuje mnie jak ktoś mówi, że możesz żałować deczyzji, to jest bardzo trudne, a nie pomyślą co czuje ofiara, ona też ma prawo do życia, potrzebuje wsparcia psychicznego i zrozumienia, nikt nie prawa im niszczyć życia, bo przeżyły bardzo dużo, one też są bezbronne, są w ciężkiej depresji, nie zawsze można z tego otrząsnąć się. Madathimo opowiedz dokładnie co przeżyłaś, nie wstydz się tego,że chcesz rozmawiać o bolesnych przeżyciach, wcale nie jesteś dziwna, tylko wrażliwa tak samo jak ja. Pozdrawiam.

Gość no koment./
najgłupsze wpisy które tu przeczytałam pochodzą od niejakiego?Bo to facet?? chyba???-komiczne.Bezjajeczny,pozbawiony realizmu i inteligencji palant.Pisze takie farmazony z takim przekonaniem że śmiech na sali.Nie tylko tu- na tym forum, jak czytam te brednie to dostaję wysypki.Kozakuje, jaki to psycholog,znający życie,ble ble.Nie psycholog ale psychol.Współczuję autorce i w życiu nie chcialabym się znależc w jej skorze,trzymam kciuki za tę młodą osobę,a komiczne zakazuję otwierać pyska.Won.

Gość miska1991
ta kobieta miała prawo do aborcji.....no ok ale dziecko ma tez prawo aby zyc!!!!!!od chwili zapłodnienia matka czuje ze pod jej sercem juz cos jest.... nie widoczne ale jest.... po paru miesiacach czuje dziecko w sobie....jezeli mi by sie przytrafiło cos takiego nie mogłabym usunac dziecka ani je oddac...starałabym sie je pokochac.....

Gość echhhhhhhh
Bzdury! Kobieta nie czuje dziecka po miesiacu ani dwóch! Jestem aktualnie w ciazy. Jesli czuje to po okolo 20 tygodniach Jesli czuje kobieta wczesniej to dlatego ze sobie wmawia. Geny maja ogromny wplyw na zachowanie, mozna je nieznacznie zmienic... ale pozostaje zawsze to cos ... Bylam nauczycielem poza tym z opowiesci moich kolezanek ktore sie opiekowaly dziecmi z problemami dochodzily do taich wnioskow wczesniej czy poxniej np.: dziecko z adopcji wychowane przez pozadna rodzine... kochajaca matka ktora wychowala sowje dzieci na takie ktore dobrze sobie radza w spoleczenstwie i osiagaja sukecy, zalamywala sie na ekscesy adoptowanej corki;( poza tym jestem biologiem... Spojrzcie na rasy psow i charakterystyke zachowania? co determinuje zachowanie i ze z beagla raczej nie da sie zrobic spokojnego psa (no chyba ze sie go utuczy), a z Goldena rozrabiaki. Oczywiscie sa wyjatki, ale generyka determinuje w duzej mierze zachowanie. Oczywiscie w przypadku laczenia gamet ludzi jest wiele czynników wplywajace na to jakie cechy odziedziczy dziecko i nie musi odziedzicz genow tych odpowiedzialnych za psychopatyczne zachwanie tatusia. Bardzo mi zal autorki i tego co sie stalo... no i samych konekwencji. Moge powiedziec trzymam kciuki za ciebie... wszytskiego dobrego dla ciebie mam nadzieje ze sie wszytsko ulozy. Wszytsko zalezy od ciebie, co postanowisz, kim chcesz byc i jak chcesz zyc;(

Gość zamiast nam tu truć
a nie przypadkiem są ludzie i taborety, jak autorka tego żenującego topiku

Gość nie chce mi sie wierzyc bo
do autorki---- po co ci psychiatra skoro jest on od farmakologii, aty w ciazy nic nie mozesz zazywac? Psycholog to rozumiem, ale....

Gość nivi31
Juz z pierwszego postu widac, ze to prowokacja -> autorka pisze, ze ciaza byla nieplanowana- jak mozna planowac ciaze z gwaltu?????

Gość nivi31
UHm, kobieta, ktora rodzi dziecko z gwaltu, jest bohaterka :( Malami, ty chyba nie wiesz o czym piszesz...

Gość nivi31
mi mala mialo byc

oczywiscie sa miliony takich przypadkow.wyrazy wspolczucia, ale jesli chodzi o autorke postu-jak dla mnie to wymysl.

Gość nivi31
oczywiscie, ze to prowo... Ktos zaklada temat, potem ma ubaw....

No i kto tak zdruzgotany ma taki pozytywny nick? obojetne juz....

Gość nivi31
no tak, ten nick tez daje do myslenia ;)

Gość olejzpierwszego
mial facet wyczucie... trafic tak idealnie w ten dzien.... no pozazdroscic

Gość monika1112
nie martw sie tym co sie wydazylo czas zapomniec sama jestem w ciazy i trudno mi z tym tylko fakt ze ja chce tego dziecka a ojciec nie ciagle mi wygaduja moj blad ale staram sie zyc dalej. pozdrawiam pomysl o tym slodkim bobasie ktorego nosisz w sobie i obdarzysz go miloscia.

Gość jafekala
nie słuchaj tych bzdur o aborcjii, trzeba nie mieć sumienia by zabijać niewinne dziecko. Dziecko to dar od Boga a nie kara za gwałt. Twój oprawca powinien dostać dożywocie, ale ty nie skazuj maleństwa na poniewierke. Na dom dziecka czy obcą rodzine, której nie znasz. Dziecko bez matki pozostawia ślad odrzucenia dokońca życia. Kochaj je i nie pozwól je skrzywdzić. Pomyśl , że to pocieszenie, że masz kogo kochać. Ty i to maleństwo to jedność. Myśl jak przyszła matka , nie jak przyszła zabójczyni. Dziecko to nie śmieć, którego można się pozbyć i zapomnieć. To żywa istota potrzebująca wiele miłości. Musisz mu zastąpić ojca, który powinien być surowo ukarany i dostać dożywocie.Zabijając skażesz siebie na wyrzuty sumienia do końca życia. Więc myśl mądrze,kochaj dziecko i postaraj się być szczęśliwa dla siebie i dziecka. Mam nadzieje , że masz wsparcie rodziny. życze powodzenia.pozdrawiam przyjaciółka Ania

Gość Madziaretka
Czternascie lat temu urodzilam dziecko z g****u urodzenie corki okazalo sie ze to byla dobra decyzja stracilam synego ktorego pragnelam a wychowuje dziecko ktorego nie chcialam ciaza byla walka i zalem bo jak to syn chciany stracony a ja nosze owoc g****u ale wszystko zmienilo sie gdy zobaczylm corke ierwszy raz to byl szok bo okazlo sie ze zakochalam sie w niej pozniej walka by byc rzaem bo bylam bez domu wtafilam na piec lat do domu samotnej matki tam sie zaczela walka o moja przyszlsc dla mojej corki pokonalam problemy i to wielkie w obecnej chwili mieszkam w swoim rodzinnym miescie ludzie gadaja oceniaja a prawda taka ze gowno wiedza i gowno pomogli dalam sobie tam sama bez ich pomocy teraz jestem silniejsza stanelam oko oko z g****icielem nie balam sie jego tylko tego ze bedzie domagal sie praw do dziecka teraz sie o to nie boje bo on juz umarl bo to byl stary czlowiek teraz gdy patrze sie na corke czasmi dziekuje za ten g**** poniewaz mam corke milosc mojego zycia bo mimo ze to byl g**** sprawi sprawilo ze to co mnie skrzywdzilo dalo mi porzadnego kopa w d**e i szanse bym wygrala swoja walke o zycie po stracie syna

Gość gość

Jeżeli baba rodzi dziecko z gwałtu,toto znak że mózgu i szacunku do siebie to ona nie ma i daje przyzwolenie na gwałt.A te niedo...e ścierwa zwane polkami,co popierają zgwałcone,życzę wam,byście przeżyły to samo,tylko sto razy gorzej,najlepiej przez zbiorowy gwałt i były zmuszane do rodzenia bachorów non-stop.Głupie suczyska bezmózgie...