Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mircika

A ja zaczynam budowe domu

Polecane posty

Gość Mircika

Pewnie za 1 rok lub 2 sie wprowadze hehe. Jestem szczesliwa i chcialam sie tym podzielic:)

Gość urzeczona
za rok lub dwa....obawiam się że nie tak szybko...

Gość Mircika
Jesli wszystko pojdzie dobrze z planem to za 2 latka napewno sie wprowadze hura

Gość urzeczona
mówie ci że za 4 ! jak chcesz to sie możemy załozyc.

Gość Mircika
Dlaczego uwazasz ze az za 4 lata moge sie wprowadzic?:(

Kiedy zaczynasz, jak duży jest dom i czy masz już w tej chwili zapewnione finansowanie inwestycji? W zależności od tych powyżej i zastosowanych technologii, budowa może potrwać od roku do... ;-) Ale rok-dwa - spokojnie można się zmieścić. Pisze to ktoś, kto zaczął budować w maju tego roku, teraz domyka stan surowy, wykończeniówka wewnętrzna wczesna zimą, zewnętrzna na wiosnę. Zamierzam się wprowadzić w maju-czerwcu. :-) I zrobię to. :-P :classic_cool:

Gość JHGFD
nie ty zaczynasz tylko twoi rodzice ci zaczynają....

Gość arenka
szczerze? wspólczuje - kupiłam nowy i mam pełno roboty a co dopiero budować? Ale powodzenia życze i wytrwalosci:)

Gość Mircika
Zaczynamy budowe w marcu 2008 mamy srodki finansowe na budowe takze mysle ze wszystko pojdzie jak splatka.

Gość Mircika
Domek bedzie parterowy z poddaszem 170 m2

Gość ICE2
Mircika masz rację! Napewno latem 2009 bedziesz tam juz mieszkać. Bo skoro masz finansowanie, a w hurtowniach materiałów w bród to nic nie stoi na przeszkodzie abys na wiosnę 2008 pojechała do Anglii lub Irlandii po dobrych wykonawców. Prowadzę teraz taka szybką budowę domu 250 metrów z zapleczem gospodarczo - garazowym i wiem jak szybko się buduje. Tylko nie gaś optymizmu! I niech nikt Cię nie deprymuje. Ani NIC!

Gość ICE2
Mircika masz rację! Napewno latem 2009 bedziesz tam juz mieszkać. Bo skoro masz finansowanie, a w hurtowniach materiałów w bród to nic nie stoi na przeszkodzie abys na wiosnę 2008 pojechała do Anglii lub Irlandii po dobrych wykonawców. Prowadzę teraz taka szybką budowę domu 250 metrów z zapleczem gospodarczo - garazowym i wiem jak szybko się buduje. Tylko nie gaś optymizmu! I niech nikt Cię nie deprymuje. Ani NIC! PS. jak sie wprowadzisz do wykończonego domu w 2010 roku to bedzie to sukces!

Gość ICE2
Mircika masz rację! Napewno latem 2009 bedziesz tam juz mieszkać.....(?) Bo skoro masz finansowanie, a w hurtowniach materiałów w bród to nic nie stoi na przeszkodzie abys na wiosnę 2008 pojechała do Anglii lub Irlandii po dobrych wykonawców. Prowadzę teraz taka szybką budowę domu 250 metrów z zapleczem gospodarczo - garazowym i wiem jak szybko się buduje. Tylko nie gaś optymizmu! I niech nikt Cię nie deprymuje. Ani NIC! PS. jak sie wprowadzisz do wykończonego domu w 2010 roku to bedzie to sukces!

Gość ICE2
Mircika masz rację! Napewno latem 2009 bedziesz tam juz mieszkać.....(?) Bo skoro masz finansowanie, a w hurtowniach materiałów w bród to nic nie stoi na przeszkodzie abys na wiosnę 2008 pojechała do Anglii lub Irlandii po dobrych wykonawców. Prowadzę teraz taka szybką budowę domu 250 metrów z zapleczem gospodarczo - garazowym i wiem jak szybko się buduje. Tylko nie gaś optymizmu! I niech nikt Cię nie deprymuje. Ani NIC! PS. jak sie wprowadzisz do wykończonego domu w 2010 roku to bedzie to sukces!

Czy projekt jest dobrze przemyślany? Gotowy czy na indywidualne zamówienie? Dokumentacja już jest? Pozwolenia? Przyłącza? Kierownik budowy? Sposób budowania? Decyzje o materiałach? Technologiach? Jeśli tak, za 1,5 - 2 lat od teraz masz szansę się wprowadzać. Rodzice budują czy Ty?

Gość zawsze klika na linki
mały domek to zdążysz ale musisz mieć sprawdzona ekipę.

Bondziorno! :-D 😘 A do ICE2 - nie gaś optymizmu dziewczyny. :-P Jeśli ma finansowanie duże (nie napisała, jakie), bierze na wykonawcę solidną firmę, z którą sispuje umowę i o nic się nie martwi. Z materiałami nie ma żadnych problemów, uwielbiam te medialne wiadomości o ogólnym kryzysie w branży, które tylko nakręcają ceny hurtownikom i detalistom. :classic_cool: Jeśli ma zaufanego kierownika budowy, nie ma się o co martwić. Zaczynając budowanie w marcu 2008 ma szansę wprowadzić się późną wiosną 2009.